Jaka suma na początek

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Rada ode mnie:

a- demo jak najkrócej
b- depo jak napisał kolega wyżej 1000 zł - dlatego że jak stracisz ( czego nie życzę ) to odczujesz już , dwa jak zarobisz te 20-30% - będzie cieszyć.

Inaczej nauczysz się złych nawyków. Możesz słuchać teoretyków od demo, lub bardziej doświadczonych.

I nie słuchaj bzdur że pierwsze depo musisz wyzerować i dopłacać. Naucz się grać co widzisz, szybko reaguj , nie baw się we wróżbitę .

powodzenia

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

ja tez cos dodam:

zaplanuj od dzisiaj ile chcialbys wydac na nauke FX;
niech to bedzie np. 3000zl (i np 2 lata zycia)

otwierasz konto demo - tylko zeby nauczyc sie obslugi platformy (jaki przycisk buy, sell, gdzie mniejwiecej sprzedawac, jak zachowuje sie pan FX)

ogarniesz demo wsiadasz na real (jak najszybciej) ale za malutkie pieniazki - 200zl i jazda na tych mikrolotach

pierwsze takie konto pewnie wyzerujesz

zrob sobie chwile odpoczynku, i przemysl czy wogole wiesz co sie wydarzylo ze straciles te pieniadze.

Zanotuj jakie emocje toba targaly i w jakich momentach.

wplacasz kolejne 200 zl (podswiadomie chcesz sie odegrac jak najszybciej, chociaz bedziesz wmawial sobie inaczej) pewnie znowu wyzerujesz to konto.

znowu odpocznij i przemysl co zrobiles nie tak, zanutuj jakie emocje toba targaly.

wplac kolejne 200zl i tym razem faktycznie staraj sie nie odgrywac za wszelka cene, jesli dobrze Ci pojdzie to utrzymasz do depo dluzej niz depo 1 i 2.

Jesli bedziesz oscylowal w granicach 0 ~ + 20% przez dluzszy czas to doplac sobie troszke wiecej pieniazkow zeby obciazyc psychike jeszcze bardziej, wplac sobie 1000zl (teraz zeby sie odegrac potrzebujesz jedynie 40% ale tez tego nie rob graj spokojnie)

Jesli utrzymasz konto to jestes na dobrej drodze,

Jesli wyzerujesz to przemysl co poszlo nie tak i wplac pozostale 1400zl na konto i teraz zacznij zarabiac.

po drodze czeka duzo plapek, chciwosc i strach to najwiesze z nich.

pozatym zgadzam sie z expedientem,
granie takimi pieniazkami nie jest dla kazdego bo poswiecasz duzo czasu i nawet gdy sie udaje to nic z tego nie masz.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

rabit pisze:
seba pisze:demo sobie daruj bo tam kazdy zarabia miliony
To pokarz , otworz demo , podepnij do myfxbook , handluj tak jak na realu i nie zapomnij zalorzyc dziennika . :D
rabit pisze:Niech Pan Seba zrobi tak jak napisalem a chyle czola ....
Depo powiedzmy nawet 50 000 ...
rabit pisze:seba historyjki sobie zostaw i zrob tak jak napisalem i mi POKAZ ...
rabit ale badzmy powazni :)
co ty myslisz ze ja teraz zostawie wszystkie swoje zajecia, rzuce wszystkie plany itp i bede siedzial na demo tylko po to zeby cos komus z forum udowadniac czy pokazywac....
zreszta wyjrzyj za okno...lato, slonce, plaza, jeziora, piwo, grill itp
a ty chcesz zebym ja siedzial w domu i na demo handlowal :D

ale jak juz chcesz cos udowadniac to ja mam dla ciebie lepsza propozycje :)
ty zaloz sobie konto real...podepnij myfxbooka i otworz dziennik tak jak mowiles
wtedy od razu sie przekonasz o czym jest ta cala rozmowa
bo podejrzewam ze takie pojecia jak "rekwoty", "poslizgi", "opoznienia", "stres", "chciwosc", "strach" sa niestety ci obce poki co

nawet bym ci dal te 200zl na potrzeby tego eksperymentu forumowego ale wtedy nie bedziesz traktowal tych pieniedzy powaznie wiec to bez sensu bo to by bylo takie drugie demo :/
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Kotu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kotu »

Jeszcze kilka pytań z mojej strony :)

Żeby grać prawdziwymi pieniędzmy na platformie metatrader 4 admiral markets muszę wypełnić jakieś formularze i odesłać je pocztą, czy wszystko da się zrobić drogą elektroniczną?

Czy wypłata środków możliwa jest od dowolnej sumy i czy pobierana jest jakaś prowizja?

Co to jest skalpowanie? (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałem)

btw, te 200pln z chęcią przymję i będę traktował jak swoje :509:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Kotu pisze:Jeszcze kilka pytań z mojej strony
konto otworzysz on line bardzo szybko, wypłata kosztuje Cie 5 zł na konto bankowe, jak wpłacisz za pomocą karty kredytowej czy Moneybookersa wypłacisz tylko do kwoty depo, reszta na konto. Jak chcesz się pobawić większą kwotą od kwoty wpłaconej pomyśl o Trading Poincie - jest to broker co da Ci bonus do depo więc margin będziesz miał większy a i nano się pobawisz ( ale to wg. mnie bez sensu ).

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Żeby grać prawdziwymi pieniędzmy na platformie metatrader 4 admiral markets muszę wypełnić jakieś formularze i odesłać je pocztą, czy wszystko da się zrobić drogą elektroniczną?
W moim przypadku skan podpisanej umowy i dowodu osobistego wystarczyły. Oczywiście przesłane mailem. To było rok temu, więc nie wiem, czy coś się nie zmieniło.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Microbi pisze:I nie słuchaj bzdur że pierwsze depo musisz wyzerować i dopłacać. Naucz się grać co widzisz, szybko reaguj , nie baw się we wróżbitę .
Microbi można wiedzieć skąd taka rada? przecież prawdopodobieństwo wtopienia depozytu bez odpowiedniego przygotowania wynosi 99%.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

brother pisze:
Microbi pisze:I nie słuchaj bzdur że pierwsze depo musisz wyzerować i dopłacać. Naucz się grać co widzisz, szybko reaguj , nie baw się we wróżbitę .
Microbi można wiedzieć skąd taka rada? przecież prawdopodobieństwo wtopienia depozytu bez odpowiedniego przygotowania wynosi 99%.
Jak nie zacznie od M1, M5, M15 ani M30 ( i nie będzie na te TFy zaglądał) to ma duże szanse ujść z życiem.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

brother pisze: Microbi można wiedzieć skąd taka rada? przecież prawdopodobieństwo wtopienia depozytu bez odpowiedniego przygotowania wynosi 99%.
Jednak prawdopodobieństwo straty z zakładaniem jej z góry powoduje niepoważne podejście.

Inwestor\skepulant nie po to wkłada w coś złotówkę żeby odebrać 50 groszy.
Od początku do końca masz być nastawiony na zysk i cięcie strat.

Nieważne czy jest to 10 zł czy 10 k.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Esco pisze:Jednak prawdopodobieństwo straty z zakładaniem jej z góry powoduje niepoważne podejście.

Inwestor\skepulant nie po to wkłada w coś złotówkę żeby odebrać 50 groszy.
Od początku do końca masz być nastawiony na zysk i cięcie strat.
Ale tak postępuje doświadczony spekulant, amator przecież z reguły nie tnie strat. Piszecie to z obecnej perspektywy pomyślcie ile wiedzieliście po 3 dniach gry?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

ODPOWIEDZ