Jaka suma na początek

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Kotu
Bywalec
Bywalec

Jaka suma na początek

Nieprzeczytany post autor: Kotu »

Witam,
Jestem nowy w temacie. Tak jak w temacie: jakiego kapitału (realnego) potrzebujemy, aby zacząć grać na forexie. Rozumiem oczywiście, że na początku demo przez długi okres czasu, jednak mam pytanie: czy prawdziwymi pieniędzmi można zacząć grać przeznaczając na to np. 200pln? Wiem, że wiele platform ma jakieś ograniczenia co do pierwszej wpłaty, jednak ciężko jest mi znaleźć tą informację w niektórych przypadkach, w pozostałych widzę że są to większe sumy rzędu np 400$. Liczę na pomoc i pozdrawiam

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

tak 200zl wystarczy wszedzie gdzie maja microloty 0.01 lota :wink:

Kotu
Bywalec
Bywalec

np które to platformy? możesz mi coś polecić na początek? (wiem ze to pytanie padało setki razy, ale raczej bez konkretnej odpowiedzi, tu mamy przynajmniej info o kapitale początkowym więc byłoby ok, gdybym otrzymał kilka propozycji) :) z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Admiral Markets. Na przykład.
Mjąc 200 PLN możesz otworzyć max. 0.04 lota. Ale grając 0.01 lota będzie ok. Ngdy nie graj całą kasą.
Solą życia jest kasa.

Kotu
Bywalec
Bywalec

Ok, dzięki za szybką odpowiedź :) Okejki poleciały

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

personov pisze:Admiral Markets. Na przykład.
Mjąc 200 PLN możesz otworzyć max. 0.04 lota. Ale grając 0.01 lota będzie ok. Ngdy nie graj całą kasą.
Zapomniałem napisać, że pisałem o parze EURUSD z tymi lotami.
Solą życia jest kasa.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

To jest największa głupota. Wrzucić 200 zł i grać te niby 2% straty i 6% zysku. To może do sylwestra dorobi się normalnej wypłaty, 1100 zł. Czas włożony nie równa się osiąganym zyskom. Albo mała kasa i duże ryzyko (ale to jest studnia bez dna), albo większa kasa i rozważne decyzje. Co najmniej 1000 zł. Otwierając tylko jedną pozycję tygodniowo masz szanse zrobić te kilka/kilkanaście procent przy standardowym lewarze. Zarobić 200zł z 1000zł (nawet w miesiąc) jest bardziej mobilizujące niż 40 zł z 200 zł. W końcu mija miesiąc w którym człowiek przesiedzi kilka godz dziennie przed kompem i okazuje się, że (o ile nie stracił), zarobi 70 zł? Przy małych pieniądzach nie czuje się strachu (a on pozwala na szybkie ucinanie strat, nawet jeśli powoduje przedwczesne zakładanie pampersa). Po przesiadce z tak małego depa (bo na nim się udało) człowiek gra tymi samymi zasadami (małe depo = małe doń przywiązanie -> większe ryzyko) i resetuje konto z o wiele większym depo. I tak zaczyna się spirala odgrywania się, co bezpośrednio prowadzi do hazardu, a nie spekulacji (czy inwestycji).

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

expedient warzywniaka pisze:Albo mała kasa i duże ryzyko (ale to jest studnia bez dna), albo większa kasa i rozważne decyzje.
Myślę, że to 200 PLN posłuży do nauki, "na początek". Nie do zarobku.
Solą życia jest kasa.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

personov pisze:
expedient warzywniaka pisze:Albo mała kasa i duże ryzyko (ale to jest studnia bez dna), albo większa kasa i rozważne decyzje.
Myślę, że to 200 PLN posłuży do nauki, "na początek". Nie do zarobku.
To jest niebezpieczna gra, patrząc z perspektywy czasu. Nawyków nabiera się już od początku. A tutaj zaczyna się od złych nawyków. No ale to temat na inną dyskusję.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

personov pisze:
personov pisze:Admiral Markets. Na przykład.
Zapomniałem napisać, że pisałem o parze EURUSD z tymi lotami.
no nie do konca :)
w AM daja dzwignie 1:500
wiec na EURUSD otworzysz nawet 0,22 lota
dla przykladu na NZDUSD nawet 0,37 lota

oczywiscie nie polecam :)))

Obrazek

Kotu
wplac 100zl i smigaj na 0,01 lota na poczatek
demo sobie daruj bo tam kazdy zarabia miliony

powodzenia
:)))
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

ODPOWIEDZ