Pomoc dla początkujących

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

ramaso pisze:
Songo89K pisze:wpisuje w wyszukiwarce "broker na początek" i wyskakuje mi x-dziesiąt tematów,z każdym możliwym pytaniem.
to ukryta reklama naszego rodzimego brokera? :lol: :lol: :lol:
Raczej chodziło mi o zastąpienie danej cyfry.
Jednak znam osoby,które grają w XTB,kilkoma-kilkunastoma lotami i nie narzekają.
Jak ktoś potrafi zarabiać,to z poślizgiem 2-3 pipsów od czasu do czasu sobie poradzi.

Luidor,wszystkie moje MC u AM są tylko i wyłącznie moją winą.Jeżeli masz ustawionego SL-a to jest ok.Gdybyś w czasie danych chciał zamknąć pozycję,bez ustawionego "możliwego poślizgu" mógłbyś osiwieć.Jednak ja odpuściłem sobie bądź wchodziłem z SL,ewentualnie szybko bo przestawiałem na BE i nie było żadnego problemu.

Są też spore plusy,gdy podczas interwencji na franku ludzie na ECN utopili sporo kasy,mi kulturalnie AM zamknął zlecenie z poślizgiem max kilkunastu pips.
Dlatego MM w pewnym sensie chroni.
Nauczysz się zarabiać u takiego brokera,to u lepszego będziesz miał tylko z górki.
Dlatego tak jak napisałem,jeżeli nie skalpujesz,nie ma strasznego problemu.

Niestety nie wiem jak jest z wypłatą,bo jeszcze nie pretestowałem :lol:

luidor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: luidor »

Witam
Mam sygnały od ludzi że nie ma problemu nawet z większymi kwotami. Nie stwarzają jak na razie problemu. Ostatnio któryś z brokerów wprowadził bufor bezpieczeństwa na kapitał 30% tzn jak na otwartej pozycji masz spadek do 30% zaangażowanego kapitału to zamykają pozycję która przynosi największe straty.
Ot taki ukłon w stronę klienta aby wszystkiego nie przerżnął..
Zarabianie pieniędzy to prawdziwa przyjemność

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

luidor pisze:Ostatnio któryś z brokerów wprowadził bufor bezpieczeństwa na kapitał 30% tzn jak na otwartej pozycji masz spadek do 30% zaangażowanego kapitału to zamykają pozycję która przynosi największe straty.
Ot taki ukłon w stronę klienta aby wszystkiego nie przerżnął..
To raczej nie ostatnio i nie jakiś tylko od bardzo dawna i wszyscy mają tego typu zabezpieczenia ;). Różni się jedynie poziom procentowy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

luidor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: luidor »

Witam
Nie znam wszystkich brokerów. To moje ostatnio to informacja która została przeczytana u któregoś z brokerów. I uważam że jest istotna dla ludzi stawiających swoje pierwsze kroki w Forex.
Warunki handlu zresztą się zmieniają, brokerzy sami dostosowują je do potrzeb klientów /czytaj zwiększenia swoich zarobków i minimalizacji własnych strat/.
O ile mi wiadomo masz większe doświadczenie, bo sam "zaliczyłeś" ponad 40 brokerów.
Zarabianie pieniędzy to prawdziwa przyjemność

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
men_28
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: men_28 »

Myślę, że dla początkujących inwestorów dobrym rozwiązaniem będzie otwarcie rachunku na ( cenzura ). Otwarcie rachunku już od 1000 zł, dodatkowo mikroloty (0.01 lota) dla wszystkich transakcji i dla inwestorów w ciągłym ruchu system w wersji mobilnej na telefon komórkowy.

"Kolega" zapominał tylko wspomnieć że jest pracownikiem ( lub IB ) tego brokera.
MrYogi

Awatar użytkownika
men_28
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: men_28 »

Po czym to "Kolego" wnioskujesz? Czy wyrażanie swojej opinii lub pozytywnie pisanie o produkcie jest w tym kraju zabronione? Skończyły się czasy PRL'u gdzie stosowano cenzurę jako kontrolę nad przekazywanymi informacji, ograniczającą wolność publicznego wyrażania myśli i przekonań. "Kolego" Twoje dyrdymały to raczej pomówienie ponieważ nie jestem pracownikiem tego brokera i nigdy nim nie byłem.

ODPOWIEDZ