Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
kos
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kos »

Zastanawiam sie jak odroznic formacje V od zwyklego odbicia w trendzie spadkowym ?

Cichy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cichy »

chce stworzyć exela który obliczał by jaka wilekosc zakładu muszę użyć by SL wynosił dany % depozytu (np.1%). Napotkałem problem.
Obliczyłem wartość jednego pipsa dla transakcji równej 1lot
Eur/Usd depozyt USD
1000/aktualny kursu*0,0001
sprawdzam z moja transakcja E/U
wartość zakładu 2,19lota aktualnie 11pipsow na plusie=204,9usd
1000/1,2573*0,0001=7,95
7,95*2,19*11=191,51

No i moje pytanie brzmi dlaczego mój broker (admiral markets) mówi ze jestem 204,9 na plusie a mi w obliczeniach wychodzi 191,51. Zle obliczam ??

dalsze obliczenia do obliczenia porzadanej wielkości zakładu
(depo/100)*(wartość jednego pipsa dla transakcji równej 1lot*SL)

tak byście podeszli do tematu?
pozostaje kwestia transakcji w parze pozbawionej USD
Przepraszam jeśli nie jasno napisałem. proszę o pomoc

Propeth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Propeth »

Witam,

Czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego podczas prób testowania EA wyskakuje mi:
"MACDcrossAUDD1 AUDUSD,Daily: OrderSend error 131", i tak cały czas?

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wyjaśnił mi to łopatologicznie, co robię źle, że nie jestem w stanie przeprowadzić testów obojętnie jakiego robota(nawet tych wbudowanych MACD, MA)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Propeth pisze:Witam,

Czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego podczas prób testowania EA wyskakuje mi:
"MACDcrossAUDD1 AUDUSD,Daily: OrderSend error 131", i tak cały czas?

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wyjaśnił mi to łopatologicznie, co robię źle, że nie jestem w stanie przeprowadzić testów obojętnie jakiego robota(nawet tych wbudowanych MACD, MA)
Google twierdzi, że to: ERR_INVALID_TRADE_VOLUME

Wystarczy odrobina wysiłku... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Propeth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Propeth »

raposo pisze: Google twierdzi, że to: ERR_INVALID_TRADE_VOLUME

Wystarczy odrobina wysiłku... ;)
Ja rozumiem, znalazłem też to, problem jest jedynie taki, że nie bardzo wiem którą opcję/własność muszę zmienić, żeby to zadziałało :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Propeth pisze:Ja rozumiem, znalazłem też to, problem jest jedynie taki, że nie bardzo wiem którą opcję/własność muszę zmienić, żeby to zadziałało
Hm... Spróbuj z parametrem odpowiedzialnym za wolumen transakcji ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cześć
pytanko o swapy

czy jak mam swap dodatki i długo trzymam pozycję to broker się z tego "cieszy" bo też zarabia czy traci na tym jakies pieniądze?

i dwa od dawna mam konto na Marketiva obecnie jakoś inaczej się nazywają
i tam nie ma swapów ( to znaczy że długie trzymanie u nich pozycji wiąże się z ich startą ?? ) i czy zawsze tak jest?
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

PipsKong pisze:czy jak mam swap dodatki i długo trzymam pozycję to broker się z tego "cieszy" bo też zarabia czy traci na tym jakies pieniądze?
Zależy od typu brokera i stawek swapowych ale z reguły (choć nie zawsze) są one tak ustalone by broker na tym przynajmniej nie tracił.
i tam nie ma swapów ( to znaczy że długie trzymanie u nich pozycji wiąże się z ich startą ?? ) i czy zawsze tak jest?
Konta bez swapów stają się coraz bardziej popularne, co jeśli nie wiąże się z jakimiś dodatkowymi opłatami, powoduje, że budzi u mnie pewne wątpliwości... Swapy na ogół istnieją i ot tak sobie nie znikają więc jeśli broker z nich rezygnuje to oznacza, że prawdopodobnie nie zabezpiecza pozycji i dokłada do tego z własnej kieszeni, co wiadomo z czym może się wiązać przy dłuższej współpracy...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

prawdopodobnie nie zabezpiecza pozycji i dokłada do tego z własnej kieszeni, co wiadomo z czym może się wiązać przy dłuższej współpracy...
A jak nie wiadomo, to już wyjaśniam: broker, który się nie zabezpiecza, toleruje tylko klientów przegrywających. Zysk klienta to strata broka.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

raposo pisze:
PipsKong pisze:czy jak mam swap dodatki i długo trzymam pozycję to broker się z tego "cieszy" bo też zarabia czy traci na tym jakies pieniądze?
Zależy od typu brokera i stawek swapowych ale z reguły (choć nie zawsze) są one tak ustalone by broker na tym przynajmniej nie tracił.
Konta bez swapów stają się coraz bardziej popularne, co jeśli nie wiąże się z jakimiś dodatkowymi opłatami, powoduje, że budzi u mnie pewne wątpliwości... Swapy na ogół istnieją i ot tak sobie nie znikają więc jeśli broker z nich rezygnuje to oznacza, że prawdopodobnie nie zabezpiecza pozycji i dokłada do tego z własnej kieszeni, co wiadomo z czym może się wiązać przy dłuższej współpracy...
Stforex pisze:
prawdopodobnie nie zabezpiecza pozycji i dokłada do tego z własnej kieszeni, co wiadomo z czym może się wiązać przy dłuższej współpracy...
A jak nie wiadomo, to już wyjaśniam: broker, który się nie zabezpiecza, toleruje tylko klientów przegrywających. Zysk klienta to strata broka.
dzięki za wyjaśnienie ;]

ODPOWIEDZ