NLA by Dragon33

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Simply
Bywalec
Bywalec

NLA by Dragon33

Nieprzeczytany post autor: Simply »

Witam, czy jest możliwość napisania EA na podstawie tej strategii? Jest tam dosyć dużo wskaźników więc się zastanawiam czy to możliwe?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: NLA by Dragon33

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Simply pisze:Witam, czy jest możliwość napisania EA na podstawie tej strategii? Jest tam dosyć dużo wskaźników więc się zastanawiam czy to możliwe?
witam

nie znajac w/w systemu , jezeli nie ma on uznaniowosci w sobie i sygnaly opiera na wskazaniach wskaznikow to tak jest mozliwosc zaprogramowania EA .

pozdrawiam
Andrzej Pierz

Simply
Bywalec
Bywalec

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Ten watek ma 220 stron :)
jeszcze wiecej mial na babypips.com, ale juz go z tamtad wykasowali (sa rozne opinie na temat powodu likwidacji tego watku).
Podobnie jest u Kreslika - prawie 40.000 wpisow i pare tysiecy roznych koncepcji i modyfikacji.... nie ma czlowiek mozliwosci przebrnac przez wszystko, tak aby sie nie zgubic :)

Dlatego sadze, ze ten system moze byc trudny do oprogramowania poniewaz, kazdy sobie jakos indywidualnie interpretuje ten system i w sumie, to kazda interpretacja jest inna. Inne momenty wejsc, targety i stop loss-y, rozne wskazniki i ich interpretacje. Zgodnie z tym, co pisal The Rumpled One - kazdy moze opracowac sobie swoj wlasny system oparty o te zasady... dlatego kazdy widzi go inaczej.

Jednakze jesli jestes w stanie precyzyjnie opisac dokladnie w punktach zasady wejsc, (jakie wskazniki co maja pokazywac, kiedy nie, kiedyokreslic TP i SL oraz pozostale elementy MM), to spokojnie da sie to przerobic na system automatyczny zgodny z twoimi potrzebami. Tylko, ze to nie bedzie system a'la Dragon33 czy TRO, tylko to bedzie Twoja interpretacja tej strategii.

Simply
Bywalec
Bywalec

Powiedzmy ,że tak jak jest opisane świeczka D1,H1 zielona tworzy się druga kropka niebieska na zielonej swieczce H1 wchodzimy z SL 6 pips TP 12 pips. Shorty na odwrot. Powiedzcie mi bo ja znam języki PHP,HTML,Python,C# trochę ten MQL jest podobny do któregoś?

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Simply pisze:Powiedzmy ,że tak jak jest opisane świeczka D1,H1 zielona tworzy się druga kropka niebieska na zielonej swieczce H1 wchodzimy z SL 6 pips TP 12 pips. Shorty na odwrot. Powiedzcie mi bo ja znam języki PHP,HTML,Python,C# trochę ten MQL jest podobny do któregoś?
MQL jest podobny do C. tylko prostrzy.. jak znasz te wszystkie jezyki to dasz rade sam stworzyc ta stragegie....

to co napisales, to wlasnie typowy przyklad nieprecyzyjnego opisu strategii :)

Simply
Bywalec
Bywalec

Ok dzieki, a teraz pytanie, na stronie chyba 88 tego wątku kolega o nicku mich99 zrobil EA do tego systemu ale nie mam pojecia jak go uruchomic zeby potestowac na demo w czasie zeczywistym. Coval czy moglbys sprawdzic czy to wogole dziala i jak to uruchomiles?

ODPOWIEDZ