A skąd takie zasady? Sprzedaje się, gdy cena jest wysoka; kupuje - gdy niska. Jeśli już wyobrazimy sobie jakiś kanał, to cena przebijając się ponad niego może zaraz wrócić lub pójść wyżej. Należy więc ocenić większe prawdopodobieństwo wybicie - fałszywe wybicie, poczekać na potwierdzenie i odpowiednio zareagować.plaq pisze:Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ludzie robią wejścia np na short kiedy wykres jest nad kanałem? Wg. zasad w shorta należy wchodzi kiedy wkyres jest pod kanałem. Dzięki za odpowiedź!
Never Lose Again by DRAGON33
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
- klonmarcin
- Maniak
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
nie jest tak źle Marcinieklonmarcin pisze: Z moich obserwacji wynika, że idealny sygnał pojawia się ostatnio bardzo rzadko - raz na parę dni (M15) .

zawsze można zejść na m5 i tam ten idealny sygnał będzie częściej
działa i będzie działałokanku pisze: ...Ponieważ temat jest stary chciałem zapytac czy to jeszcze działa, czy warto probować ?

jak najbardziej potwierdzam słowa TARKINA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
4 dni temu kolega TeXsmaryha22 pisze:witam ktos stosuje jeszcze ten system?
zamieścił wejście - według czytego NLA powinno być ze 4 / 3 świeczki później
jak przeczytasz temat to sobie uzmysłowić że został ona praktycznie "przerobiony" we wszystkie strony - mało komu się chce wklejać transakcje bo wszystkie poprawne wyglądają tak samo na wejściach
wyjście z rynku czy tez piramidowanie to inna historia
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Witam wszystkich.
Zacząłem grać tym systemem jakiś tydzień temu, zrobiłem kilkadziesiąt transakcji z różnym skutkiem obecnie ten system mnie bardzo zadowala. Ja ustawiam stop lossa więcej, tzn jak jest mały zakres między szczytem/dołkiem to min 20pips, ale najczęściej jest to ok 35-40 pips. TP to zawsze 10pips (na razie, bo wole 10 w garści niż stres, czy się nie cofnie). Dlaczego taki zakres sl do tp? Wiem, że to niezgodnie z ogólnymi zasadami gdzie tp powinno być min 2x więcej od sl.
A więc:
Zauważyłem, że podstawowa rzecz do której nadaje się ten system to jest skalping.
Jak ustawię duże SL to jestem zabezpieczony przed różnymi "strzałami" kursu w kierunku przeciwnym do trendu na wykresie 15M.
Nie ma sensu ustawiać sl na 10pipsow bo za często zamyka.
Jeśli solidnie trzymamy się zasad to z takim sl naprawde musialoby dziac się coś wyjątkowego żeby prędzej czy później wykres nie poszedł w "naszą" stronę.
Najważniejsze czego trzeba pilnować to trendy na wykresach 15min, 1h, 1d. Później wchodzimy patrzrąc na linie buy lub sell, ale oczywiście wtedy gdy widać jakieś konkretniejsze odbicie, sprzedajemy gdy czerwowne kropki układają się coraz niżej, kupujemy jak niebieskie są coraz wyżej (ja wchodzę jak zaczyna się formować trzeci rząd kropek).
Statystyki na eur/usd, mam takie, że na 20 pozycji, 17 mam na plus(każda min 10 pips), 3 pozycje zamknąłem z palca jak zobaczyłem, że były błędem, bo zagrałem przeciw trendowi. Maksymalnie miałem w użyciu 10% kapitału, a od wczoraj jest +64%.
Oczywiście nie podniecam się za bardzo, bo wiem że już nie jeden się tym systemem zachłysnął, ale jako że temat trochę przygasł, postanowiłem go odświeżyć.
Ogólnie uważam ten system za idealny dla mnie, bo mogę grać 2-3 godziny dziennie i uzbierać te kilkanaście pipsów spokojnie, zostawić na koniec ze 2 pozycje a i tak nie mam stresu, bo wiem że zagrałem dobrze, czyli prosty system a działa.
Zacząłem grać tym systemem jakiś tydzień temu, zrobiłem kilkadziesiąt transakcji z różnym skutkiem obecnie ten system mnie bardzo zadowala. Ja ustawiam stop lossa więcej, tzn jak jest mały zakres między szczytem/dołkiem to min 20pips, ale najczęściej jest to ok 35-40 pips. TP to zawsze 10pips (na razie, bo wole 10 w garści niż stres, czy się nie cofnie). Dlaczego taki zakres sl do tp? Wiem, że to niezgodnie z ogólnymi zasadami gdzie tp powinno być min 2x więcej od sl.
A więc:
Zauważyłem, że podstawowa rzecz do której nadaje się ten system to jest skalping.
Jak ustawię duże SL to jestem zabezpieczony przed różnymi "strzałami" kursu w kierunku przeciwnym do trendu na wykresie 15M.
Nie ma sensu ustawiać sl na 10pipsow bo za często zamyka.
Jeśli solidnie trzymamy się zasad to z takim sl naprawde musialoby dziac się coś wyjątkowego żeby prędzej czy później wykres nie poszedł w "naszą" stronę.
Najważniejsze czego trzeba pilnować to trendy na wykresach 15min, 1h, 1d. Później wchodzimy patrzrąc na linie buy lub sell, ale oczywiście wtedy gdy widać jakieś konkretniejsze odbicie, sprzedajemy gdy czerwowne kropki układają się coraz niżej, kupujemy jak niebieskie są coraz wyżej (ja wchodzę jak zaczyna się formować trzeci rząd kropek).
Statystyki na eur/usd, mam takie, że na 20 pozycji, 17 mam na plus(każda min 10 pips), 3 pozycje zamknąłem z palca jak zobaczyłem, że były błędem, bo zagrałem przeciw trendowi. Maksymalnie miałem w użyciu 10% kapitału, a od wczoraj jest +64%.
Oczywiście nie podniecam się za bardzo, bo wiem że już nie jeden się tym systemem zachłysnął, ale jako że temat trochę przygasł, postanowiłem go odświeżyć.
Ogólnie uważam ten system za idealny dla mnie, bo mogę grać 2-3 godziny dziennie i uzbierać te kilkanaście pipsów spokojnie, zostawić na koniec ze 2 pozycje a i tak nie mam stresu, bo wiem że zagrałem dobrze, czyli prosty system a działa.
Najprostsze wejście jakie może być (wejście na korekcie) gramy z trendem, czyli cena pod kanałem.
Ograniczenie z góry to SR i LT i pewnie SD więc prawdopodobieństwo, że będzie ok jest po naszej stronie. Wyjście kilka pipsów przed dołkiem (można wychodzić z części pozycji a resztę pozostawić)
Powodzenia.
Ograniczenie z góry to SR i LT i pewnie SD więc prawdopodobieństwo, że będzie ok jest po naszej stronie. Wyjście kilka pipsów przed dołkiem (można wychodzić z części pozycji a resztę pozostawić)
Powodzenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.