konto admiral markets a rozliczanie sie ze skarbowka

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

nieujawnione dochody to 75% zabiorą jak znajdą
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

A w jaki sposób byłeś sprawdzany Marcin ? Wypłacałem większe kwoty w PKO i poza sprawdzeniem dokumentu tożsamości co maja więcej sprawdzić ? Mogą poprosić o drugi dok jeśli z pierwszym coś nie halo. Natomiast jak napisali wyżej, większe kwoty bank ma obowiązek zgłaszać i to już dzieje się wszystko poza wiedzą delikwenta. Ustawa o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy i terroryzmowi. Więc jestem ciekaw co masz na myśli że Cie sprawdzali.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Tig3r pisze:nieujawnione dochody to 75% zabiorą jak znajdą
Dokładnie. 19% vs 75% nie ma co ryzykować. Przykład z mojego rodzinnego miasta gość kupił sobie mieszkanie za jakieś niecałe 200 K i nie miał na to pokrycia bo pracował wiele lat w Irlandii bez rozlicznia się z polskim US i zaraz mu się do tyłka dobrali
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

SEROL666 pisze:19% vs 75% nie ma co ryzykować
Tak jak napisałeś. Pozornie się zaoszczędzi a do tyłka się dobiorą. Zresztą jaki sens zarobić kasę i nie móc jej spokojnie wydać. A jak ktoś zarabia naprawdę miliony to wtedy legalnie się zmniejsza podatek . Robi się optymalizacje pod okiem doradcy podatkowego itd. Ale o milionach tu nie rozmawiamy. Czy te 19% to tak naprawdę dużo i warte kłopotów ? Moim zdaniem nie.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Cyb pisze:W przypadku sumy przelewów z kilku okresów również. I bank nic nie sprawdza a wysyła informację do GIIF.
Trochę offtop ale ta suma to tylko w obrębie jednego banku? Mogą powiązać sumę wpłat na różne konta różnych banków?

I druga rzecz, która mnie ciekawi od dłuższego czasu mogą się przyczepić do pieniędzy, który nie rozliczyłem bo nie mogłem rozliczyć, bo jeszcze rok się nie skończył i nie mogłem złożyć PITu?

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

To nie jest kwestia 19% albo 75%.
75% to biorą od dochodów z nieujawnionych źródeł ( czyli jak nie potrafisz udowodnić skąd masz pieniądze) albo z nielegalnych źródeł ( czyli jak np. udowodnią ci że masz kasę z handlu narkotykami itd..).
W tym przypadku, jeśli udowodnisz, że zarobione pieniądze pochodzą z handlu na foreksie u zagranicznego brokera, a nie zapłaciłeś od tego podatku,
to będziesz musiał zapłacić karę, no i zaległy podatek i ustawowe odsetki od niego, ale na pewno nie będzie to 75%.

ODPOWIEDZ