"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino
- San Pellegrino
- Gaduła
Carry Trade
Dzień dobry
Trochę mnie nie było ale wracam z bombą.
Wszedłem w ten trade nie ze względu na sma ale dziś może się potwierdzić wejście po zamknięciu
To wejście to tzw. Carry trade przy mini locie da ci ok 3.4 zł swapu dziennie na plus nie wspominając o rolowaniach w środę. Rajd może być długi - ja się szykuję na minimum miesiąc trzymania pozycji do dwóch maks.
Bardzo dobra okazja do wejścia.
Peace & love

image host
Trochę mnie nie było ale wracam z bombą.
Wszedłem w ten trade nie ze względu na sma ale dziś może się potwierdzić wejście po zamknięciu
To wejście to tzw. Carry trade przy mini locie da ci ok 3.4 zł swapu dziennie na plus nie wspominając o rolowaniach w środę. Rajd może być długi - ja się szykuję na minimum miesiąc trzymania pozycji do dwóch maks.
Bardzo dobra okazja do wejścia.
Peace & love

image host
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal
- San Pellegrino
- Gaduła
Miniek pominąłeś opór po lewej, Wystopowane???
Wystopowało mnie, to prawda, trudno żeby ktoś ustawił SL ponad 150 pipsów
Myślałem po prostu, że to jest kolejna górka i kolejny szczyt wyżej i że odbije się od wsparcia i zrobi nowy szczyt, tak jak to miało miejsce w tym trendzie od marca.
Mówiąc o oporze masz na myśli 1.62 ? Jeśli tak, to by się sprawdzało zgodnie z systemem, bo do 50 pipsów od oporu/wsparcia nie gramy, tylko że ten opór nie działał w przeszłości, zobacz na październik i listopad 2011. Trzeba przyjąć stratę i grać dalej

Myślałem po prostu, że to jest kolejna górka i kolejny szczyt wyżej i że odbije się od wsparcia i zrobi nowy szczyt, tak jak to miało miejsce w tym trendzie od marca.
Mówiąc o oporze masz na myśli 1.62 ? Jeśli tak, to by się sprawdzało zgodnie z systemem, bo do 50 pipsów od oporu/wsparcia nie gramy, tylko że ten opór nie działał w przeszłości, zobacz na październik i listopad 2011. Trzeba przyjąć stratę i grać dalej

Zobaczcie jak zadziałało to co mówiłem kilka stron wcześniej, żeby nie grać jeśli cena znajduje się 50-60 pipsów od S/R. Cena nie doszła do oporu i spadła. Wszystkie cechy, które SP zapisał na pierwszej stronie spełnione a to co mi się udało zaobserwować na historii wszystkich par znów zadziałało. Komentarz czy warto to stosować czy nie pozostawiam już Wam. Mam nadzieję, że moje wypociny na coś się przydadzą 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cześć Guma33
Ogólnie rzecz biorąc to GBP/CHF jest do zagrania GBP/AUD i AUD/CAD, a GBP/CAD nie wiadomo co robi, jakoś dziwnie się zachowuje, nie wiedzieć czemu, bo sam nie wie w którą stronę iść
Ja nic z tych zagrań nie gram, ponieważ:
1. Jutro jest piątek, a na historii w piątek lubiły dziać się różne dziwne rzeczy i dlatego nie gram na piątek (tylko trzymam pozycję jeśli otworzyłem ją wcześniej)
2. Nie ma dla mnie idealnego zagrania, czyli jeśli jest poniżej 200SMA to tylko sprzedaż a jak powyżej to tylko long.
Z tych zagrań niestety nie będę grał żadnego ale mam nadzieję że Wam się uda
Ogólnie rzecz biorąc to GBP/CHF jest do zagrania GBP/AUD i AUD/CAD, a GBP/CAD nie wiadomo co robi, jakoś dziwnie się zachowuje, nie wiedzieć czemu, bo sam nie wie w którą stronę iść

Ja nic z tych zagrań nie gram, ponieważ:
1. Jutro jest piątek, a na historii w piątek lubiły dziać się różne dziwne rzeczy i dlatego nie gram na piątek (tylko trzymam pozycję jeśli otworzyłem ją wcześniej)
2. Nie ma dla mnie idealnego zagrania, czyli jeśli jest poniżej 200SMA to tylko sprzedaż a jak powyżej to tylko long.
Z tych zagrań niestety nie będę grał żadnego ale mam nadzieję że Wam się uda

Witam san pellegrino powiedz nadal używasz tylko tego systemu na d1? Jak ze skutecznością da radę coś ugrac? Pytam bo widzę że masz 2 systemy jeden podobny do mojego oparty na rsi a drugi tylko na d1 grasz. Nie uważasz że ustawianie sl na poziomie 5-10 pips idź gramy na świecach d1 to trochę mało ? Ja tyle ustawiam na h1.
To ja może za SP odpowiem o skuteczności, bo sprawdziłem ją za jeden miesiąc bo tyle posługuje się na realu tym systemem. Skuteczność rzędu 75 % (4 pozycje stratne na 16 zawartych zgodnie ze strategią). Te 4 pozycje pochłonęły 200 pipsów, a zysk z 12 pozycji to było coś koło 1300 pipsów.
Ten miesiąc jest niezbyt udany, bo zawarte 4 transakcje i 2 stratne. Jak na razie zysk około 100 pipsów ale trzeba przyznać, że ten miesiąc jest wyjątkowy przez długi weekend i bank holiday, poza tym Grecja zrobiła takie zamieszanie, że na większości par to nie ma odwrotnych świeczek już ponad tydzień (albo same bull albo same bear). Po prostu czeka się teraz na pozycję, a analiza wykresów dla ponad 20 par jak u mnie to trwa niecałe 30 minut codziennie.
Poza tym ja nie zostawiam pozycji otwartych na weekend, wszystkie jeśli są stratne lub zyskowne zamykam w piątek po południu.
Ten miesiąc jest niezbyt udany, bo zawarte 4 transakcje i 2 stratne. Jak na razie zysk około 100 pipsów ale trzeba przyznać, że ten miesiąc jest wyjątkowy przez długi weekend i bank holiday, poza tym Grecja zrobiła takie zamieszanie, że na większości par to nie ma odwrotnych świeczek już ponad tydzień (albo same bull albo same bear). Po prostu czeka się teraz na pozycję, a analiza wykresów dla ponad 20 par jak u mnie to trwa niecałe 30 minut codziennie.
Poza tym ja nie zostawiam pozycji otwartych na weekend, wszystkie jeśli są stratne lub zyskowne zamykam w piątek po południu.
- San Pellegrino
- Gaduła
PIjesz? z tobą i pod wodą....
Testuję własną cierpliwość i nerwy w tej chwili ok 180 pips na dwóch pozycjach w plecy, a wczoraj było tak pięknie. Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem było czekać na tygodniowy szczyt i wtedy przyłożyć z grubej rury. Jeżeli przebije się w znaczący sposób przez opór to pozamykam pozycję, być może będzie konsola przez jakiś czas, a potem spadek tak jak to miało miejsce przy AUD/USD.....

image hosting adult

image hosting adult