Witam serdecznie
Postanowilem podzielic sie wlasnym zdaniem nt tego brokera, moze komus sie przyda.
konto real mam od 3 tygodni. Wplacona kasa doszla na konto po 3 dniach. Po drodze "zgubilo " sie 7 $ z 6000$ jakie przelalem mimo ze zaznaczylem ze wszelkie koszty maja byc pokryte z pieniedzy ktore nadal sa na rachunku walutowym w polskim banku. Tak wiec calkowity koszt przelewu to 80-90 zl plus owe 7$.
Z dzialaniem platformy i z realizacja zlecen nie ma klopotu, a te ktore czasem wystepuja wynikaja z przebudowy sieci internetowej TPSA (momentami transfer spada do 4-5 kB) w rozmowie z infolonia Neostrady powiedziano ze za 2 tyg przebudowa zostanie zakonczona.
Wybralem tego brokera bo ma czas przesuniety do przodu o 1 H w stosunku do naszego. Ma to znaczenie bo na walutach gram na 4H i wtedy swieczki zamkaja sie o 7.00 (przed wyjsciem do pracy) 11.00, 15.00 (po powrocie z pracy) , 19.00 i 23.00 (i juz mozna isc spac). Idealny uklad.
Dodatkowo sa kontrakty na SP 500 (malo brokerow ma je w ofercie) na ktorych gram na 5M. Nawet na tak krotkim interwale SL jest realizowany po ustalonej cenie (ale uwaga na SL w czasie danych, moze byc roznica 0,25-0,5 pkt).
Pewnym mankamentem dla poczatkujacych moze byc minimalna wielkosc pozycji na walutach, mianowicie miniloty. Dlatego na poczatek przez rok gralem mniejsza kwota na Marketivie gdzie gra sie jednostkami.
Poniewaz docelowo chce grac 50-60.000 $ NF traktuje jako drugi etap w rozwoju. Po prostu nie ufam temu brokerowi na tyle by wplacic taka kwote. Chociaz opinie nie sa najgorsze to jednak "ten Cypr" nie daje mi spokoju.
Tak wiec mimo braku zastrzezen do NF wieksze pieniadze wplace do ktoregos z Wielkich Brokerow za ktorym stoi rownie wielki i uznany bank.
Jesli ktos bedzie mial jakies pytanie chetnie odpowiem
North Finance - wszystko o....
Oczywiscie ze z 50-60.000$ nie pójdę do NF, ale 6000 to nie majatek.L1su pisze:z taka kasa lepiej idz to jakiegos normalnego brokera
A tak na przyszlosc to jakich brokerow uwaza sie za normalnych? Czy wogole sa takowi, ktorzy maja platformę MT4?
Obecnie mam rozeznanie tylko wsrod brokerow z MT4.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
zobacz oferte http://hotspotfx.com/
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new
U nich nie ma niestety kontraktow na SP500.L1su pisze:zobacz oferte http://hotspotfx.com/
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Jak to jest, z tymi kontraktami na indeksy w NF (czy innych brokerach mt4), jak widzę w zakładce są na początku (zaraz pod metalami) 4 indeksy: DJI, DAX, Nasdaq i S&P500 każdy ze spreadem 0,05. Ale niestety nie widzę możliwości gry na nie, gdy otwieram zakładke zleceń pomiedzy metalami a kontraktami na poszczególne spółki nic nie ma, to po co są w ofercie jeśli nie można na nich grać. Myślałem że są one rollowane lub coś w tym stylu na podstawie realnej wartości tych indeksów. Fakt na samym dole są kontrakty (akurat w tym momencie marcowe), ale mają wiekszy spread i jest to zupełnie coś innego. Z góry dzięki za odp. bo już się zmieszałem.
Możesz na nich grać, ale w czasie trwania sesji danej giełdy (choć przyznaję zdarza się, iż wtedy również możliwość handlu jest czasem zablokowana). Zależy to też od konkretnego rachunku (jego wysokości). Dowiem się jakimi kryteriami NF się kieruje i podam tę informację na forum. Ja mam w każdym razie odblokowane.Nievinny pisze:Te indeksy o których mówisz są read-only. Możesz je obserwować analizować, ale transakcji nie zawrzesz. Inwestować możesz tylko w kontrakty.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)