Serwer VPS uważać!

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
ODPOWIEDZ
rafkapsa
Stały bywalec
Stały bywalec

Serwer VPS uważać!

Post autor: rafkapsa »

Witam wszystkich,
Chciałbym wszystkich ostrzec przed firmą www.biznes-host.pl.
Oferują oni różne usługi związane z hostingiem. Postanowiłem u nich wykupić serwer VPS na rok. Okazało się po nie całym miesiącu, że są cały czas jakieś problemy: a to atak z Niemiec, a to karta sieciowa padła. Co więcej automat na serwerze opóźnia pozycje o 15 min!. Wyobraźcie sobie jak to wpływa na trading. Jeśli chcecie Państwo skorzystać z ich usług to przestrzegam. Mają zapis w regulaminie, że serwer może działać 99,99%. CO w przełożeniu na rok wychodzi 8 h.
Jeśli ktoś miał kiedyś taki problem to prosiłbym o pomoc, chce żeby zwrócili mi pieniądze. Usługi są po prostu na tak kiepskim poziomie. Telefonu, który ma działać 24 h nikt nie odbiera. Po prostu dno.
Oczywiście strat Państwo nie zwrócą.

Przestrzegam!!!!

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Cyb »

Miałem tam VPS. Chodził przez 3 miesiące bez ani jednego restartu czy zwiechy. Nie miałem ani jednego problemu z pingiem. EA działało perfekcyjnie.

rafkapsa
Stały bywalec
Stały bywalec

Informacja on nich z dzisiaj.
Witam,

Wskazany problem został rozwiazany.
Serwer był dostępny- konfiguracja karty sieciowej uległa uszkodzeniu.

Pozdrawiam,

Dodano po 5 minutach:

Wcześniej mieli atak na serwer z Niemiec. Cały czas są opóźnienia, wczoraj serwer się zrestartował.

Dodano po 11 minutach:

Jeżeli mógłbyś mi pomóc to byłbym wdzięczny. Wykupiłem u nich usługi i naprawdę jestem zawiedziony..

Dodano po 57 sekundach:

Algorytm na komputerze dzIała ok, a u nich jest opóźniony o 15 min.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Cyb »

Ale jak mam Ci pomóc bo nie rozumiem ? Mam tam takie same konto jak i Ty.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Post autor: reptile »

rafkapsa pisze:Co więcej automat na serwerze opóźnia pozycje o 15 min!.
Mozesz to jakos wyjasnic.. tak zerkam 2 raz w ten temat i zaciekawilo mnie..

Cyb pisze:Ale jak mam Ci pomóc bo nie rozumiem ?
Zwroc kase :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

rafkapsa
Stały bywalec
Stały bywalec

Ten sam automat odpalony u mnie i u kolegi zupełnie inaczej otwiera pozycje.
Ten sam broker ten sam kod. On ma odpalonego robota na kompie siebie. U mnie na serwerze nie działa tak jak powinien, po mimo że back testy pokazują, że działa ok. Na podstawie logów stwierdziliśmy, że restartuje się...

reptile pisze:
rafkapsa pisze:Co więcej automat na serwerze opóźnia pozycje o 15 min!.
Mozesz to jakos wyjasnic.. tak zerkam 2 raz w ten temat i zaciekawilo mnie..

Cyb pisze:Ale jak mam Ci pomóc bo nie rozumiem ?
Zwroc kase :D

Dodano po 2 minutach:

Czyli przykładowo, jak coś z serwerem jest nie tak, to otwiera dopiero 15 minut poźniej. Przykładowo wczoraj 2 razy stracił. Dlatego, że otworzył 15 minut później pozycje zamknęło na sl i znowu potem otworzył..

Dodano po 58 sekundach:

może trafiłem naprawdę niefortunnie.
Cyb pisze:Ale jak mam Ci pomóc bo nie rozumiem ? Mam tam takie same konto jak i Ty.

Dodano po 2 minutach:

te 15 minut opóźnienia sprawdziło, ze nie zarobiłem, ale jeszcze straciłem podwójnie. Nie pierwszy raz jest taka sytuacja to na pewno coś mu być nie tak. Jak prosiłem, żeby zwrócili mi pieniądze, bo nie jestem zadowolony z ich usług to zasłaniają się regulaminem.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Esco »

pewnie dziury dziury w danych i przez to wskaźniki są inaczej liczone.

rafkapsa
Stały bywalec
Stały bywalec

Jedna taka strata to tyle co zapłaciłem za ten serwer za rok, ale chodzi o zasadę.

Dodano po 1 minutach:

Wtedy w back testach też by otwierało inaczej pozycje. A w Back testach otwiera poprawnie.
Esco pisze:pewnie dziury dziury w danych i przez to wskaźniki są inaczej liczone.

ODPOWIEDZ