Najwięksi brokerzy FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Noob
Pasjonat
Pasjonat

Najwięksi brokerzy FX

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Czy ktoś może widział jakieś rzetelne i w miarę aktualne analizy struktury rynku FX na świecie? Interesuje mnie jacy są najwięksi brokerzy, oczywiście część z nich trzyma dane w tajemnicy, ale może gdzieś widzieliście coś ciekawego na ten temat. Jakieś też informacje daje np. liczba oddziałów na całym świecie, itp.

Z tych, których dane są jawne największym jest, o ile wiem, FXCM. Zastanawiam się, na którym miejscu go to plasuje w rzeczywistości . :wink:

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Alpari :shock: :shock: :shock:
Słyszałem na temat tego broka same złe opinie ,a tu takie zaskoczenie :roll:

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Cadermo pisze:Alpari :shock: :shock: :shock:
Słyszałeś pewnie o Alpari RU lub NZD. Alpari UK to całkowicie inna para kaloszy...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dane trochę nieaktualne ale pewnie kolejność została zachowana lub zbliżona.
Darkst pisze:Słyszałeś pewnie o Alpari RU lub NZD. Alpari UK to całkowicie inna para kaloszy...
Myślę, że tu Alpari Ru/NZD, UK, US i CS są wzięte jako jedno. Inaczej wypadałoby to zaznaczyć w zestawieniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Tak, te zestawienia widziałem, ale zwróćcie uwagę, że są to wyłącznie brokerzy, którzy ujawniają dane, bo są notowani na którejś z giełd. Właśnie bardziej interesuje mnie czy cokolwiek wiadomo na temat tych podmiotów pozostających nieco w cieniu.

BTW, Raposo, całkiem nieźle rozkręciłeś biznes, dziewiąte miejsce :wink:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Noob pisze:BTW, Raposo, całkiem nieźle rozkręciłeś biznes, dziewiąte miejsce
:)
Czy oby na pewno wszyscy są notowani na giełdach?
Swoją drogą, większość obrotu generowana jest przez Azjatów, a Europejczycy odpowiadają za mały procent... Gdzieś widziałem i takie zestawienie, może uda mi się znaleźć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re:

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Cadermo pisze:Alpari :shock: :shock: :shock:
Bo jak gruba ryba się napcha to już działa siła przyciągania narybku chyba z założenia duży-znaczy lepszy.

A jest dokładnie na odwrót. Nowi zawsze mają wyraźnie lepszą ofertę.
Jak są ludzie którzy tak rozumieją to się potem dziwić, czemu wtapiają kasę.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

zz
Maniak
Maniak

Re: Najwięksi brokerzy FX

Nieprzeczytany post autor: zz »

Noob ,rozumiem że Tobie chodzi o całokształt...?.
W takim razie najprostsze rozwiązanie dla Ciebie // nie wchodząc w szczegóły/// trzymać się dobrych i największych banków z USA,UK,Japoni,Szwajcarii,z Niemcami też można lecz trzeba gadać z ich filiami...,ponieważ w ich centrali.. no...wiesz.. FTT myślę że chodzi o eugenikę i parę pokoleń musi minąć ...//rozmawiałem kiedyś z klientem Fili Deutsche Bank w USA i był bardzo zadowolony z ich usług,z tego co wiem to jest osobna PRAWNIE i strukturalnie filia Deutsche Bank///,może Korei Południowej // jeżeli chodzi o opcje//...,przy małej kwocie rozważyłbym Interactivebrokers.
Pozdrawiam.

PS, polecam szczególnie filię FX UBS z USA....// masz tam non stop 24/h do dyspozycji 1200-1400 dilerów i analityków // całą dobę..//
Od tego bym zaczął przy większej kwocie...
PS,jeżeli mała kwota to postaraj się dostać do Newedge....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Re: Re:

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

ForexTig3r pisze: Bo jak gruba ryba się napcha ....
Proponuje więc koledze brokerów w stylu forex448, forex667... . Jeśli broker ma zapewnić warunki handlu na conajmniej przyzwoitym poziomie musi mieć odpowiednią wielkość, to nie jest biznes który można założyć na mamę i "uprawiać" go w swoim pokoju.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ