FxPrimus - rewelacyjne spready i egzekucja

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

Jesli jest taka super egzekucja pod MT4, to biorac pod uwage ograniczenia samego MT4, oznacza to, ze broker bierze na klate roznice miedzy kwotowaniem pod MT4, a kursem rynkowym.

Proponuje, zeby zdal nam tu relacje ktorys z kolegow wykorzystujacych opoznienia w kwotowaniach pod MT4. Jak mu broker bez problemu bedzie wyplacal 4- czy 5-cyfrowe zyski, to uwierze, ze sa jeszcze w brokerskim swiatku instytucje nastawione na misje, a nie nabijanie kabzy. ;)

Osobiscie uwazam, ze ta super egzekucja, to "promocja" nakierowana na "lowienie leszcza". Gdy sie juz zbierze wystarczajaco duza lawica, to broker sie zwinie z kasa. Zwlaszcza, ze siedzibe maja na Mauritiusie i dzialaja pod ichniejszym nadzorem finansowym. Biorac pod uwage opisane na tym forum zmagania kolegi forexpolska z irlandzkim nadzorem finansowym, to nawet w ramach UE klient detaliczny nie ma lekko, a co dopiero dochodzic roszczen wobec firmy mieszczacej sie na drugim koncu swiata.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Czy oni oferuja depozyty w innej walucie niz USD?
Strona tez malo czytelna i trudno dociera sie do banalnych informacji, ale mniejsza o to.
To ze sa na jakis offshore to mi nie przeszkadza, opinie ze tego typu brokerzy sa beeee to czesto nagonka duzych konkurencyjnych MM, ktorzy traca klientow.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

MajorGC pisze:Czy oni oferuja depozyty w innej walucie niz USD?
Strona tez malo czytelna i trudno dociera sie do banalnych informacji, ale mniejsza o to.
To ze sa na jakis offshore to mi nie przeszkadza, opinie ze tego typu brokerzy sa beeee to czesto nagonka duzych konkurencyjnych MM, ktorzy traca klientow.
Cytat z FAQ

We offer USD, EUR, GBP, AUD and SGD based accounts.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

forex pisze:Jesli jest taka super egzekucja pod MT4, to biorac pod uwage ograniczenia samego MT4, oznacza to, ze broker bierze na klate roznice miedzy kwotowaniem pod MT4, a kursem rynkowym.

Proponuje, zeby zdal nam tu relacje ktorys z kolegow wykorzystujacych opoznienia w kwotowaniach pod MT4. Jak mu broker bez problemu bedzie wyplacal 4- czy 5-cyfrowe zyski, to uwierze, ze sa jeszcze w brokerskim swiatku instytucje nastawione na misje, a nie nabijanie kabzy. ;)

Osobiscie uwazam, ze ta super egzekucja, to "promocja" nakierowana na "lowienie leszcza". Gdy sie juz zbierze wystarczajaco duza lawica, to broker sie zwinie z kasa. Zwlaszcza, ze siedzibe maja na Mauritiusie i dzialaja pod ichniejszym nadzorem finansowym. Biorac pod uwage opisane na tym forum zmagania kolegi forexpolska z irlandzkim nadzorem finansowym, to nawet w ramach UE klient detaliczny nie ma lekko, a co dopiero dochodzic roszczen wobec firmy mieszczacej sie na drugim koncu swiata.
Nie sądzę, żeby udało się kosić - tym bardziej, że podczas danych poslizgi mogą wystąpić.

Co do tego zwiania się, to oczywiście też miałem obawy - ale to już praktycznie 3 lata odkąd działam u nich i nic się nie zmienia jeśli chodzi o poślizgi - natomiast spready się poprawiły.

Koszą na pewno na pozostałych kontach - bo tam spread jest dość wysoki i kwotowania 4 po przecinku i pewnie na reszcie też stratni nie są.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Co do FXPrimus to oni też nie grają w 100% fair. Miałem tam konta typu Fixed i po jakimś czasie siłą zmusili mnie do przejścia na Premier Spreads z powodu konfliktu interesów. Na 100% mają manualny Dealing Desk mimo że się do tego nigdy nie przyznają. Dodali mi też sztuczne opóźnienie 3 sek na tych kontach ECN (innym osobom zlecenia wchodziły w tym czasie w ciągu 1 sek). Dopiero po kilku mailach zdjeli plugina.
Jednak jeśli chodzi o zyskowne transakcje to nigdy ich nie kwestionowali, nawet jak naginały ich regulamin, więc duży plus za to.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

leszczu pisze:
Cytat z FAQ

No i stad moje pytanie, bo jak probowalem zrobic rejestracje to nie mialem nic innego do wyobru jak USD :/ Dziwne.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

psV pisze:Co do FXPrimus to oni też nie grają w 100% fair. Miałem tam konta typu Fixed i po jakimś czasie siłą zmusili mnie do przejścia na Premier Spreads z powodu konfliktu interesów. Na 100% mają manualny Dealing Desk mimo że się do tego nigdy nie przyznają. Dodali mi też sztuczne opóźnienie 3 sek na tych kontach ECN (innym osobom zlecenia wchodziły w tym czasie w ciągu 1 sek). Dopiero po kilku mailach zdjeli plugina.
Jednak jeśli chodzi o zyskowne transakcje to nigdy ich nie kwestionowali, nawet jak naginały ich regulamin, więc duży plus za to.
Czyli zdjęli plugina? Co im pisałeś? Bo mnie tak jeden z bardziej znanych na naszym forum brokerów załtawił. Poślizgi po 10pipsów i zlecenia wchodzące po 30sec - oczywiście to wszystko był rynek - jak oni pisali.

Niemniej jednak ja z Primusem żadnych problemów nie miałem.

Dodano po 2 minutach:
MajorGC pisze:
leszczu pisze:
Cytat z FAQ

No i stad moje pytanie, bo jak probowalem zrobic rejestracje to nie mialem nic innego do wyobru jak USD :/ Dziwne.
A próbowałeś Live account czy demo zakładać - bo przy demo może nie być.

Przy zakładaniu live dopiero po wybraniu dźwigni i spreadu pokazuje się możiwość wyboru waluty
Od Traderów dla Traderów

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Akhh pisze:
psV pisze:Co do FXPrimus to oni też nie grają w 100% fair. Miałem tam konta typu Fixed i po jakimś czasie siłą zmusili mnie do przejścia na Premier Spreads z powodu konfliktu interesów. Na 100% mają manualny Dealing Desk mimo że się do tego nigdy nie przyznają. Dodali mi też sztuczne opóźnienie 3 sek na tych kontach ECN (innym osobom zlecenia wchodziły w tym czasie w ciągu 1 sek). Dopiero po kilku mailach zdjeli plugina.
Czyli zdjęli plugina? Co im pisałeś? Bo mnie tak jeden z bardziej znanych na naszym forum brokerów załtawił. Poślizgi po 10pipsów i zlecenia wchodzące po 30sec - oczywiście to wszystko był rynek - jak oni pisali.

Niemniej jednak ja z Primusem żadnych problemów nie miałem.

Dodano po 2 minutach:
MajorGC pisze:
leszczu pisze: Cytat z FAQ

A próbowałeś Live account czy demo zakładać - bo przy demo może nie być.

Przy zakładaniu live dopiero po wybraniu dźwigni i spreadu pokazuje się możiwość wyboru waluty
Dzisiaj sprawdzilem i dziala opcja wyboru waluty depo. Nie wiem przez co wlazlem ze mi pokazywalo nieaktywny ten wybor.
Jednak zebym mial oferte jak u obecnego brokera gdzie poki co nie mam problemow musialbym zrobic dosc spory obrot i w miedzy czasie tracic ta roznice, wiec dla mnie nie ma sensu przejscie.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Polecam porównanie spreadów:

http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads

I pamiętajcie o poślizgach u brokerów ECN.
Od Traderów dla Traderów

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Akhh w tym porownaniu jak oni to licza? Spread + commissions?
Bo co do brokerow ktorych znam to niezbyt prawdziwy ten wykaz.

ODPOWIEDZ