"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Tig3r zakladam ze gdybym kupil skrzynke produktu w 10ciu wybranych miastach PL i porownal probki z 10 cioma innymi miastami europy Niemcy, UK, Francja, Szwajcaria, moglbym stwierdzic ze produkt w PL jest gorszy jakosciowo.

Zakladam ze gdybym przedstawil wyniki takich testow firmie matce lub naglosnil wi TV to firma matka powiedzialaby ze to jakies niedopatrzenie i ze oni o tym nie wiedzili. Zakladam ze obwiniliby jakas inna podfirme, lub wadliwa produkcje.

Zaznaczam ze to sa tylko moje domysly ale sam bym tak wlasnie zrobil gdybym wciskal jakac zgnilizne - jest to logiczne zeby nie posadzic duzej firmy matki tylko jakis mala podfirme i w razie problemow nawet zamknac tam produkcje po wykryciu takiego niedopatrzenia.

dla mnie bylby to spisek ;)
Musze isc do psychiatry bo wszedzie spiski widze... :))

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

zapewne 90% nie widziala filmiku ktory wrzucilem, a moze i posta wiec moze jeszcze raz napisze, nie chodzi mi o to ze ktos daje sol przemyslowa zeby wiecej zarobic, spisek biznes nie wazne, chcialbym aby ten temat byl ta temat globalnego spisku zniewolenia ludzkosci, kto jak kiedy gdzie itp wiec apeluje o powrot do glownego nurtu :wink:

radekFXnoob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radekFXnoob »

By_żyło_się_lepiej pisze:ANWIL jako sprzedawca ma obowiązek podać specyfikację produktu. Możesz napisać do nich jako potencjalny kontrahent i Ci odpowiedzą bo niczego nie muszą ukrywać. Podadzą Ci pełną specyfikację. Ja wiem co tam jest i na pewno nie jest tak jak mówią w TV. Można wierzyć albo nie ... ale ja gruboziarnistej soli ziemnej nie kupuję ostatnio.
którą w takim razie kupować ? bo w sumie bardziej istotne jest dla mnie gdzie nie ma tej soli wypadowej niż to co tak na prawdę w niej jest

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Obejrzyjcie sobie np po raz kolejny Misia jedno co zauważyłem, każda postać z tego filmu KŁAMIE. Cały film jest oparty na krętactwie kolejnych postaci, tak mniej więcej funkcjonuje społeczeństwo i można odnieść to do ogółu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

xpep a nie wydaje Ci sie ze takie globalne spiski na temat zniewolenia ludnosci wymyslane sa wlasnie po to zeby odwrocic wasza uwage od tego na co macie wplyw?

Dodano po 34 minutach:

Madins chcialbym jeszcze odniesc sie do Twojego wczesniejszego obrazka.
Pozwolilem sobie zmodyfikowac go troche bo wydaje mi sie ze nie dostrzegasz pewnego waznego szczegolu.
myslisz ze masz na kogo zaglosowac w nastepnych wyborach?
moglbys pochwalic sie kto jest Twoim faworytem i uzasadnic dlaczego?

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

brother pisze:Obejrzyjcie sobie np po raz kolejny Misia jedno co zauważyłem, każda postać z tego filmu KŁAMIE. Cały film jest oparty na krętactwie kolejnych postaci, tak mniej więcej funkcjonuje społeczeństwo i można odnieść to do ogółu.
A przeżyłeś świadomie tamte czasy, które MIŚ opisuje?

Dodano po 7 minutach:
mah1y pisze:... bedziemy wciskac tandete polakom, po takich samych cenach co normalny produkt zeby sie nie zorientowali, a wschodnim klientom bedziemy sprzedawali dobry produkt.
...
Akurat to, raczej jest winą tzw. Polskiej Normy. Prosty przykład papierosów. Ta sama marka sprzedawana na różne rynki jest prawie taka sama. Tylko to prawie...
wymóg stosowania % wkładu lokalnego tytoniu (to chyba robota Leppera), powoduje, ze ludzie importują prywatnie z zagranicy papierosy, bo mają inny smak i zapach.
Była taka marka DUNHIL. Już jej nie ma w kraju, bo stały się te papierosy tak niedobre i śmierdzące, ze przestały się sprzedawać. Ten sam gatunek produkowany w Szwajcarii do kupienia na każdym lotnisku na świecie w bezcłówkach przypomina stare dobre czasy palaczom.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

mike_05 pisze:
Spisek - tajne i zazwyczaj nielegalne porozumienie pomiędzy grupą osób (spiskowców), mających wspólny cel
Spiskowcy:
skoro nielegalne, więc spiskowcy zrobią wszystko co w ich mocy, by spisku nie odkryto.
Jeżeli im się uda, jest to spisek doskonały, a skoro nielegalny, więc i zbrodnia czy przestępstwo doskonałe.

Odkrywcy spisków:
-poszukiwacze prawdy (spisku doskonałego), tylko każdy taki badacz prawdy rozumie to inaczej. Obiektywnie albo subiektywnie. Jedni twierdzą, ze prawdy nie ma, inni, że jak najbardziej jest i chwała temu, co ją odkryje. Zdarza sie również i to, że zwolennik prawdy obiektywnej, udowadnia ją jak najbardziej subiektywnie.

W podobny sposób można ułożyć fakty. Niby wszystko pasuje, prawie prawdziwe.

No właśnie, prawie...

A jak to się świetnie sprzedaje! Przykład

http://glamourtoday.in/wp-content/uploa ... 010005.jpg

i to za konkretne pieniądze...
Teoria zawsze będzie teorią bez potwierdzenia przez najwyższe organy, obojętnie jakie... Co do okładki filmu. Jest to adaptacja książki Dana Browna, który otwarcie pisze, że jest to zmyślona historia, a fakty o Iluminatach to efekt imaginacji autora. Więc to tylko część popkultury. Nie ma tam żadnych ciekawych informacji. Nawet nie ma na celu przekazania wartości merytorycznej dla widza. Science-fiction.

Wracając do NWO - czemu o tym wiemy? Znów wycieki, szerzenie dezinformacji, badacze, którym nie pasują pewne elementy układanki, jak również czysta fantazja lub pogoń za sensacją. . Czy Iluminaci istnieją? Prawdopodobnie - tak. Są to ludzie oświeceni, którzy wiedzą więcej od nas. Z pewnością utrzymają kontakty z wyższymi bytami i przez to są od nas lepsi. Masoni, syjoniści, sataniści są w jakiś sposób powiązani ze sobą. To co o nich wiemy, jest tylko czubkiem góry lodowej. Nikt nie pozna prawdy, bo jest to bardzo skomplikowane. Na pewno działają w cieniu i nie występują publicznie.

Obrazek

Templariusze i ich rytuały.

Obrazek

Droga do oświecenia.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

mah1y pisze:Madins chcialbym jeszcze odniesc sie do Twojego wczesniejszego obrazka.
Pozwolilem sobie zmodyfikowac go troche bo wydaje mi sie ze nie dostrzegasz pewnego waznego szczegolu.
myslisz ze masz na kogo zaglosowac w nastepnych wyborach?
moglbys pochwalic sie kto jest Twoim faworytem i uzasadnic dlaczego?
Wkleiłem ten rysunek, aby zobrazować Ci jaką (potencjalną) siłą jest zjednoczone społeczeństwo. Ty byś tylko siedział i się przyglądał... a gdyby wprowadzili prawo pierwszej nocy z burmistrzem, sołtysem bądź prezydentem, to patrząc jak ktoś obcy zabiera Ci żonę, też napisałbyś, że i tak niczego nie dasz rady zmienić?

Nawiązując do pytani chciałbym podziękować za wykazanie zainteresowania moimi poglądami politycznymi. :mrgreen:
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Madins czyli podsumowujac nie ma zadnego rozwiazania.
mamy do wyboru glosowanie na mniejsze zlo, badz nie glosowac wogole i patrzec jak ktos inny dokonuje za nas wyboru.

tak czy siak ONI beda przy korycie i zadna sila tego nie zmieni.

chociaz patrzac na obrazek to logiczne byloby zmowic sie i zaglosowac na jedna partie/osobe. Cala reszta runie w przepasc, a w pozniejszych wyborach wprowadzic jakas nowa alternatywe ;P :wink:
a gdyby wprowadzili prawo pierwszej nocy z burmistrzem, sołtysem bądź prezydentem,
to bym sobie zostal soltysem i bym dymal :D :D :D
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 20:44 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Madins pisze:Wkleiłem ten rysunek, aby zobrazować Ci jaką (potencjalną) siłą jest zjednoczone społeczeństwo.
Ma siłę do obalenie jednych prześladowców i wyniesienia do władzy kolejnych z własnego grona.

ODPOWIEDZ