Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

kyniu6
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kyniu6 »

Dzięki Panowie za odpowiedź. Myślę podobnie jak wy, jednak czasem mam przebłyski widzenia sensu w takim sposobie. Mam jeszcze dwa pytania:

1. Szwajcar, wiesz może który brok ma taką właśnie szybką egzekucję? Który byłby do tego najlepszy? W tematach o platformach raczej niewiele o tym piszą.
2. Jeszcze co do luki cenowej - ktoś wcześniej pisał, że jeśli się pojawia to ucina wszystkie transakcje..czyli czy bym miał 100 pipsów na plusie czy na minusie, pojawia się luka i mi to ucina?

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

AM to średni broker. Na Standard może pokazać rogi i wtedy tylko rachunki Pro.
A co do tego brokera to tu jest specyficzne środowisko. Jak nawet znajdziesz takiego co będzie ideałem to może okazać się SCAMem także nikt nie poleci Ci brokera. Weź ryzyko na siebie i przetestuj wszystkich.
AM jest dobry pod średni i długi termin. Ma dość niskie spready i swapy. Do skalpu nie nadaje się na kontach Standard. Do gry na danych też nie nadaje się, bo są poślizgi. Szczególnie ma wysoki lewar na DAXa i tu jest to najlepszy instrument na rynku. Para EurUsd już zostaje daleko w tyle pod względem spekulacji.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Szwajcar a jak teraz z rozłączeniami itp.. newsy :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

W AM ja gram głównie dla DAXa, podczas newsów jest dalej to co było SL przeskakuje w lukach i realizują po luce. W kwestii rozłączeń to poprawili się i jest ok tzn. prawie nie ma rozłączeń. A jak są to max 8 minut było jak anea wspominała.

kyniu6
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kyniu6 »

Dobra, dzięki, prosiłbym jeszcze o wytłumaczenie mojego drugiego pytania odnośnie luki.

LongR
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LongR »

Witam wszystkich.
Mam taki problem z AM.
Wpierniczyłem się brzydko na długiej pozycji i żeby sytuację ratować postawiłem pozycję krótką, większą o 0,05lota.
I niby powinno być cacy. Kurs spada long na coraz większej stracie,a szort na coraz większym zysku. Tyle, że kurna chata margin level powinien rosnąć,a zaczął spadać!!??
I taki numer: W piątek ML na poziomie 115%, to myślę prześlę ze 2koła co by go podnieść. Po przeliczeniach powinno wskoczyć na minimum 135%.
I fakt w poniedziałek z rana tyle jest. Nagle cena zwaliła się o jakieś 200pipsów i zamiast 135 jest 105!!! A ja żandego ruchu nie wykonałem! Nie ruszyłem szorta ani niczego innego! No to szybko ze 2,5tysia znów wysyłam aby sytuację ratować (a jest co niestety), i dziś powtórka z rozrywki! Tyle że cena spadła o jakiej 100pipsów a tu znów zamiast minimum 130% jest 104!!!
Ludzie o co kurna kaman???
Ślę mail do supportu i nic kamień w wodę. No może poza tym że jak się zapytałem czemu przez 24 godziny nie zaksięgowali mojej wpłaty (wcześniej przelew wchodził w kilka godzin) to łaskawcy dorzucili 10% bonusu do ostatniego przelewu.
Najśmieszniejsze jest tu to, że jak kurs zaczął się odbijać to poziom marży pozostał już niezmieniony na 104%!!! A jak cena zawracała w dół to nawet 98% ujrzałem! Szok w trampkach. Myślę że brok wali ch... zwłaszcza, że na koncie mało nie leży.
I co tu kurna zrobić? Do sądu z pajacami iść gdy mr. MC zapuka do drzwi???

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Pewnie masz coś w okolicach 15k PLN na rachunku i ci zmieniają dźwignię na mniejszą.
http://www.admiralmarkets.pl/trader/adm ... ding_terms

LongR
Bywalec
Bywalec

Szwajcar pisze:Pewnie masz coś w okolicach 15k PLN na rachunku i ci zmieniają dźwignię na mniejszą.
Na jaką? Od początku miałem 1:100.
Kuwa mć cena podskoszyła o 60% dzisiejszego spadku a poziom marży na 102%.
Zaraz mnie coś trafi...

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

LongR pisze:
Szwajcar pisze:Pewnie masz coś w okolicach 15k PLN na rachunku i ci zmieniają dźwignię na mniejszą.
Na jaką? Od początku miałem 1:100.
Kuwa mć cena podskoszyła o 60% dzisiejszego spadku a poziom marży na 102%.
Zaraz mnie coś trafi...
napisz i zadzwon do nich. sam tez czesto grywam na dwa kierunki ale margin logicznie rosnie tak ze cos jest nie tak, bo kwestia dzwigni odpada skoro od poczatku masz 1:100. dziwna sprawa. AM jak dla mnie jest okej z tym ze ja grywam wlasnie na srednie i dlugie terminy.

najlepiej porob print screeny i nagraj to.

LongR
Bywalec
Bywalec

Na pewno tego nie odpuszczę.
Zwłaszcza, że chodzi o trochę więcej niż 15tysi. Trochę dużo więcej...
I pewnie dlatego wylądowałem na jakiejś liście. Śmierdząca sprawa i tyle.
Od momentu napisania maila margin stoi przy 100%. Trochę się waha po 2% w każdą stronę ale wraca do stówy.
Wygląda to tak że 4,5tys. które dosłałem wskoczyło na balance i na koncie je widać, ale margin level, margin i free margin jakby to połknęły.
No cyrk panie....

Dodano po 31 sekundach:

A teraz brak połączenia...
Też tak macie??

ODPOWIEDZ