daromanchester pisze:I to jest jeden z przykładów jak padłeś ofiarą zmanipulowanej i wyrwanej z kontekstu informacji.
wiem kiedy to mowil ten fragment wg mnie nie jest o komunizmie - mowi o spisku na calym swiecie a komunizm nie byl taki mocny, ale to moje subiektywne zdanie, chcial odebrac wladze nad pieniadzem jaka ma FED i dlatego zginal, tak czy nie?
LowcaG pisze:Zaraz zaraz, czy ja dobrze zrozumiałem? Ty wnioskujesz to z tego filmu?
zle, to wrzucilem tylko dla inka
daromanchester pisze:Różnica między nami jest taka że Ty to pokazujesz w świetle spisku.
Ja to widzę jako pewien związek przyczynowo-skutkowy i tyle.
a jak nazwac potajemne darzenie do wladzy nad swiatem, od kilkunastu stulecii tworzac kolejne tajne stowazyszenia, mam tu na mysli wyklad z pierwszego postu wrzucajac go liczylem ze moze komus sie bedzie chcialo obejrzec i podyskutowac na ten temat
daro wiec wg ciebie, zupelnie naturalna i normalna sprawa jest, ze najbardziej ropoznawalny i poszukiwany terrorysta na swiecie, ktorego twarz i sylwetka, byly rownie znane jak znak coca-coli, przebywa w domu obok najwiekszej bazy w wojskowej w pakistanie i niby obok tej laduja amerykanie helikopterami, czyli co wczesniej , dom nie byl obserwowany? nie zrobiono rozpoznania lub nie otrzymano go od rzadu pakistanskiego? , ktos im wyslal na maila info z szerokoscia i dlugoscia geograficzna, tam jest bin laden a oni powsiadali w helikoptery i polecieli?, halo przeciez byla transmisja na zywo do bialego domu, taka akcja musiala byla planowana tygodniami, chocby po to ,zeby ci wszyscy wazni ludzie jak obama , hilary, szef cia, spotkali sie w jednym pomieszczeniu, a sam bin laden pod ciagla obserwacja, z czego nasowa sie oczywisty wniosek, ze mozna bylo w latwy sposob ujac go zywego, ale z jakichs powodow, postanowiono go zastrzelic, a zrobiono to publicznie pewnie po to, zeby obama mogl zaliczyc jakis punkt, czy jest tu jakas niescislosc w tym co napisalem?
Ostatnio zmieniony 12 maja 2012, 00:47 przez sureshot, łącznie zmieniany 1 raz.
Ink. pisze:A podaj mi choć jeden spisek na skale światową ?
Nazywa się to popularnie stopą procentową. Każdy byle ekonom ci powie że to nie musi istnieć. Zwłaszcza pieniądze kreowane poprzez dług.
Lista jest spora
Cały ten film dobitnie wykazuje , że Biblię można zinterpretować na milion róznych sposobów , wybierając wyrwane z kontekstu cytaty .
Nie ma tu żadnych konkretnych dowodów na cokolwiek , jedyne co widzę to typek który posługując się wybranymi cytatami stara się sobie dorobić , bo ktoś za te jego "wykłady" płaci .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .
nemezzis co do tego równania to wlasnie o to mi chodziło, o manipulacje niekoniecznie prawdziwa aby osiągnąć oczekiwany przez siebie wynik mimo ze jest nieprawdziwy, tak wlasnie napisałem nad obrazkiem, tak samo jest z teoriami spiskowymi, autorzy takich teori łącza ze sobą fakty manipulujac nimi tak ze na pierwszy rzut oka nie widać oszustwa tak jak w rownaniu, ale gdy zaczniemy przyglądać sie bliżej pełno jest nieścisłości