"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

daromanchester pisze:Xpep chcesz dyskutować czy założyłeś temat żeby wszyscy zaakceptowali Twój tok rozumowania?
jak najbardziej dyskutowac tylko ja podaje teorie konkretna wyklad a Ty same ogolniki, nie obejrzales nawet wykladu, co z wypowiedzia kenediego? zginal bo chcial zamknac fed to oczywiste czy tez to zanegujesz?
daromanchester pisze:Panowie trzeba po prostu dorosnąć i zrozumieć jak wszystko funkcjonuje dookoła nas.
nie mam z tym zadnego problemu, wiem ze to co mam zalezy tylko ode mnie

tak samo jak nie ma co wierzyc w kazda teorie tak samo nie ma co odrzucac wszystkich

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

xpep pisze:tak samo jak nie ma co wierzyc w kazda teorie tak samo nie ma co odrzucac wszystkich
Ja ich nie odrzucam!
Różnica między nami jest taka że Ty to pokazujesz w świetle spisku.
Ja to widzę jako pewien związek przyczynowo-skutkowy i tyle.
Same spiski się tak zdewaluowały że nawet jakby był jakiś porządny to nikt go nie zauważy.
Za często krzyczycie wilk,wilk,wilk... i pewnego razu on przyjdzie na prawdę i nikt was nie posłucha.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

xpep pisze:o z wypowiedzia kenediego? zginal bo chcial zamknac fed to oczywiste czy tez to zanegujesz?
Zaraz zaraz, czy ja dobrze zrozumiałem? Ty wnioskujesz to z tego filmu?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

xpep pisze:ink specjalnie dla ciebie tyle dasz rade chyba wysluchac
http://www.youtube.com/watch?v=bySZVK39Zow
I to jest jeden z przykładów jak padłeś ofiarą zmanipulowanej i wyrwanej z kontekstu informacji.
This speech is NOT about secret societies
This speech was given 10 days after the bay of pigs. Kennedy is talking about communism and the cold war. He is discussing the balance between our freedoms of speech and the responsibility of newspapers to not publish information that might compromise national security (similar to the WWII "Loose ships sink ships" slogan). He is making an appeal (not a decree) to the newspapers to be more discreet with the information they publish.

This speech had NOTHING to do with any alleged secret societies.
Poniżej pełna wypowiedź JFK
http://archive.org/details/jfks19610427

Nie znając pełnego kontekstu wypowiedzi i historii danego kraju można wysnuć mylne wnioski i zostać zmanipulowanym.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

xpep pisze:
jak najbardziej dyskutowac tylko ja podaje teorie konkretna wyklad a Ty same ogolniki, nie obejrzales nawet wykladu, co z wypowiedzia kenediego? zginal bo chcial zamknac fed to oczywiste czy tez to zanegujesz?
A skąd wiesz ze akurat dlatego zginął? Cała teoria spiskowa wokoło konediego powstała dlatego ze służby specjalne nie były w stanie wytłumaczyć aż takich zaniedbań w ochronie prezydenta, to tak jak teraz u nas ze smolenskiem , nikt nie chce przyznać ze to było zaniedbanie przez co kwitną teorie spiskowe

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Ink, wrzuciles obrazek nazwijmy "matematyczny", jest pelen bledow, nawet ja nie moge go uznac za warty czegokolwiek, dlaczego?
linia 1. a=b
linia ostatnia a-b =1
Zakladam ze mial byc smieszny, bo jesli to sa prawa matematyki...,
to czyja jest to matematyka, mnie uczono innej...
obrazek stracil sile przekazzu juz ;)

ps. linia przedostatnia daje 0(prawde) po obu stronach.
Wiec tu jest Bog.
Slowo zlego to tylko ostatnia linia.

Teorie spiskowe. Dlaczego powstaja te teorie ???
Dlaczego ludzie chca ukrywac informacje na temat tej czy innej katastrofy, wydarzenia ekonomicznego, kontrolowac net.
Uczynmy to jawne, wolne, spisek upadnie blyskawicznie, po prostu nie bedzie mial sie czym karmic.
Ale ze idziemy w przeciwnym kierunku, pozywienia mamy w brod...,
wiec nie rozumie zdziwienia natlokiem teorii...
:D:D:D

Aloha

ps.
Twoj dopisek daromanchester jest bardzo na miejscu :))))),
Ink. klasyczna sztuka wykręcania kota ogonem czyli
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sofizmat
nie wiem czy to miales w zamysle,
ale jest bardzo okey :D
Ostatnio zmieniony 12 maja 2012, 00:13 przez nemezzis, łącznie zmieniany 1 raz.
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

nono, agentka szkolona przez cia do zabicia castro, zeznala, ze w osrodku szkoleniowym kilka miesiecy przed zamachem spotkala przyszlego zamachowca, a co z zabiciem pewnego nieuzbrojonego starszego pana, ktory sobie spokojnie zyl w milym domu obok najwiekszej bazy wojskowej w pakistanie, przez nikogo nie niepokojony, az nagle usa wyslalo wojsko, zeby go zastrzelic, chociaz zywcem lapie sie nawet tygrysy i malo ktorego dziennikarza to zdziwilo, a przeciez chodzi, o jednego z najbardziej poszukiwanych ludzi na ziemi, odpowiedzialnego za zamachy w kenii, oklahomie i wtc, a takze za wybuch wojny w afganistanie, taka akcja, mogla sie odbyc tylko za wiedza pakistanskich wladz, rownie dobrze mogla go zgarnac pakistanska policja, bez wielkich ceregieli, ale jednak postanowiono go zastrzelic, a nius w mediach utrzymal sie 3 dni, sa dwie mozliwosci, albo jest sie &*&* i wierzy sie, ze nie mozna go bylo dostac zywego, albo cos jednak sprawa jest za grubo szyta

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

nemezzis tak odnosiłem się do obrazka Ink.
sureshot bawisz się w manipulacje.
Albo jesteś &*&* i wierzysz w to co piszesz albo nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz. (użyłem Twojego sposobu argumentacji żebyś zobaczył o co mi chodzi)

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

nemezzis pisze:Ink, wrzuciles obrazek nazwijmy "matematyczny", jest pelen bledow, nawet ja nie moge go uznac za warty czegokolwiek, dlaczego?
linia 1. a=b
linia ostatnia a-b =1
Zakladam ze mial byc smieszny, bo jesli to sa prawa matematyki...,
to czyja jest to matematyka, mnie uczono innej...
jest tylko jeden błąd. skoro a=b, to nie można podzielić przez (a-b), bo nie można dzielić przez zero.

A o teorie o JFK najfajniej czytało mi się w Dallas '63 Stephena Kinga :) Jest w niej zapewne więcej dowodów niż w wielu narosłych teoriach, a i nie sądzę, aby King tak manipulował czytelnikami (choć zaznacza, że to tylko jego fiction), jak choćby w podanym filmie z yt o "tajnych społecznościach".

ODPOWIEDZ