Jaka była motywacja zakazu "hedgingu"?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

daromanchester pisze:To wtedy trzeba otworzyć drugie konto i tyle.
Ja mam odmienne zdanie:
1. czasy zmierzają do tego aby mieć wszystko w jednym
2. drugie konto blokuje drugi depozyt, przy przeciwstawnej korzystasz z tego samego depa pod pozycję.

Dodano po 1 minutach:
RoLudlum pisze:zym to się różni od częściowego pokrywania pozycji i ponownego otwierania po lepszej cenie?
Różni się przedewszystkim czasem zmarnowanym na czekaniu, a czas to pieniądz.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

pawelklos pisze:czasy zmierzają do tego aby mieć wszystko w jednym
Sądząc po wypowiedziach większości na forum śmiem uważać że czasy zmierzają w złym kierunku. Ale nie offtopujmy.

Mi bardziej chodziło o subkonta w których można przelewać między nimi swobodnie środki.
Z tego co pamiętam to obiło mi się chyba o uszy że istnieje taka możliwość u broków.

Z drugiej strony da się to zrobić w ramach jednego konta tylko trzeba pogłówkować i będzie dużo mniej wygodne.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

daromanchester pisze:
pawelklos pisze:czasy zmierzają do tego aby mieć wszystko w jednym
Sądząc po wypowiedziach większości na forum śmiem uważać że czasy zmierzają w złym kierunku. Ale nie offtopujmy.

Mi bardziej chodziło o subkonta w których można przelewać między nimi swobodnie środki.
Z tego co pamiętam to obiło mi się chyba o uszy że istnieje taka możliwość u broków.

Z drugiej strony da się to zrobić w ramach jednego konta tylko trzeba pogłówkować i będzie dużo mniej wygodne.
Można tworzyć subkonta ale wtedy tak jak napisałem nowa pozycja na subkoncie pobiera dodatkowy depozyt. A tak masz wszystko w jednym, z obliczeniami wszystkich pozycji.

Granie na kilka platform jest nie wygodne jak dla mnie.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

pawelklos pisze:
RoLudlum pisze:zym to się różni od częściowego pokrywania pozycji i ponownego otwierania po lepszej cenie?
Różni się przedewszystkim czasem zmarnowanym na czekaniu, a czas to pieniądz.
Zdajesz sobie sprawe z tego kiedy zamykasz swoje dlugoterminowe Longi podczas spadkow i otwierasz je nizej to takze zarabiasz?

Na rynkach placi cierpliwosc wiec z tym argumentem o czasie nie do konca jest tak jak piszesz ale to nie ten temat :)

Dodano po 5 minutach:
pawelklos pisze: Można tworzyć subkonta ale wtedy tak jak napisałem nowa pozycja na subkoncie pobiera dodatkowy depozyt. A tak masz wszystko w jednym, z obliczeniami wszystkich pozycji.

Granie na kilka platform jest nie wygodne jak dla mnie.
Kolega nie pisze o drugiej platformie tylko o subkoncie na tej samej a jesli twierdzisz ze jedna tranzakcja blokuje twoj kapital to chyba przesadzasz z lewarem. Juz wszyscy wszedzie o tym pisali a niektorzy nadal nie potrafia tego zrozumiec ze mozna grac w ten sam sposob nawet na koncie gdzie "hedging" jest nie mozliwy tylko trzeba sie troszke bardziej otworzyc i nie sugerowac sie tym co jest w zakladce "current trades" tylko zwykla prosta matematyka....
Autor tematu juz chyba uzyskal odpowiedz na swoje pytanie a ten kon juz naprawde ma dosyc :)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Broki w USA tracily glownie przez hedge 1for1.Hedge tego typu dalej jest na DarkPools broki juz nie traca.. klienci tak.Brok z USA nie mogl hedgowac poza USA.. DPls daje ta opcje nikt nie wie - biznes sie dalej kreci.. do poki obroty znow nie beda zagrazajace i kots nie zrobi kogos w koko.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ