scalping - jak to sie robi?
-
- Uczestnik
Ja mam konto na go4x i nie miałem jeszcze problemu. Na początku dosyc ostro skalpowałem po 30-50 tranzakcji dziennie... Rozmawiałem z obsługą TMSBrokers i mówią że nie mają nic przeciwko skalpowaniu nawet atomat mozna uzywać. Powoli staram się juz zawierać dłuższe tranzakcje na oporach co jest bardziej dochodowe i mniej czasochłonne...
Ciekawe jak będą reagować jak zaczniesz ostro ich skubać.temal pisze:Ja mam konto na go4x i nie miałem jeszcze problemu. Na początku dosyc ostro skalpowałem po 30-50 tranzakcji dziennie... Rozmawiałem z obsługą TMSBrokers i mówią że nie mają nic przeciwko skalpowaniu nawet atomat mozna uzywać. Powoli staram się juz zawierać dłuższe tranzakcje na oporach co jest bardziej dochodowe i mniej czasochłonne...
Sky is the limit
Na koncie DEMO faktycznie nie ma ale na realnym niestety nie dało się normalnie grać. Mam konto ze względu na spread €/$ = 1 pips ale gram na H4 skalpowanie było dość ryzykowne. Widać różnice w depo i emocje opadły - NAJWAŻNIEJSZE.temal pisze:Ja mam konto na go4x i nie miałem jeszcze problemu. Na początku dosyc ostro skalpowałem po 30-50 tranzakcji dziennie... Rozmawiałem z obsługą TMSBrokers i mówią że nie mają nic przeciwko skalpowaniu nawet atomat mozna uzywać. Powoli staram się juz zawierać dłuższe tranzakcje na oporach co jest bardziej dochodowe i mniej czasochłonne...
a ja wpadłem na ciekawą metode skalpowania,jest praktycznie automatyczna i narazie po kilkunastu próbach mam skutecznośc 9 do 1 czyli dosyc sporo:) gram na go4x eur/usd bo spread 1p..robie tak wchodze (zakładając że jest wzgledny spokój) i otwieram po 2 zlecenia w obie strony na 5tp i 30 sl,5 p to niedużo ale razy 4 to juz 20,po otworzeniu zlecen schodze z kompa i wracam za ok godz,wtedy albo zlecenia sie zrealizowały i robie powtórke albo jedna cześc sie zrealizowała i naprawiam siec powtarzając zrealizowane zlecenia,najlepiej idzie wieczorem..czy ktos gra podobnie?
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
metoda jest jeszcze na etapie ćwiczeń i dopracowan ,wywalenie sl kilka razy pod rząd jest mało prawdopodobne..podkreslam że gram w odstepach godzinnych a czasem wiecej jeżeli są duże turbulencje... nawet jeżeli przebije sl to jetesmy -25 a nie 30 do tego na miejscu sl są ustawione zlecenia oczekujace tak samo jak wcześniej co czesto także zmniejsza strate...potrzeba naprawde duzej swiecy żeby pokrzyzowac nam plany..mysle ze najwiekszym plusem jest to że nie skalpujemy cały czas...wchodząc co min.godzine w przypadkowym momencie,powiedzmy 12 razy na dzien statystycznie jest mala szansa ze akurat trafimy na tak duzy ruch ktory dziennie jest kilka..zachecam do testu,może razem uda sie zrobic z tego maszynke do robienia dobrej i bezpiecznej kasy..
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
mortino moze sproboj ze wskaznikiem daily pivots , mozna ustawiac oczekujace na R1 2 3 , pivocie i S1 2 3 . W zalaczniku edek , na historii niezle to wyglada . Sam pracuje nad pewna strategia wykozystujac wlasnie ten wskaznik do gry w konsolidacjach .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.