"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

1. Wyznaczaj S/R.
2. Wchodź bezpośrednio na otwarciu świecy.
3. SL powyżej / poniżej poprzedniej świecy.
4. Trzymaj się zasad!

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

GFX czemu wejście na otwarciu świecy jest lepsze niż na wybiciu np pinbara? Polepszenie rr jest warte ryzyka ze pinbar nie zostanie wybity i cena dalej poleci pod pinbara?

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Zależy od tego jak ten pinbar wygląda, czy odbił się od wsparcia/oporu? ile pipsów ma cień, jakie jest RR, generalnie też jestem za wchodzeniem od razu.
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

Witam wszystkich po bardzooooo długim weekendzie.
Pora wracać do codzienności a więc i wykresików. Szybkie przejrzenie sytuacji i aktualnie wg strategii "Nocnego Marka" nie widzę nic do zagrania :( Pozostaję więc na obserwacji, a najbardziej prawdopodobne i najszybsze wejście wydaje mi się na GBP/USD ale jeszcze z dzień przyjdzie poczekać.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jesza
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jesza »

Czy wchodzisz po przekroczeniu 10SMA, czy dopiero na otwarciu następnej świecy?
Do najbliższego oporu (szczyt z kwietnia) jest dość ciasno.

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

jesza pisze:Czy wchodzisz po przekroczeniu 10SMA, czy dopiero na otwarciu następnej świecy?
Do najbliższego oporu (szczyt z kwietnia) jest dość ciasno.
Zawsze zgodnie ze strategią czyli na otwarciu kolejnej świecy. Jedyne wyjątki jakie mi się zdarzyły to wejście ok. 22:00-23:00 gdy musiałem iść spać z uwagi na wczesną pobudkę, ale o tej porze na D1 to przeważnie były już sygnały pewne.
Ciasno i owszem, ale jak dla mnie na TP1 wystarczy, a jak pokazałem w poprzednich zagraniach TP1 dla mnie bardzo ważny, bo od niego zależny jest sukces zagrywki na danej parze, a najważniejsze to jak najrzadziej być w plecy ;) Pozdrawiam

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Cześć chłopaki :)

Ja właśnie patrzyłem na to zagranie, jednak otworzyło się NIEZGODNIE z Nocnym Markiem więc nie powinno się go grać. Ja zagrałem, bo zobaczyłem tam formację gwiazdy porannej i postanowiłem zagrać, jednak jak widać, na razie jest minus. Mam nadzieję, że odbije się od tego wsparcia i pójdzie w górę. Choć powtarzam, TO ZAGRANIE NIE BYŁO ZGODNE ze strategią.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Siema
I ja czekając na MA testuję różne rzeczy, bazując właśnie na świecach, wsparciu i oporze szukam doji i dywergencji na D1/H4 i H1 zaniedbałem ostatnio dzienniki ale więcej czasu spędzam przy wykresach.
Zobaczymy jak się zamknie M30 na kablu jest walka od 120 do 160 cały dzień po spadku zobaczymy czy do jutra przebije 200
:564:
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Coś w tym tygodniu chłopaki ciężko z pozycją :) chyba będzie trzeba poczekać, bo wszystko odsunięte od 10SMA bardzo daleko, a u par z jenem nie widać umocnienia. Tak więc dzisiejszy dzień też bez pozycji.

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

miniek987 pisze:Coś w tym tygodniu chłopaki ciężko z pozycją :) chyba będzie trzeba poczekać, bo wszystko odsunięte od 10SMA bardzo daleko, a u par z jenem nie widać umocnienia. Tak więc dzisiejszy dzień też bez pozycji.

No niestety, czekamy, czekamy ale ważne że.......... doczekamy :)

ODPOWIEDZ