don't worry be happy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

don't worry be happy

Nieprzeczytany post autor: nieogar »

Hej,
a co tam postanowilem zalozyć sobie dziennik! Jako ze nie mam obecnie czasu na daytrading moje zagrania beda mialy charakter dlugoterminowy(od kilku dni do 12 tygodni).
Konto real,wejscia po 0,1 lota.

- Eur/Usd wejscie na poziomie 1,33583 pozycja krótka, data 1 kwietnia 2012 (pozycja nadal otwarta)

- Jezeli chwilowo korekta trendu spadkowego utrzyma sie przez poniedzialek to tego samego dnia wieczorem lub we wtorek rano prawdopodobnie znowu sprzedam.

Wszelkie komentarze/uwagi/pytania mile widziane:)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXWydafca »

Powodzenia życzę!
Sprzedane w bardzo dobrym momencie. Mógłbyś uzasadnić swoje wejście? Czym kierujesz się przy otwieraniu pozycji? Jakie kryteria zawiera Twój system?
Ja gram na wykresie D1 analizując jednakże W1 oraz H4.
Pozdrawiam

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

dzięki za komentarz:)
Korzystam z teorii fal eliota, poziomów R/S oraz czasami dodatkowo poziomów fibo. Analizuję wykresy D1 jednak czasami zerkam również na W1/H4.

Zgodnie z moją analizą 2 kwietnia weszliśmy w 5 falę impulsu trendu spadkowego. Jako, że nie mam możliwości zawierania transakcji w godzinach 7-18 zdecydowałem się na wejście, na poziomie opisanym w 1 poście, mając w świadomości, że cena prawie dotarła do poziomu linii trendu wyznaczonej przez punkty na wykresie wyznaczające początek fal 1 i 3 (a co za tym idzie, cena mogłaby wzrosnąć o maksymalnie 0,7-1%). Analiza analizą zawsze jednak przyjmuję granicę błędu moich analiz na poziomie 1-2%.

W piątek cena odbiła się od poziomu fibo 23,6 (zawierający się w wyznaczonym przeze mnie poziome R/S) prognozowanego przeze mnie spadku. Wg mnie 2 najbardziej prawdopodobne scenariusze na najbliższe dni to: dalsze spadki ceny lub wzrost do ok. 1,32 i powrót do spadków.

A jak będzie zobaczymy:) pozycje pozostawiam otwarte do zamknięcia się 1 fali impulsu.

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

nieogar pisze:dzięki za komentarz:)
Korzystam z teorii fal eliota, poziomów R/S oraz czasami dodatkowo poziomów fibo. Analizuję wykresy D1 jednak czasami zerkam również na W1/H4.

Zgodnie z moją analizą 2 kwietnia weszliśmy w 5 falę impulsu trendu spadkowego. Jako, że nie mam możliwości zawierania transakcji w godzinach 7-18 zdecydowałem się na wejście, na poziomie opisanym w 1 poście, mając w świadomości, że cena prawie dotarła do poziomu linii trendu wyznaczonej przez punkty na wykresie wyznaczające początek fal 1 i 3 (a co za tym idzie, cena mogłaby wzrosnąć o maksymalnie 0,7-1%). Analiza analizą zawsze jednak przyjmuję granicę błędu moich analiz na poziomie 1-2%.

W piątek cena odbiła się od poziomu fibo 23,6 (zawierający się w wyznaczonym przeze mnie poziome R/S) prognozowanego przeze mnie spadku. Wg mnie 2 najbardziej prawdopodobne scenariusze na najbliższe dni to: dalsze spadki ceny lub wzrost do ok. 1,32 i powrót do spadków.

A jak będzie zobaczymy:) pozycje pozostawiam otwarte do zamknięcia się 1 fali impulsu.
Już mi się ten jurnal podoba:)
Powiem od razu, że na falach się nie znam i nie gram na nich, lecz patrząc na czystą cenę nie za bardzo widzę w tym momencie spadki. Jeśli zostanie przełamane wsparcie na poziomie 1.3000 wówczas jak najbardziej może lecieć w dół, lecz na dzień dzisiejszy bardziej widzę odbicie od tego poziomu i marsz w górę do poziomu 1.3240 (pierwsze miejsce z problemami).
Swoją analizę opieram na tym, że od lutego cena się skonsolidowała i jej dalsza droga (up, down) jest zupełnie otwarta, z delikatną przewagą spadków:)
Oczywiście to moje zdanie a rzeczywistość może być zgoła inna:)
Poczekamy, zobaczymy:)

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Witam.
FXWydafca pisze:lecz patrząc na czystą cenę nie za bardzo widzę w tym momencie spadki
Mógłbyś to pokazać na wykresie? Ja widzę zdecydowaną siłę sprzedających.... Jeden widzi wzrosty,drugi spadki.... Kocham to
:mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Madins pisze:Mógłbyś to pokazać na wykresie? Ja widzę zdecydowaną siłę sprzedających.... Jeden widzi wzrosty,drugi spadki.... Kocham to
Mr. Green
Proszę bardzo. Kreska, poziom, okrągła liczba oto moje obawy:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie miałem ostatnio czasu zaglądać na forum..mały update ostatnich operacji na rachunku:

Instrument Otw./Zamk. Typ zlecenia Cena   Cena rzeczywista Data
EUR/USD Close Buy Market 1,30974 1,30974 2012-04-18 16:30
EUR/USD Open Sell Market 1,31199 1,31196 2012-04-18 20:40
EUR/USD Open Sell Limit 1,32 1,32009 2012-04-20 12:41

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

FXWydafca pisze:
nieogar pisze:dzięki za komentarz:)

Już mi się ten jurnal podoba:)
Powiem od razu, że na falach się nie znam i nie gram na nich, lecz patrząc na czystą cenę nie za bardzo widzę w tym momencie spadki. Jeśli zostanie przełamane wsparcie na poziomie 1.3000 wówczas jak najbardziej może lecieć w dół, lecz na dzień dzisiejszy bardziej widzę odbicie od tego poziomu i marsz w górę do poziomu 1.3240 (pierwsze miejsce z problemami).
Swoją analizę opieram na tym, że od lutego cena się skonsolidowała i jej dalsza droga (up, down) jest zupełnie otwarta, z delikatną przewagą spadków:)
Oczywiście to moje zdanie a rzeczywistość może być zgoła inna:)
Poczekamy, zobaczymy:)
Ja z kolei nie wchodziłbym w eskę przy 1.30000, gdyż oznaczałoby to, że jeżeli faktycznie cena pójdzie mocno w dół to na starcie jesteś 0,0200 do tyłu ;-). Musiałbym mieć wyraźny sygnał, że od takiego poziomu zacznie się kolejna fala spadkowa.

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

moze byc ciekawie w najblizszym czasie - możliwe srogie spadki

Obrazek

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowując:
1 pozycja zamknięta + 260,9 pips
2 pozycje nadal otwarte -> gdyby teraz je zamknąć dają razem + 427,3 pips

Spadki nadal możliwe więc pozostawiam je otwarte.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ