Moje Archiwum
mah1y nie rozumiem pytania 
brother tym sie przyjacielu różnimy, ja rysuje LT "na pałe" aby zgadzał sie kierunek i nawet przebicie LT a nie przebicie poprzedniego high uznaje jako respekt LT, po inwesetując korzystam przede wszystkim z doświadczenia jak i obserwacji ruchów ceny, ty natomiast spędasz czas na poszukiwaniu systemu nieuznaniowego który będzie dzialał w przypadku amatora i pro gracza bo daje nieuznaniowe i jednolite sygnały, dlatego w tej kwestii raczej nie dojdziemy do porozumienia, inne style gry przyjacielu, inny styl interpretacji LT, itp, rysowanie Lt co do pipa sobie daruję, rynek to nie komputer żeby wszystko respektoweał z chirurgiczną precyzją

brother tym sie przyjacielu różnimy, ja rysuje LT "na pałe" aby zgadzał sie kierunek i nawet przebicie LT a nie przebicie poprzedniego high uznaje jako respekt LT, po inwesetując korzystam przede wszystkim z doświadczenia jak i obserwacji ruchów ceny, ty natomiast spędasz czas na poszukiwaniu systemu nieuznaniowego który będzie dzialał w przypadku amatora i pro gracza bo daje nieuznaniowe i jednolite sygnały, dlatego w tej kwestii raczej nie dojdziemy do porozumienia, inne style gry przyjacielu, inny styl interpretacji LT, itp, rysowanie Lt co do pipa sobie daruję, rynek to nie komputer żeby wszystko respektoweał z chirurgiczną precyzją

brother, nie jestem ekspertem ale napisze jak ja to widze.
w zalaczniku masz moj poglad.
edit: na upartego moznaby zrobic LT fibonnaciego
fibonacci jest wszedzie
w zalaczniku masz moj poglad.
edit: na upartego moznaby zrobic LT fibonnaciego

fibonacci jest wszedzie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 15:38 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.
wybacz, czasami seplenie...Ink. pisze:mah1y nie rozumiem pytania
chodzi mi o to ze lubie jak cena porusza sie po SRach (od jednego do drugiego)
moje SRy sa na 1.3061 i nastepny dopiero 1.2686
Jestesmy w tej strefie pomiedzy moimi SRami i tak naprawde poruszam sie na slepo bo nie wiem gdzie cena znajdzie kolejne wsparcie gdyby miala zawrocic do oporu na 1.3061.
Malo prawdopodobne ze cena poleci w dol 370 pips bez zadnego wsparcia. (na upartego mozna narysowac SR 1.2861)
teraz pytanie, czy widzisz u siebie na wykresie miejsce wsparcia pomiedzy tymi SRami na ewentualna cofke do 1.3061?
mah1y podwujne dno, podwojny szczyt może być sygnałem do wyjscia z pozycji, czyli lokalne SR, cena w trendzie powinna sie poruszać jak po schodkach , czyli w trendzie spadkowym przebijając low, gdy tego nie zrobi bądź zrobi low nad poprzednim warto sie zastanowić nad wyjściem z S, to jest też własnie powod dlaczego ludzie nie lubią grać z trendem
nie widac końca trendu, a gdy lapiemy dołek to widzimy mnostwo SR/ LT gdzie możemy sobie z czystym sumieniem ustawić target 

jako ze mozg moj bardzo kreatywny jest to wlasnie wymyslilem nowa teorie:
LT fibonacciego by mah1y (prawa autorskie) szczegoly w zalaczniku
liczby fibbo sa wszedzie
LT fibonacciego by mah1y (prawa autorskie) szczegoly w zalaczniku
liczby fibbo sa wszedzie

Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 15:47 przez mah1y, łącznie zmieniany 3 razy.
Nie szukam ichmah1y pisze:teraz pytanie, czy widzisz u siebie na wykresie miejsce wsparcia pomiedzy tymi SRami na ewentualna cofke do 1.3061?

bo nie będe grał buy w trendzie spadkowym, na razie przynajmniej nie zamierzam

natomiast z istotniejszych są tylko te 2
LT fibonnaciego cz1
ladne trzecie odbicie od LT w glebokiej korekcji +- 0.88 ruchu pierwotnego
LT fibonnaciego cz2
pedzaca korekta (3 odbicie od LT) w punkcie 0.33 ruchu AB
bardzo gleboka korekta (ruch traci na sile) odbicie od LT w punkcie 1.62 ruchu ZY
ladne trzecie odbicie od LT w glebokiej korekcji +- 0.88 ruchu pierwotnego
LT fibonnaciego cz2
pedzaca korekta (3 odbicie od LT) w punkcie 0.33 ruchu AB
bardzo gleboka korekta (ruch traci na sile) odbicie od LT w punkcie 1.62 ruchu ZY
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 16:13 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.