Moje początki by Mateusz

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Mateusz pisze:No tak kupiłem drogo ponieważ nie było mnie jak się zaczął trend wzrostowy. Przy depozycie 100 zł raczej nie pogram na d1 bo 5 pipsow to 1.6 zł a te min 30 jako sl trzeba ustawić prawda ? 5 pipsow sl to odrazu by zamknęło a jak pisał asmo grać na początku na d1 co na realu przy 100 zł będzie niemożliwe
100 zł to 300 pipsów na EUR USD -30% na Stop out.
To przy jednej transakcji.
Natomiast rozkłada się to na 10 SL po 30 pips lub 20 SL po 15 pips. Więc możliwości są.

1,60 to 1,6% ze 100 zł. Nieźle jak na dzienny zarobek.
MkubuxK pisze: Formacje świecowe ? To coś takiego istnieje ? Większość testów mówi, że ich skuteczność oscyluje w granicach 50%. Nie widzę sensu zaprzatać sobie nimi głowy,
Nie ma czegoś takiego, jak świece czy formacje świecowe. Jest tylko psychika inwestorów oraz stosunek podaży do popytu. Faktycznie, na wykresie świecowym często realizują się pewne powtarzalne schematy wynikające z pewnej bezwładności rynku. Myślę, że wystarczy tylko odróżniać schematy prawidłowe od nieprawidłowych, by przeskoczyć wspomniane 50%.

daniel1704
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel1704 »

Trzeba by się zastanowić nie na ile świece sie sprawdzają lecz na ile ufają im inwestorzy bo to jest wyznacznikiem ich potencjalnej siły.
Nie sztuką jest zyskać +300 pip-s w ciągu dnia
Sztuką jest utrzymać +300 pip-s w ciągu roku..

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz »

Wpłacając 100 zł i zarabiając 1.6 zł dziennie to dobry zysk ? Możliwe że tak ale jak widzę wasze trady w dzinnikach po 30 lub 50 pipsow to moje 5 malutko. Ciekaw jestem ile wy zarabiacie:) ? Nie odpowiadajcie:) wiadomo że pipp

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dlaczego ciągle uważacie, że pieniądze ruszające rynkiem patrzą na świece? :)

Jest jakiś racjonalny dowód na to? Lub choćby poszlaka?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ink. pisze:Cena wszędzie jest taka sama, czy dasz H1, H4, D1, po prosty im wyższy TF tym mniej widać, można grać na M5 kliknąć parę razy - i widzimy zakres H1 ze szczegółowością m5 itp bo im wyższy TF tym dłuższy okres widzimy ale i mniej szczegółowy, bo jeśli cena poruszy się o 20 pipek na m5 to i poruszy się 20 pipek na W1 itp, kluczem do całej zabawy to jest rozpoznać kierunek
A wiesz przecież ,że cena nie raz cofnie po wejściu w pozycję .Na m5 cofnie sobie o 5-10 pips przykładowo ,a na H1 np. cofnie się o 20-30 pips. I co wtedy też powiesz ,że SL rzędu 5 pips jest dobrym rozwiązaniem ? :wink:

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Stforex pisze:Dlaczego ciągle uważacie, że pieniądze ruszające rynkiem patrzą na świece? :)

Tu nie chodzi o to kto na co patrzy, tu chodzi o to, że pewne ludzkie zachowania objawiają się w formacjach świecowych, falach elliota, fibo etc.

Wszystko to opiera się na ludzkich zachowaniach i psychologii - człowiek zawsze człowiekiem pozostanie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Stforex pisze:Dlaczego ciągle uważacie, że pieniądze ruszające rynkiem patrzą na świece? :)

Nie wiadomo czy patrzą na świece, nie wiadomo czy patrzą na linie, nie patrzą na wskaźniki, ogólnie malo wiadomo na co patrzą
Gdybyśmy wiedzieli to każdy byl by milionerem :)

Moim zdaniem swiece mają sens w takim przypadku że możemy w przybliżeniu okreslić jak cena sie zachowała w danym czasie, pin, wiadomo - odrzucenie ceny na danym poziomie, na mniejszym tv będziemy widziec V itp itd

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz »

Wpłacając 100 zł i zarabiając 1.6 zł dziennie to dobry zysk ? Możliwe że tak ale jak widzę wasze trady w dzinnikach po 30 lub 50 pipsow to moje 5 malutko. Ciekaw jestem ile wy zarabiacie:) ? Nie odpowiadajcie:) wiadomo że pipsy nie są wyznacznikiem zarobku ale ja obstawian 0.1 lota i na królewskiej parze wychodzi 1.6 za 5 pipsow.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Cadermo pisze:.Na m5 cofnie sobie o 5-10 pips przykładowo ,a na H1 np. cofnie się o 20-30 pips.
Eeee... zapewniam cie że jeśli na m5 ruszy sie o 5-10 pipek na H1 zrobi to samo ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Cadermo pisze: SL rzędu 5 pips
Sl rzędu 5 pips zawsze jest złym rozwiązaniem, moim zdaniem Sl powinien być tam gdzie nasza analiza okazuje sie blędna :)
Ink. pisze:
Cadermo pisze:.Na m5 cofnie sobie o 5-10 pips przykładowo ,a na H1 np. cofnie się o 20-30 pips.
Eeee... zapewniam cie że jeśli na m5 ruszy sie o 5-10 pipek na H1 zrobi to samo ;)
A tutaj masz screena :) ja tam nie widzę rożnicy, H1, M5, wiedząc jak tworzy sie świeca patrząc na H1 mniej wiecej jak będzie wygladac m5 itp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 11:35 przez Ink., łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ