H4 jest różne u brokerów w różnych strefach czasowych. Nie lepiej H1?rabit pisze:Moim skromnym zdaniem co najmniej H4
Moje początki by Mateusz
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
No tak kupiłem drogo ponieważ nie było mnie jak się zaczął trend wzrostowy. Przy depozycie 100 zł raczej nie pogram na d1 bo 5 pipsow to 1.6 zł a te min 30 jako sl trzeba ustawić prawda ? 5 pipsow sl to odrazu by zamknęło a jak pisał asmo grać na początku na d1 co na realu przy 100 zł będzie niemożliwe
Witam, z własnego doświadczenia wiem że 5 pips stopu to bardzo mało trzeba być dobrym w skalpie na tak mały stop, od kąt przeskoczyłem na 15 pipsów stopa wyniki się poprawiły
analiza dniowa jest ok ale to tylko ma Ci pokazać główny kierunek jak obierzesz kierunek zejdź na h4 - h1 - względnie m15 - m5 i wyłapuj tam poziomy oporu przy których będziesz mógł się ustawiać. Przeczytaj sobie o ZL w Marcina dzienniku oraz tym jak on gra sobie 
Jeśli grasz na demie to zacznij z małym depozytem, takim który wpłacisz na pierwszego reala
trzeba się przystosować a grać nie trzeba zaczynać na d1
analizę warto robić od mn przez w1 - d1 - h4 - ... aż do interwału na którym wejdziesz m1 może mieszać tak tam rzadko bym zaglądał okolice m5 - m15 są ok.
Pzdr.

Jeśli grasz na demie to zacznij z małym depozytem, takim który wpłacisz na pierwszego reala

Pzdr.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
No właśnie o to mi chodzi bo np wczorajszy dzień jest jako długa zielona świecą czyli wzrost i ustawiając kupno z sl np 15 pips to lokalnie przecież może spaść o 15 lub więcej i potem iść w górę. Już sam nie wiem na czym się opierać bo tyle funduszu nie mam żeby sl było na 30 pips . Więc pewnie będę obserwował tylko h 1 i h 4
- adamkaluza
- Pasjonat
Grając na wyższym interwale wcale nie musimy zarabiać więcej. Pewne jest tylko to ,że poświęcimy stosunkowo mniej czasu na grę niż na niższych interwałach..A wyniki właśnie często są gorsze od tych z mniejszych TF. Haczyk jest taki ,że gra na M1 ,M5 jest trudniejsza niż choćby na H1. Dlaczego? Jest dużo więcej do analizowania ,sygnałów jest więcej ,ale nie każdy trafny. Radzę autorowi przemyśleć ,czy lubi czekać na sygnały dłużej czy lubi szybsze zagrania i do tego dobrać interwał.Wirus pisze:Grając na dłuższym interwale czasowym można oczekiwać większych zysków
PopieramMkubuxK pisze:Formacje świecowe ? To coś takiego istnieje ? Większość testów mówi, że ich skuteczność oscyluje w granicach 50%. Nie widzę sensu zaprzatać sobie nimi głowy,
Co do SL ... Stały Stop Loss nie sprawdzi się na różnych interwałach. Ustaw SL 5 pips na H1 i popłyniesz

Pozdrawiam
Cena wszędzie jest taka sama, czy dasz H1, H4, D1, po prosty im wyższy TF tym mniej widać, można grać na M5 kliknąć parę razy - i widzimy zakres H1 ze szczegółowością m5 itp bo im wyższy TF tym dłuższy okres widzimy ale i mniej szczegółowy, bo jeśli cena poruszy się o 20 pipek na m5 to i poruszy się 20 pipek na W1 itp, kluczem do całej zabawy to jest rozpoznać kierunekCadermo pisze:Co do SL ... Stały Stop Loss nie sprawdzi się na różnych interwałach. Ustaw SL 5 pips na H1 i popłyniesz Im wyższy TF tym wyższy musi być SL
Moim zdaniem powinieneś dojść do tego sam obserwując zachowanie ceny, podstawa to wybrać jeden system najlepiej taki w ktorym rysujesz kreski a nie polegasz na wskaźnikach, druga sprawa jak zamiast uczyć sie zachowania rynku spędzisz czas na szukanie systemu który berdzie rysował strzałki gdzie wejść to moim zdaniem tylko zmarnujesz czas, liczy sie przede wszystkim doświadczenie, dośweiadczenie zdobywamy w kolo robioąc to samo\Mateusz pisze:Dzięki. Jak narazie gram na demo więc bez emocji ale zastanawiam się 2 razy czy obstawić. Więc na czym się wzorować by szukać wejścia na rynek ? Są różne opinie . Może inaczej jak wy znajdujecie miejsca na wejście np że będzie długa zwyżka cen jak to miało miejsce wczoraj
reasumując znajdz sobie sposob gry najlepiej bez wskaźników i szlifuj, udokonalaj pod siebie aż wkoncu zrozumiesz
Ale pamiętaj jedno istotne prawo :
Gdy będziesz udoskonalał coś dostatecznie długo na pewno to zepsujesz

Zmniejsz lotaMateusz pisze:. Już sam nie wiem na czym się opierać bo tyle funduszu nie mam żeby sl było na 30 pips

- San Pellegrino
- Gaduła
Otwieranie pozycji a TF
A ja od siebie dodam tylko odpowiedź na twoje kluczowe pytanie z początku dziennika.
Zawsze ustawiasz take profit na przedziale czasowym, na którym zdecydowałeś się na wejście, czyli jeżeli wykres H1 daje ci sygnał do wejścia i kupujesz to nie szukasz miejsca do zamknięcia pozycji na innym TF tylko realizujesz trade na H1.
Dużo zdrowia i cierpliwości ten biznes wymaga niesamowitej dedykacji i ciężkiej pracy.
Powodzenia
SP
Zawsze ustawiasz take profit na przedziale czasowym, na którym zdecydowałeś się na wejście, czyli jeżeli wykres H1 daje ci sygnał do wejścia i kupujesz to nie szukasz miejsca do zamknięcia pozycji na innym TF tylko realizujesz trade na H1.
Dużo zdrowia i cierpliwości ten biznes wymaga niesamowitej dedykacji i ciężkiej pracy.
Powodzenia
SP
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal