Dywergencje by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Witam.
Tak to widzę
edek H1

Ropa H4

FDE 30 H4

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Z moich obserwacji rynku wynika że prawdopodobnie będzie luka w górę.
FDE 30 H1

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Zostawiłem na weekend NZD/USD i EUR/PLN ozi na + w tej chwili złotówa pod wodą, zapomniałem, że są wybory w Grecji w niedzielę :evil: niedobrze. Ropa jak najbardziej może się odbić spinning top na H4 trzeba czekać na potwierdzenie świecy.
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

harry123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: harry123 »

krystian74 pisze:Z moich obserwacji rynku wynika że prawdopodobnie będzie luka w górę.
FDE 30 H1
Odnosząc się do Twojego screena,rozumiem że nie zajmowałeś żadnej z tych pozycji z powodu braku korelacji CCI14 i CCI 6 , dobrze myślę ?
Mam dodatkowo pytanie , jeśli zajmujesz pozycję , czy czekasz aż oba CCI przebiją np. -100 czy wystarczy że jedno z nich przebije ?

ps. Dzięki za zwrócenie uwagi na wątek Forexcube`a na Forexfactory dotyczący dywergencji , rzeczywiście kopalnia wiedzy :-)

Pozdr..

LeXu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LeXu »

Chłopaki moglibyście powiedzieć czy ten system zarabia ? I ile mniej więcej procent skuteczność ? Aha co dokładnie mam wstawić jakie wskaźniki rsi cci ? I jakie parametry bo czytając już sam nie wiem

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

San Pellegrino po co grasz na eur/pln ? :wink:

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Cadermo pisze:San Pellegrino po co grasz na eur/pln ? :wink:
Z przekory :P żartuję, złotówa dobra ale do dłuższych rajdów, nie kusi cię to???

2012.05.16 18:19:01 POLISH C BANK'S DEPUTY HEAD: I HOPE MARKET WON'T MOVE ZLOTY SO MUCH THAT CBANK WOULD NEED TO INTERVENE

Obrazek
image hosting adult

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

LeXu pisze:Chłopaki moglibyście powiedzieć czy ten system zarabia ? I ile mniej więcej procent skuteczność ? Aha co dokładnie mam wstawić jakie wskaźniki rsi cci ? I jakie parametry bo czytając już sam nie wiem
Nie mam czystych danych na temat profitu bo nie gram tylko na dywergenjach ale są one dla mnie dodatkowym argumentem do wejścia.
Potestuj wrzuć i CCI i RSI i zobacz co się najlepiej sprawdza. To jest po prostu kolejny pomysł na grę, którym chciałem się podzielić - jak już ktoś to wykorzysta to jego sprawa.
Powodzenia :wink:

LeXu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LeXu »

No właśnie czytałem że grasz tylko na d1 a tu widzę że już nie tylko:) powiedz grając na dywergencje musisz mieć potwierdzenie w jakiejś formacji świecowej + oczywiście dywergencja i to ci wystarcza do wejścia czy coś jeszcze ? Chodzi mi czy warto zainteresować się ta metoda czy nie jest tak że np 50% są fałszywe a 50% prawdziwe sygnały

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

LeXu pisze:No właśnie czytałem że grasz tylko na d1 a tu widzę że już nie tylko:) powiedz grając na dywergencje musisz mieć potwierdzenie w jakiejś formacji świecowej + oczywiście dywergencja i to ci wystarcza do wejścia czy coś jeszcze ? Chodzi mi czy warto zainteresować się ta metoda czy nie jest tak że np 50% są fałszywe a 50% prawdziwe sygnały
Najlepszym potwierdzeniem odbicia czy też nowego rajdu jest dla mnie młot lub doji jak widzę taką świecę to zawsze się zastanawiam, patrzę wstecz gdzie jest wsparcie i opór, np młot z długim cieniem na historycznym wsparciu z dodatkową dywergencją to przynajmniej odbicie. Patrzę na te trzy rzeczy w zasadzie w tej chwili im wyższy TF tym sygnał jest mocniejszy.
Dywergencja to ryzyko bo liczysz na odbicie albo nowy trend i fałszywek jest sporo - jak je odróżnić??? poprzez doświadczenie, inżynier specjalista czy lekarz nie uczy się w rok swojego fachu.

ODPOWIEDZ