ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

tak, za pierwszym razem przebili poziom ale nie podobała mi się ta świeca więc czekałem co stanie się na następnej - wyczyścili ludzi ze stopów którzy weszli na poprzedniej, utworzył się ładny pinbarek, zamknął sie poniżej mojej linii i na nast. wejście, tp na zl h4

a tu się wkurwiłem strasznie. bo polowałem na to wejście, ale przegapiłem i poszli beze mnie, a sytuacja prawie identyczna jak na edku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

dzisiejsze wejście na usd/cad

radoslav47
Gaduła
Gaduła

zagrałem l na aud/usd

fbo = pinbar na wsparciu, ładna linia trendu oraz dywergerencja - zobaczymy co z tego będzie

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

radoslav47 zdaje mi się, czy na edku chyba też nam się szykują do FBO?
fakt jeszcze trochę do zamknięcia, ale warto poobserwować :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

nie wydaje mi się, świeczka na h4 mocno spadkowa, coś czuję, że runie i za edkiem poleci mój aud :D

edit. no i niestety sl, postawilem na aud a na cad taka śliczna sytuacja, cóż następnym razem
Ostatnio zmieniony 03 maja 2012, 17:12 przez radoslav47, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

radoslav47 jak pisał Thorez, świeca nie zamknięta to iluzja :)

Zwickowali poziom z h4 piękna reakcja, ładny cień, byle zostało jeszcze łądne ciało..... 1,3132 będzie ciekawy do wejścia w L jeśli wystąpi tam jakkolwiek reakcja :)

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz »

Witam was, zaczynam grać na demie w AM na MT4 , moglibyście napisać jakie wskaźniki mam włączyć żeby moc coś kombinować z ZL? Ogólnie wiem chyba jak określić punkt wejścia świeca musi być 3 razy większa od poprzedniej , kolejna powinna być 1/3 wielkości tej pierwszej i mieć knot 2 razy dłuższy od tej pierwszej tak? Knot w górę oznacza wzrost ceny a w dól spadek. Czy dobrze myślę? Tylko jeśli tak jest to widzę wasze wejścia i tam nie ma nic takiego albo jest knot w dół a wy robicie Kupno. Sorki ale chyba jeszcze nie rozumiem tej metody

Awatar użytkownika
Mufant
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mufant »

Mateusz pisze:Witam was, zaczynam grać na demie w AM na MT4 , moglibyście napisać jakie wskaźniki mam włączyć żeby moc coś kombinować z ZL? Ogólnie wiem chyba jak określić punkt wejścia świeca musi być 3 razy większa od poprzedniej , kolejna powinna być 1/3 wielkości tej pierwszej i mieć knot 2 razy dłuższy od tej pierwszej tak? Knot w górę oznacza wzrost ceny a w dól spadek. Czy dobrze myślę? Tylko jeśli tak jest to widzę wasze wejścia i tam nie ma nic takiego albo jest knot w dół a wy robicie Kupno. Sorki ale chyba jeszcze nie rozumiem tej metody
Trochę nakombinowane. Radzę przeczytać cały Journal od początku. Dodatkowo Journal Marcina tak od 90 str a na pewno od http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... start=1040 tego miejsca.
Tu Marcin podaje linki http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 453#458453 do innych Journali, które warto przeczytać.

Polecam również http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0 tak od 100 strony gdzie zaczyna wypowiadać się Thorez

Ważny jest nie tylko wygląd (wielkość) świec ale co robi cena (jej dynamika) i miejsce w którym następuje reakcja ceny.

pozdr

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Mufant dobrze prawi:) Uzupełniając warto też zajrzeć do samego źródła czyli forum kreslik.com, w szczególności posty gości takich jak MightyOne i es/pip.

pzdr

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz »

Dzięki wielkie. Poczytam napewno ... parę tych stron jest:)

ODPOWIEDZ