jak zamknac polowe pozycji pozniej druga polowe

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
france25
Stały bywalec
Stały bywalec

jak zamknac polowe pozycji pozniej druga polowe

Nieprzeczytany post autor: france25 »

witam, gram 0,02 lota hce ustawic zeby zgarnac polowe a pozniej druga polowe jak sie uda jak to zrobic mam ea do tego no ale przy ea musi byc komp wlaczony i to troche lipa

JD_Investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JD_Investment »

Witam!

Z Twojego postu nie wynika, czy chcesz zamknąć część pozycji "z ręki" czy też dla pewnej określonej wartości ceny (czyli jakby określić Take Profit dla części pozycji).

Zamknięcie "z ręki": manualnie zamykasz pozycję ("Close Order" - używam anglojęzycznej wersji MT i nie znam polskich tłumaczeń) podając wielkość pozycji do zamknięcia mniejszą niż całkowita (w Twoim przypadku wpisujesz 0,01 lota). Po tej operacji zostanie Ci pozycja o wielkości umniejszonej o zamkniętą część (czyli 0,01 lota).

Częściowy TP: ustawiasz przeciwne zlecenie oczekujące dla ceny, dla której chcesz zamknąć część zlecenia, podając wielkość pozycji mniejszą niż całkowita. Jeżeli cena dojdzie do tej wartości, pozycja przeciwstawna zostanie otwarta i w ten sposób uzyskujesz efekt zamknięcia części pozycji. W takim przypadku w momencie ostatecznego ich zamykania musisz użyć opcji "Close order by" i tam wskazujesz pozycje przeciwstawne do zamknięcia.

j_d

P.S. Nie wiem, czy da się określić tak parametry zwykłego TP, aby zamykał on tylko część pozycji.

Awatar użytkownika
france25
Stały bywalec
Stały bywalec

nie z reki wlasnie tylko tp1 i tp2 zamknac kompa i tyle, mam ea jak mowie ale spali mi sie komp jak bedzie chodzil nonstop

JD_Investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JD_Investment »

OK, sorry. Rzeczywiście pisałeś "chcę ustawić". Czyli dwa przeciwstawne do rodzaju pozycji zlecenia oczekujące ustawione na tp1 i tp2 i potem "Close Order By".

j_d

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

JD_Investment pisze:Czyli dwa przeciwstawne do rodzaju pozycji zlecenia oczekujące ustawione na tp1 i tp2 i potem "Close Order By".
No tak, tylko wtedy musiałby być przy komputerze, by je zamknąć w ten sposób, bo inaczej to namiesza ;).

Musisz na początku rozdzielić dwie pozycje i ustawić im dwa niezależne TP lub zamknąć ich część z ręki w określonym momencie. Nie ma innej opcji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
france25
Stały bywalec
Stały bywalec

no w sumie to tez rozwiazanie dzieki

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płaski »

france25 pisze:nie z reki wlasnie tylko tp1 i tp2 zamknac kompa i tyle, mam ea jak mowie ale spali mi sie komp jak bedzie chodzil nonstop
Wątpię żeby Ci się komp spalił - u mnie chodzą EA na laptopie przez 24h przez pół roku i wszystko gra, nie mówiąc o kompie zwykłym , w firmie chodzi mi non stop od 3 lat i wszystko jest ok :D
jezeli już to może walnąć tylko zasilavcz który nota bene jest tani.
Sorry za off top...

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

To działa przy wyłączonym komputerze ? :shock:

W sumie masz już odpowiedzi... jak się boisz spalenia kompa, co jest ekstremalnie mało prawdopodobne, bardziej bał bym się braku prądu to jeszcze jest VPS ale też jest zawsze "jakieś" ryzyko ;)

Możesz na upartego zostawić zlecenia oczekujące..ale gorzej jak ci się wróci do SL i póżniej dojdzie do tych zleceń ;)

Wg. mnie najprostsze są jednak otwarte te dwa zlecenia...Możesz sobie skrypt napisać, który będzie od razu otwierał ci dwa zlecenia a określonymi TP

Esco:
zmoderowano pomyłka VPN ->VPS
.

waz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: waz »

ODPOWIEDZ