jak zamknac polowe pozycji pozniej druga polowe
jak zamknac polowe pozycji pozniej druga polowe
witam, gram 0,02 lota hce ustawic zeby zgarnac polowe a pozniej druga polowe jak sie uda jak to zrobic mam ea do tego no ale przy ea musi byc komp wlaczony i to troche lipa
-
- Stały bywalec
Witam!
Z Twojego postu nie wynika, czy chcesz zamknąć część pozycji "z ręki" czy też dla pewnej określonej wartości ceny (czyli jakby określić Take Profit dla części pozycji).
Zamknięcie "z ręki": manualnie zamykasz pozycję ("Close Order" - używam anglojęzycznej wersji MT i nie znam polskich tłumaczeń) podając wielkość pozycji do zamknięcia mniejszą niż całkowita (w Twoim przypadku wpisujesz 0,01 lota). Po tej operacji zostanie Ci pozycja o wielkości umniejszonej o zamkniętą część (czyli 0,01 lota).
Częściowy TP: ustawiasz przeciwne zlecenie oczekujące dla ceny, dla której chcesz zamknąć część zlecenia, podając wielkość pozycji mniejszą niż całkowita. Jeżeli cena dojdzie do tej wartości, pozycja przeciwstawna zostanie otwarta i w ten sposób uzyskujesz efekt zamknięcia części pozycji. W takim przypadku w momencie ostatecznego ich zamykania musisz użyć opcji "Close order by" i tam wskazujesz pozycje przeciwstawne do zamknięcia.
j_d
P.S. Nie wiem, czy da się określić tak parametry zwykłego TP, aby zamykał on tylko część pozycji.
Z Twojego postu nie wynika, czy chcesz zamknąć część pozycji "z ręki" czy też dla pewnej określonej wartości ceny (czyli jakby określić Take Profit dla części pozycji).
Zamknięcie "z ręki": manualnie zamykasz pozycję ("Close Order" - używam anglojęzycznej wersji MT i nie znam polskich tłumaczeń) podając wielkość pozycji do zamknięcia mniejszą niż całkowita (w Twoim przypadku wpisujesz 0,01 lota). Po tej operacji zostanie Ci pozycja o wielkości umniejszonej o zamkniętą część (czyli 0,01 lota).
Częściowy TP: ustawiasz przeciwne zlecenie oczekujące dla ceny, dla której chcesz zamknąć część zlecenia, podając wielkość pozycji mniejszą niż całkowita. Jeżeli cena dojdzie do tej wartości, pozycja przeciwstawna zostanie otwarta i w ten sposób uzyskujesz efekt zamknięcia części pozycji. W takim przypadku w momencie ostatecznego ich zamykania musisz użyć opcji "Close order by" i tam wskazujesz pozycje przeciwstawne do zamknięcia.
j_d
P.S. Nie wiem, czy da się określić tak parametry zwykłego TP, aby zamykał on tylko część pozycji.
-
- Stały bywalec
No tak, tylko wtedy musiałby być przy komputerze, by je zamknąć w ten sposób, bo inaczej to namieszaJD_Investment pisze:Czyli dwa przeciwstawne do rodzaju pozycji zlecenia oczekujące ustawione na tp1 i tp2 i potem "Close Order By".

Musisz na początku rozdzielić dwie pozycje i ustawić im dwa niezależne TP lub zamknąć ich część z ręki w określonym momencie. Nie ma innej opcji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wątpię żeby Ci się komp spalił - u mnie chodzą EA na laptopie przez 24h przez pół roku i wszystko gra, nie mówiąc o kompie zwykłym , w firmie chodzi mi non stop od 3 lat i wszystko jest okfrance25 pisze:nie z reki wlasnie tylko tp1 i tp2 zamknac kompa i tyle, mam ea jak mowie ale spali mi sie komp jak bedzie chodzil nonstop

jezeli już to może walnąć tylko zasilavcz który nota bene jest tani.
Sorry za off top...
To działa przy wyłączonym komputerze ?mike_05 pisze:http://www.ibfx.com.au/Tools/Partial-Close-EA

W sumie masz już odpowiedzi... jak się boisz spalenia kompa, co jest ekstremalnie mało prawdopodobne, bardziej bał bym się braku prądu to jeszcze jest VPS ale też jest zawsze "jakieś" ryzyko

Możesz na upartego zostawić zlecenia oczekujące..ale gorzej jak ci się wróci do SL i póżniej dojdzie do tych zleceń

Wg. mnie najprostsze są jednak otwarte te dwa zlecenia...Możesz sobie skrypt napisać, który będzie od razu otwierał ci dwa zlecenia a określonymi TP
Esco:
zmoderowano pomyłka VPN ->VPS.