MarketScalper PRO v5.5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Ja cały czas piszę i powtarzam, że aby zarabiać nie trzeba świętego graala. Wystarczy metoda która statystycznie wychodzi na plus. I tylko na tym skupiaja się moje poszukiwania. Nie na czymś perfekcyjnym. I tutaj zgadzam się z Wami w pełni. Jednak po pierwsze bardzo trudno znaleźć coś co wychodzi na plus. A po drugie owy plus może być bardzo różny. Ktoś będzie zarbiał 1 % dziennie inny miesięcznie a jeszcze inna osoba 30% rocznie i będzie ich to satysfakcjonować.
ko801 pisze:Jeśli możesz to pochwal się jaki to jest system ?
Przepraszam ale naprawdę jest to bardzo słaby system dlatego nie upubliczniam go. Sam jestem z niego bardzo niezadowolony dlatego cały czas szukam czegoś innego. Ma wiele wad i wymaga uporczywego siedzenie przy komputerze. Wychodzi na bardzo mały plus to jego jedyna zaleta.

Powiem tak: jeśli znajdę coś co się sprawdza bardzo dobrze i faktycznie będę w stanie na tym solidnie zarabiać na pewno wrzucę to na forum i się podzielę. A jestem już bardzo blisko. Testuje bardzo wiele i ocieram się o świetne template'y jednak to wciąż nie to czego szukam. W tej chwili naprawdę nie mam czym się dzielić.

pozdrawiam
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Spotkałem się z takim zdaniem na temat tego typu robotów (o ile to robot), że większość tego typu programów są pisane pod skalpowanie. Dlatego że generują wiele sygnałów w krótkim czasie trwających z tego wynika na krótkich przedziałach czasowych.
Nawet miałem ostatnio walkę słowną z GO4X bo oskarżyli mnie o wykorzystywanie takowego robota do generowania sygnałów. Wygrałem tę bitwę bo przesłałem ten wskaźnik do administratora - to na marginesie. Byłoby lepsze wyjście aby znaleźć takiego robota który daje sygnały powyżej 5 minut - takie jest moje zdanie. Jeśli taki jest to z takiego korzystać.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

pawlilimicimited pisze: Byłoby lepsze wyjście aby znaleźć takiego robota który daje sygnały powyżej 5 minut - takie jest moje zdanie. Jeśli taki jest to z takiego korzystać.
Nie wiem jak wyglądają Twoje doświadczenia, ale według mnie jest bardzo trudno znaleźć coś co działa. Niezależnie od TF. Więc nie ograniczam się, jeśli znajdę coś co działa na m1 to będę tego używał. Natomiast jeśli chodzi o brokera to zawsze można go zmienić. I jeśli miałbyś się tłumaczyć ze swoich strategi to go po prostu zmień. To oni powinni walczyć o klientów a nie odwrotnie :wink:

p.s. to nie jest robot to tylko wskaźnik.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

profession pisze:
pawlilimicimited pisze: Byłoby lepsze wyjście aby znaleźć takiego robota który daje sygnały powyżej 5 minut - takie jest moje zdanie. Jeśli taki jest to z takiego korzystać.
Nie wiem jak wyglądają Twoje doświadczenia, ale według mnie jest bardzo trudno znaleźć coś co działa. Niezależnie od TF. Więc nie ograniczam się, jeśli znajdę coś co działa na m1 to będę tego używał. Natomiast jeśli chodzi o brokera to zawsze można go zmienić. I jeśli miałbyś się tłumaczyć ze swoich strategi to go po prostu zmień. To oni powinni walczyć o klientów a nie odwrotnie :wink:

p.s. to nie jest robot to tylko wskaźnik.
Słusznie prawisz ale z kontaktu jednego jegomościa z innej firmy zawodowego tradera, wiem że większość firm nastawione mają systemy na SZYBKIE GENEROWANIE ZLECEŃ. Nie chodzi o modyfikacje ale o zmiany. I z tego co wiem, firmy nastawione są na scalping o którym przeciętny śmiertelnik forex nie ma pojęcia. Walka o klienta funkcjonuje na zasadzie komercyjnym - szkolenia, kontaktowość z klientem.
Systemy firm są wyczulone na aktywność transakcyjności a nie na walkę tego typu. Chciałbym abyś wziął pod uwagę - fakt aktywności pomiędzy otwieraniem pozycji i zabieraniem zysku a generowaniem sygnałów zleceń w szybkim czasie.

A zmiana brokera to już swoją drogą i masz rację. Ale są tacy brokerzy którzy dają swoje interesy oferując własne roboty za generowanie zysku dla firm brokerskich. Jeśli tak to delikatnie mogę opisać.

ODPOWIEDZ