Złośliwa ręka rynku - mechanika rynku
Właśnie mi o to chodziło zobaczyłem, ze cena w tym przypadku zrobiła praktycznie przeciętną zmienność od poziomu otwarcia D1 i wtedy można obstawiać, że będzie próba zrobienia popytowej świecy albo doji czyli Open Low High Close dla świecy wzrostowej.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Pytanie jest nie na miejscu, możesz takie pytania zadawać gdy jesteś niedoświadczonym kombinatorem próbującym znaleźć mechaniczny zarabiający system .Statystycznie wiadomo że FX to "gra" z wynikiem '-' .Możesz sobie liczyć świeczki , paterny, HLOC inne cuda i statystycznie wyjdzie ci że jesteś do tyłu,czyli jeśli grasz statystycznie to przegrywasz.matka pisze: Dyskusja się rozwinęła, powstają fajne teorie, szkoda tylko, że nikt nie poprosił o uściślenie o czym rozmawiamyWięc może ja spróbuję: jak często?
Robota tradera polega na przefiltrowaniu nieregularnych danych , schematycznych ale nigdy takich samych i zamknięcie transakcji na +.
Pytanie - gdzie są punkty zaczepienia do tego aby wyjść na + .
Właśnie tam gdzie są schematy które większość rozpoznaje , one istnieją .
Problem dlaczego się nie sprawdzają .A może grubasy grają w drugą stronę?
Formacja XYZ wskazuje na L bo tak napisali w książkach , no to przywalimy im szpilkę S , a potem to może już niech będzie tak jak w książce bo rynek to siła .
Co ciągnie cenę w konkretnym kierunku ? Masz wybicie , czkasz na korektę tylko możesz się nie doczekać , ale co za jołop wchodzi w środku trendu po silnym wybiciu ceny ? mimo tego co w uczonych książkach piszą cena idzie dalej ,co ją pcha ogólna euforia? nikt się już nie przejmuje analizami ,że tak się nie robi ,że może zawrócić , bo tamto ,s*amto.Sam na własne oczy widziałem jak edek pociągnął 250p z "korektą" 10 w dniu 'wolnym od pracy' gdzie miało się nic nie wydarzyć zlewając wszelakie spekulacje że dalej już nie pójdzie,bo tam i owam wolne ,aż mi się wskaźniki powyginały bo im zabrakło monitora - wiadomo że tak długo na rynku nikt nie pociągnie .Wykres jest poszarpany czyli ludzie inwestują w obu kierunkach , przeciw ruchowi ceny i z ceną - kto ma rację .Ten kto zarabia , automat ładujący masę szmalu przeciw bo ma opcję że jak ruszyło do góry to za chwilę spadnie i ma w d* trendy AF AT itp. zarobi 2pip 1000 lot i ok .
Ale ktoś wie że cena osiągnie dzisiaj jakiś poziom zamiast SL stawia TP mimo tego że są ostre wahania w przeciwną stronę, z czego to się prognozuje ?
Stosując AT do indeksów EUR i USD można podobnie jak na kursach walutowych określić poziomy S/R .Nie wieżę że FX jest puszczony samopas i kursy walut mogą być dowolne .Jest ustalona jakaś granica wahań dla leszczy ,a większa kasa jest kontrolowana, SNB pokazał że daje radę więc nudzi mnie pitolenie o wolnym rynku .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
Chcesz powiedzieć, że nie ma znaczenia, co oznacza słowo często w zdaniu "następuje często gwałtowny powrót ceny do punktu wyjścia lub dalej i dopiero kontynuacja ruchu w pierwotnym kierunku"? A ten kto się tym znaczeniem interesuje jest początkującym kombinatorem?dulf pisze:Pytanie jest nie na miejscu, możesz takie pytania zadawać gdy jesteś niedoświadczonym kombinatorem próbującym znaleźć mechaniczny zarabiający system
Wydaje mi się, że odniesienie pojęcia "gra z wynikiem ujemnym" do wszystkich metod określających prawdopodobieństwo zdarzeń jest przykładem niezrozumienia statystyki. To jest taka nauka, która między innymi mówi, że co czwarty spotkany człowiek powinien mieć chiński paszport. Bez logicznego i szczegółowego myślenia taka wiedza faktycznie może zaszkodzić. Jeśli chcesz grać przeciwko statystyce, co jest moim zdaniem skrajnym przykładem nierozumienia środowiska w którym się funkcjonuje, musisz ją stosować aby wiedzieć przeciwko czemu grać, prawda? Każdy z nas stosuje jakąś formę obliczeń statystycznych dosłownie na każdym kroku, przy każdej podejmowanej decyzji. Na forexie absolutnie każda decyzja jest wynikiem czysto statystycznych dywagacji, jeśli masz czas i ochotę mogę to bardzo łatwo udowodnić nawet na Twoim przykładzie. Być może u Ciebie ten proces następuje wyłącznie w podświadomości, dlatego Twoja świadomość tak się buntujedulf pisze:Statystycznie wiadomo że FX to "gra" z wynikiem '-' .Możesz sobie liczyć świeczki , paterny, HLOC inne cuda i statystycznie wyjdzie ci że jesteś do tyłu,czyli jeśli grasz statystycznie to przegrywasz.

Chyba tego nie wiesz, ale oprócz pogrubienia, czcionkę możesz także powiększyć. Wtedy jeszcze bardziej zwiększasz szansę na to, że Twoje słowa przedzierzgną się w rzeczywistośćdulf pisze:jeśli grasz statystycznie to przegrywasz