Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

No co z Tobą?? Miałeś grać zawzięcie, wstawać wcześnie, a tu co? znowu nic?
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Jest wszystko dobrze, wstałem dziś o 8, oceniłem czy coś się może dziać, uznałem, że muszę poczekać trochę czasu więc się zdrzemnąłem jeszcze do 11.
Dzisiaj +8 na ejku (zły jestem z tej transakcji, bo nie poczekałem na powrót do ZL tylko na pałę zagrane)
-13, -14 zagrane bardzo głupio ( powinienem poczekać na cofkę i wejść w miejscu, w którym powinienem według systemu, ale oczywiście uznałem, że mi UCIEKNIE i że wejdę wcześniej...
Kolejne wejście to +20, +1, +1 na ejku, zagrane już tak jak powinno od początku (nie powinno być tych +8. -13 i -14, mój błąd wywołany przez psychikę)

W tym momencie byłem na 0 a powinienem być na +1$ i byłbym wtedy z siebie zadowolony, ale niestety dałem dupy, ponieważ nie spojrzałem na dane, wszedłem w pozycje na kablu (zamknęła by się na BE), a je**ana Oanda rozszerzyła spread i mi zamknęło pozycję na -11 i -12 :(. W sumie to tej pozycji na kablu w ogóle nie powinno być, trochę na siłę zagrałem.

Podsumowując:
-1.2$
2 wejścia wbrew systemowi.
1 wejście trochę naciągnięte ale uszłoby.
1 wejście bardzo fajne

Wniosek:
Jestem psychicznie rozchwianym nie doświadczonym traderem :D Gdybym panował nad emocjami to byłoby dzisiaj +20, 4x +1 czyli dzień na +1$. [/b]

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Midas pisze:Jestem psychicznie rozchwianym nie doświadczonym traderem Very Happy Gdybym panował nad emocjami to byłoby dzisiaj +20, 4x +1 czyli dzień na +1$. [/b]
Może czas ograniczyć trading do kilku prostych zasad i metod ? :wink:
Wiecie co jest złotym gralem ,system nieuznaniowy ,gdzie praktycznie w 90% masz pewności ,że to właśnie teraz musisz wejść :mrgreen:

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie no zwyczajnie dałem dupy, pod wpływem emocji otworzyłem te 3 pozycje. A co do kabla to po prostu zapomniałem, że istnieje coś takiego jak rozszerzanie spready...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jak się świeczka h4 zamknie pod ZL to lecimy w dół, ja niestety akurat wychodzę, bo na 13 jestem umówiony ale liczę, że złapię jakiś ruch jak wrócę o 14. Jak na razie bez gry dzisiaj, była jedna okazja na shorta na ejku, ale po pierwsze spałem a po drugie nie wiem czy bym grał, bo trochę za mocno lata góra/dół jak dla mnie.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Midas pisze:ale po pierwsze spałem
Człowieku - zdążysz się jeszcze wyspać w trumnie :wink: Wiesz miałem kiedyś w szkole średniej kolegę, który miał jakieś 500m do szkoły - praktycznie nigdy nie był w stanie przyjść na 8 do szkoły - z tego co wiem to skończył nieciekawie.

:lol:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie no, wstałem przez 8, zobaczyłem jak sytuacja wygląda ale tego ejka przeoczyłem, więc poszedłem spać dalej. A niestety nie mam telefonu od 3 tygodniu, tak to bym sobie ustawił budzik przez 9 i znów sprawdził sytuację. Była jeszcze jedna okazja do s'ki na ejku, ale nie było mnie w domu...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Pozycja puszczona za 1/3 normalnej stawki, long edek 1.3140, potrzymam go trochę jeśli na to pozwolą.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Co prawda zamknęło się pod Sr'em i nie podoba mi się świeczka h1, która się utworzyła, to pozycję zostawiam SL na BE, TP = 1.3206

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Close +16

ODPOWIEDZ