Tak się przyglądam wykresowi i dopiero teraz widzę jak się myliłem.fenix777 pisze:Też bym obstawiał wzrosty do 113.65 [ema 365].
Ale po drodze sporo korekt
EDIT: przebije 113.65...ale najpierw korekta -możliwe że do 110.50...[ruchy w dół na H4 to korekty jedynie]
Jest aktualnie trend boczny wzdłuż sma 365 [tu się nie myliłem -wartość inna ponieważ średnia ruchoma

Na Daily jest właśnie PRZYGOTOWANIE DO SPADKÓW -Death Cross [wma 100/200] 24 sierpnia 2007, macd 100-200 zbliżają się do siebie generując fałszywy sygnał, bo "szybkie średnie" stochastic są aktualnie "na szczycie". Będzie KONTYNUACJA SPADKÓW. Sytuacja podobna miała miejsce 7-14 października tego roku. Rynek nawet nie doszedł wtedy do średniej wma 100.
Na Weekly na 90% dojdzie do kontynuacji spadków, ponieważ wma 100, wma 200 oraz sma 365 SĄ PONAD wykresem ceny.
SPADKI...silne. Umocnienie się Jena w dłuższym okresie jest nieuniknione.
EDITL Ciekawi mnie taki scenariusz: Na E/U następuje odbicie od którejś ze średnich np. 1.41 i Euro zaczyna się umacniać [w górę], a równocześnie U/J idzie w dół i następuje wzmocnienie jena. Ciekawe jak to wpłynie na Nasz WIG