Akhh pisze:o to chodzi - jakbyś odkrył jakąś zależność czas - cena Wink
No ale istnieje.. to chyba logiczne? Męczy ją Gann i inni tajemni..
trochę kontentu może zainspiruje co niektórych
Kiedyś byly już statystyki formacji świecowych.. zna ktoś te eliotowe?
Troche to trudne bo skoro fale opierane są o cenę.. no to jak się tego podjąć niby?Nieee?
A to SR z Fibo,PA etc.. nie jestem miszczem fal.. ale zwykle przesądza statystyka.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
reptile pisze:E noo nadmierna eufora.. w tekscie moze ..
Akhh pisze:o to chodzi - jakbyś odkrył jakąś zależność czas - cena Wink
No ale istnieje.. to chyba logiczne? Męczy ją Gann i inni tajemni..
trochę kontentu może zainspiruje co niektórych
Kiedyś byly już statystyki formacji świecowych.. zna ktoś te eliotowe?
Troche to trudne bo skoro fale opierane są o cenę.. no to jak się tego podjąć niby?Nieee?
A to SR z Fibo,PA etc.. nie jestem miszczem fal.. ale zwykle przesądza statystyka.
Zależność od czasu również istnieje. U Minera obok Fal, Fibo i jednego indyka, który jest elementem obiektywnym strategii, również jest czas - który jednak mam takie wrażenie jest traktowany po macoszemu. Jest to jakby najmniej ważny element strategii - jednak tak na logikę wiele osób myślę, że z niego korzysta.
Np w trakcie korekty trendu, który trwał 50-60świec - raczej po 3 świecach korekta się nie zakończy. A co najwyżej pierwsza faza (fala korekty) albo pierwsza fala pierwszej fali
I tu znowu dochodzimy do teorii fal.
Dodano po 19 godzinach:
Tak mi się przypomniało.
Przecież cały Harmonic Trading to nic innego jak fale + fibo.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Przecież cały Harmonic Trading to nic innego jak fale + fibo.
No niby tak.. fale ale nie oparte na Eliocie chyba.. tylko na jakis paternach zwierzatkowych.. he Korex mnie bedzie chcail ukatrupic
Tam zakres falowy nie jest az tak eliotowski jak pamietam.. a majac juz indyk do HT dosc latwo zrobic ea i sprawdzic skutecznosc zwierzynca..
Zgrubsza.. zawze jest porblem kontekstu i sentymentu rynku.. ale jakos wszystkie strategie chca izolacji tej kwestii na rzecz surowej geometrii.. przynajmniej ja to tak widze..ze to czeste..
Z innej strony dobrze rozumiejac kontekst..to kazda geometria moze sie sprawdzic.. i tak mamy bledne kolo w praktyce.. a skutecznosc lub sensownosc sterylnych od tego strategii niemierzalna..
takie se luźne przemyślenia
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
A tak harmonic to czysty elito i korekty - ot zakres (fibo) korekt jest powiązany i stąd wychodzą "zwierzątka" Przecież to wszystko mierzy zakres fali C korekty - ale wiąże to dodatkowo z powiązaniami harmonicznymi między A i B.
Co do sentymentu - wszystko to gra z trendem - bo łapanie wierzchołka korekty.
A wiesz ze statystyką to tak jest: co z tego że np w 70% czerwiec to miesiąc spadków na giełdach? Tzn, że strategia sprzedaj ostatniego dnia mają będzie skuteczna w 70%?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów