AMP Futures PL - NinjaTrader + dane CQG

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
lukch

Nieprzeczytany post autor: lukch »

Camaro69 pisze:Jak następuje przeliczanie walut w przypadku gdy wpłacona kwota jest w Euro i gra się Eurostoxem a np. czasem pogrywa emini? Widzę że wszystkie wartości depozytów podajecie w dolarze,jak wygląda sytuacja gdy waluta rachunku jest euro a chcę zagrać emini?
Tutaj każdy przyzwyczajony do zdzierstwa polskich banków będzie mile zaskoczony. Otóż umowa AMP z JP Morgan przewiduje przewalutowania po stawkach rynkowych (kursy z xe.com - praktycznie spready forex). W przypadku "pogrywania" w innej walucie niż waluta rachunku utrzymywane jest po prostu ujemne saldo tej waluty (tolerowane do miesiąca czasu aż klient nie zleci przewalutowania). Zabezpieczenia obliczane są na bazie bieżących kursów na żywo, ale rachunek ma dwa salda w dwóch walutach (AMP przelicza sobie na walutę rachunku aby monitorować ryzyko, depozyty itd. jednak faktycznie są dwa salda w dwóch walutach). Jeśli klient nic z tym saldem nie zrobi w ciągu miesiąca to w 1 lub 2 tygodniu następnego miesiąca AMP automatycznie robi konwersję do waluty rachunku. Ten miesiąc jest po to aby klient mógł (jeśli chce) wybrać sobie dogodny dla siebie moment na konwersję (wybrać dzień kiedy kurs będzie mu pasował). Na czym AMP zarabia skoro spread praktycznie żaden a sprawa walut powoduje obciążenie załogi? Na prowizji. Za każde przewalutowanie liczone jest 30 jednostek waluty bazowej rachunku bez względu na to czy przewalutowaniu podlega $500, $5 000 czy $50 000 (30 USD lub 30 EUR lub 30 GBP itd.). Żadnych kombinacji na kursach, po prostu prowizja, ta sama bez względu na kwotę bo jest jedna czynność czy na papierku będzie większa czy mniejsza liczba napisana to załoga robi jedną czynność nad tym papierkiem. Uczciwiej niż spread.

Jeśli natomiast chce się uniknąć opłaty za przewalutowanie to wystarczy założyć dwa rachunki, jeden w EUR i drugi w USD i osobno je zasilić właściwą walutą, później w NT7 przełączać się między nimi i handlować na czym akurat wygodniej. Tutaj istnieje pełna dowolność, nie ma opłat za rachunek więc wtedy poza prowizją od obrotu nie będzie żadnego kosztu. Minusem jest konieczność zaangażowania większego kapitału a plusem brak prowizji za przewalutowanie.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Wchodze na strone a tu "Security check" z wordpressa :roll:
Zwineli interes?

Jak wyglada polityka informacyjna,newsy z CME/CQG vs AMP ? Zmiana wielkości depozytów itp..

A my to sie znamy z irc futures ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

lukch

Nie zwinęli :-). Strona działa normalnie. Być może wpadł Pan podczas aktualizacji. Bywałem na irc futures regularnie ok. 2002-2005 roku więc możliwe. Obecnie raczej nie mam na to czasu.

Przy okazji chciałbym poinformować, że dodaliśmy możliwość zamówienia maszyny wirtualnej VPS na serwerze dedykowanym dla traderów od razu z przygotowaną instalacją NinjaTrader 7 z CQG (mocna dwunastordzeniowa (Xeon) maszyna z 24 GB RAM na łączu 1000 mb/s na Windows 2008 R2, logujemy się normalnie z Windows na pulpit wirtualny i mamy prywatny komputer do tradingu). Każdy użytkownik dostaje własny VPS z prawami administratora. Koszt serwera od $60/miesiąc (najtańsza wersja spokojnie wystarcza). Pingi do CQG (kwotowania), AMP (risk management) i giełdy CME oraz ICE (egzekucja) od 0,2 ms ... przez 99% czasu poniżej 1 ms!

To dla wielbicieli systemów transakcyjnych lub skalperów. Chętnych zapraszam do kontaktu indywidualnego (szczegółowa specyfikacja na PW). Limit maszyn, które zostały to ok. 30 sztuk. Pełne wsparcie ze strony AMP Futures PL.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

lukch pisze:Nie zwinęli Smile.
ok..
reptile pisze:Jak wyglada polityka informacyjna,newsy z CME/CQG vs AMP ? Zmiana wielkości depozytów itp..
Bo brokerzy lubia o tym zapominac.. a bedac poza CME jest klopotliwe to sledzic..

heh.. to vpsy oferujecie a doradztwo prawne nie chcecie.. :D
A duze obroty was interesuja.. wiekszosc klienteli z PL ma ten problem ze od $woych zyskow taksy sa kosmiczne z takiej perspektywy.. ukryc transfer > 100k to retoryczne kombinowanie.. to taka wsakzowka..

No ale co ja bede radzil :D

Dobrze ze tu wyszliscie do ludu.. zawsze to jakis postep.. chocby kawalek wiedzy,wyjasnien.. a nie tylko te levary sl i tp :lol:

Nie lubi ninja.. cqg ma lepsza oferte od oec.. ale nie ma api pod MC.. no i problem.. innych softow nie chce.

W sumie to kiedys wszyscy polecali ZenFire..
http://www.ampfutures.com/zen_fire.html

Jakies porowanie ZF CQG?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

doppio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: doppio »

lukch pisze:Przy okazji chciałbym poinformować, że dodaliśmy możliwość zamówienia maszyny wirtualnej VPS na serwerze dedykowanym dla traderów od razu z przygotowaną instalacją NinjaTrader 7 z CQG (mocna dwunastordzeniowa (Xeon) maszyna z 24 GB RAM na łączu 1000 mb/s na Windows 2008 R2, logujemy się normalnie z Windows na pulpit wirtualny i mamy prywatny komputer do tradingu). Każdy użytkownik dostaje własny VPS z prawami administratora. Koszt serwera od $60/miesiąc (najtańsza wersja spokojnie wystarcza). Pingi do CQG (kwotowania), AMP (risk management) i giełdy CME oraz ICE (egzekucja) od 0,2 ms ... przez 99% czasu poniżej 1 ms!
Czy zlecenia OCO i TrSL "wiszą" na serwerze? Tzn. jeśli odłączę się od sieci dalej działają?

lukch

doppio pisze:Czy zlecenia OCO i TrSL "wiszą" na serwerze? Tzn. jeśli odłączę się od sieci dalej działają?
Tak, masz normalny komputer w formie maszyny wirtualnej na naszym serwerze. Jeśli nie chcesz nie musisz go nigdy restartować i maszyna chodzi non stop 24h/7. Potwierdzony uptime w miesiącu marcu był 100%. Żadne prace konserwacyjne nie zabrały nawet sekundy w marcu (sprawdziłem dokładnie). Po wyłączeniu okna połączenia do serwera nie wylogowujesz się, on non stop działa. Po prostu wyłączasz połączenie z serwerem więc prosta odpowiedź brzmi: tak, dalej działają, zarządza nimi non stop uruchomiony NinjaTrader .
reptile pisze:Bo brokerzy lubią o tym zapominać a będąc poza CME jest kłopotliwe to śledzić.
Kłopotliwe jest wpisać adres: http://ampclearing.com/margins_req.html? Możesz ustawić sobie jako stronę startową jeśli zapominasz :D.
reptile pisze:Heh ... to vpsy oferujecie a doradztwo prawne nie chcecie ... :D
A duze obroty was interesuja.. wiekszosc klienteli z PL ma ten problem ze od $woych zyskow taksy sa kosmiczne z takiej perspektywy.. ukryc transfer > 100k to retoryczne kombinowanie.. to taka wsakzowka.

Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Słowem: jest mnóstwo kancelarii prawnych na rynku. Śmiało można dzwonić do każdej. Wystawią rachunek, to jasne. Jednak AMP też musiałoby go wystawić. Jak zauważyłeś za VPS jest liczone ekstra od $60 do $100 miesięcznie za dostęp w zależności od konfiguracji. Dlaczego VPS tak a doradztwo prawne nie? Bo w przypadku VPS dajemy ogromną wartość dodaną w postaci bardzo dobrej lokalizacji w bardzo dobrej cenie. W przypadku kancelarii prawnej takiej wartości dodanej nie widzę więc klient musi sam wykonać telefon ... do kogo chce w tej kwestii.
reptile pisze:No ale co ja bede radzil :D
Ależ śmiało. Jeśli jesteś prawnikiem i masz możliwość udzielania ww. rad prawnych zapraszam do kontaktu, numer telefonu jest na stronie www.ampfutures.pl
reptile pisze:Dobrze ze tu wyszliscie do ludu.. zawsze to jakis postep.. chocby kawalek wiedzy,wyjasnien.. a nie tylko te levary sl i tp :lol:
Dziękuję za dobre słowo. Dodam tylko, że wyjaśnienia i wiedza w kontakcie bezpośrednim przekracza 10x to co zostało na wątku czy na stronie napisane.
reptile pisze:Nie lubi ninja.. cqg ma lepsza oferte od oec.. ale nie ma api pod MC.. no i problem.. innych softow nie chce. W sumie to kiedys wszyscy polecali ZenFire. Jakies porowanie ZF CQG?
ZenFire wprowadził opłaty za brak aktywności ($25/miesiąc). ZenFire doświadczył rażącej serii awarii. ZenFire to rebrandowany Rithmic gdzie robią kwotowania ze swoich serwerów, które raczej nie zdały egzaminu. ZenFire nie oferuje auto uzupełnienia danych historycznych (NinjaTrader jako program robił to za nich). ZenFire kosztuje $0,4 ekstra od każdego kontraktu.

CQG nie ma opłat za brak aktywności i jest dwa razy tańszy ($0,20/kontrakt). Oferuje najlepsze kwotowania i jakość danych w połączeniu z NinjaTrader i jest to oferta unikalna dla AMP Futures, która to firma posiada wyłączność na jej zastosowanie, jeśli masz to połączenie od kogoś innego to znaczy, że ta firma/osoba ma to od AMP. W sieci mnóstwo jest porównań, nawet w formie filmów na youtube okno w okno Times & Sales. CQG jest lepszym rozwiązaniem dla klienta, wybranym świadomie przez AMP dla swoich klientów. AMP współpracował blisko z CQG a CQG z NinjaTrader po to aby bardzo dobrze dopracować techniczny aspekt wymiany danych i kwotowań. NinjaTrader ma od CQG kwotowania, które są tej samej jakości co kwotowania CQG w ich autorskich platformach, to jest potwierdzone. Fakt, że CQG wychodzi taniej nie ma również żadnego znaczenia dla promowania jednego datafeed względem innego, ponieważ koszt pokrywa klient, jeśli klient zażyczy sobie ZenFire (i będzie chciał zapłacić drożej w prowizji) to go dostanie.

Przy tym zarówno kwotowania CQG jak i ZenFire są niefiltrowane więc jeśli odpalisz je sobie obok na przykład Interactive Brokers to zobaczysz jak mocno IB filtruje dane, które dostajesz, jest jeden tick co 1-2 sekundy. W skrajnym przypadku CQG prześle kilkanaście ticków w tym czasie. To dużo znaczy przy automatyzacji handlu i dobrym bezpoślizgowym egzekwowaniu zleceń. Po to dajemy VPS + NinjaTrader + CQG żeby polski klient mógł doświadczyć pierwszorzędnej jakości kwotowań i egzekucji. To nie są gołosłowne deklaracje. Jeśli zrobisz ping do serwerów CQG albo CME od siebie to nieważne jak dobrej jakości łącze posiadasz będzie miał ping w granicach 120-200 ms, na VPS będziesz miał mniej niż 1 ms. Jesteś szybszy. Zadzwoń do mnie na skype ... zrobimy ping dowolnego IP na moim VPS i porównasz ze swoim wynikiem ... całość na współdzielonym ekranie aby nie było wątpliwości. Deklaracja pingu poniżej 1 ms nie jest gołosłowna.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 00:39 przez lukch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

lukch pisze:Fakt, że CQG wychodzi taniej nie ma również żadnego znaczenia dla promowania jednego datafeed względem innego, ponieważ koszt pokrywa klient, jeśli klient zażyczy sobie ZenFire (i będzie chciał zapłacić drożej w prowizji) to go dostanie.
No ja pamiętam takie hasła właśnie z czasow irc że ZF jest najszybszy.. np było to klopotoliwe w TStation w PL.. do nie tak dawna dalej ping był masakryczny.

Rzadko polecam..jakiegoś brokera.. CQG mi polecano od dawna..ale ich org. platforma mi leży.. NT.. nie jest zły.. CQG ok.. jest polski support, nie widzę powodu by nie polecić.. wiec polecam..

Niemniej odradzam przesadny marketing,memrany szemrany,FBoki i caly ten system ktory ma niby zadzialac.. mam nadziej ze nie musze tlumaczyc czemu.
Mimo to niektorym nowym brakuje wiedzy fundamentalnej o kontraktach..
Średni UserGuide PL na 100str zrobi wiecej niz cokolwiek.. a jest o czym pisac odnosnie CME itd.. wystarczy spojrzec na pokrewne tematy. :)
lukch pisze:Kłopotliwe jest wpisać adres: http://ampclearing.com/margins_req.html? Możesz ustawić sobie jako stronę startową jeśli zapominasz Very Happy.
heh noo.. bede chcial sprawdzic a tu strona wisi :lol:
Zapytalem zanim trafilem na .com oglnie to rss ala blog/newsletter bylby oki.
lukch pisze:Ależ śmiało.
jakos ironicznie zabrzmialo :lol:

A kiedys sie bali ze ABW irc wykonczy a sam padl :wink:
Nawet cudofixy sie skonczyly.. :roll:

lukch

reptile pisze:
lukch pisze:Kłopotliwe jest wpisać adres: http://ampclearing.com/margins_req.html Możesz ustawić sobie jako stronę startową jeśli zapominasz Very Happy.
heh noo.. bede chcial sprawdzic a tu strona wisi :lol:
Strona działa poprawnie, zarówno www.ampclearing.com jak i www.ampfutures.pl radzę sprawdzić ustawienia własnego komputera/przeglądarki, ponieważ sprawdzałem ww. strony niemal równo z Tobą z trzech niezależnych komputerów i wszystkie wyświetlały je jak najbardziej poprawnie (zarówno Internet Explorer, Firefox jak i Google Chrome).
reptile pisze:Niemniej odradzam przesadny marketing,memrany szemrany,FBoki i caly ten system ktory ma niby zadzialac.. mam nadziej ze nie musze tlumaczyc czemu. Mimo to niektorym nowym brakuje wiedzy fundamentalnej o kontraktach. Średni UserGuide PL na 100str zrobi wiecej niz cokolwiek.. a jest o czym pisac odnosnie CME itd.. wystarczy spojrzec na pokrewne tematy.
Nie musisz tłumaczyć czemu, w porównaniu do takich tuzów jak City Index marketingu praktycznie nie ma, a firma w 90% opiera się na dostarczaniu wsparcia do polskojęzycznych klientów AMP więc możesz być spokojny. Dziwny zarzut odnośnie marketingu "memranego" czy "szemranego", nic takiego nie prowadzimy. Odnośnie ebook'a nt. futures to jest to materiał bardziej na firmę szkoleniową. Współpracujemy blisko z Forex Chartist, jestem pewien, że takie szkolenie dla zainteresowanych rozbudową swojej wiedzy nt. kontraktów futures jest możliwe. Chętnych proszę o kontakt na PW (imię i nazwisko, numer telefonu), koszt szkolenia nie będzie raczej odbiegał od standardu przyjętego na rynku dla szkoleń traderskich online czy stacjonarnych (prowadzonych przez Forex Chartist, cennik jest na ich stronie). Jestem pewny, że mogę takowe zorganizować.

Dodano po 24 minutach:

Zauważyłem dlaczego wydawało się Tobie, że strony wiszą :D. Forum automatycznie zamienia adresy www w linki i często zawiera w nich znaki przestankowe, które następują bezpośrednio po wpisanym adresie (taki bug). Stąd "." lub "," lub "?" na końcu adresu w pasku adresu przeglądarki po kliknięciu w zbugowany link. Gdybyś adres przepisał lub usunął wymieniony znak z jego końca i potwierdził enterem zobaczyłbyś stronę nienaruszoną tak jak pozostałe 99,99% populacji :). Adresy w moich świeższych postach poprawiłem, natomiast starsze moje posty lub fragmenty cytowane pozostaną w stanie obecnym.

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

[quote="lukch"][quote="reptile"][quote="lukch"]
Nie musisz tłumaczyć czemu, w porównaniu do takich tuzów jak City Index marketingu praktycznie nie ma, a firma w 90% opiera się na dostarczaniu wsparcia do polskojęzycznych klientów AMP więc możesz być spokojny. Dziwny zarzut odnośnie marketingu "memranego" czy "szemranego", nic takiego nie prowadzimy. [quote/]

No właśnie-dosyć dziwi ten brak reklamy.Jakże rzadko spotykamy się z brakiem negatywnych opinii na temat jakiegoś brokera-a to ktoś narzeka na zła realizację zlecenia,a to znów zle przeliczono mu walutę albo nawet skasowano opłatę.Tymczasem AMP...praktycznie nie ma złych opinii osób które z niego korzystają (jedynie zarzuty dotyczą kontaktu z klientem,ale to wiadomo-kazdy chce byc obsłuzony już i natychmiast i zaraz narzeka ze to jednak za wolno),nie nalicza opłat i ma najniższe wymagania kapitałowe przy niskich prowizjach plus dosyć duży wybór rynków...a mało kto ich bierze pod uwagę przy otwieraniu rachunku pomimo tego wszystkiego.

Mi jedynie szkoda że AMP nie obsługuje rynków które mnie interesują-to niestety zapewnia tylko IB i pod tym względem nikt ich nie pobije.Wielka szkoda

lukch

Camaro69 pisze:No właśnie-dosyć dziwi ten brak reklamy.Jakże rzadko spotykamy się z brakiem negatywnych opinii na temat jakiegoś brokera-a to ktoś narzeka na zła realizację zlecenia,a to znów zle przeliczono mu walutę albo nawet skasowano opłatę.
Tutaj jest właśnie rola polskiego zespołu, takich skarg nigdy nie będzie, osobiście znam przypadek gdzie po wykryciu błędu wystarczy jeden telefon do Dana (właściciel AMP) i on sprawdza, odkręca sprawę i klient dostaje zwrot na rachunek kwotę $9600 (w tym przykładzie tak było). Błędy zdarzają się wszędzie, ale jak widać po braku skarg można je rozwiązywać w swoim gronie w cywilizowany sposób bez problemu. Istnieje osobisty kontakt między Brokerami Wprowadzającymi a właścicielem firmy. To jest kolejna wartość dodana, którą dajemy.
Camaro69 pisze:Tymczasem AMP...praktycznie nie ma złych opinii osób które z niego korzystają (jedynie zarzuty dotyczą kontaktu z klientem,ale to wiadomo-kazdy chce byc obsłuzony już i natychmiast i zaraz narzeka ze to jednak za wolno)
Zarzut kontaktu z klientem nie dotyczy polskiego oddziału. Staramy się szyć produkt na miarę, poznać tradera, sposób w jaki prowadzi transakcję, uprzedzić o wszystkim co może zakłócać jego styl tradingu. Istniał zarzut spamu rozsyłanego przez AMP US (dużo maili niepowiązanych ze sobą od kilku pracowników), my ten problem rozwiązaliśmy, jeśli ktoś nigdy nie wpisywał się na AMP US a skorzystał z naszych formularzy DEMO to ich support teamy nie będą mieli okazji zrobić bombardowania mailami bo nie widzą danych demek, odpięliśmy ich od tego bo robili zły PR.
Camaro69 pisze:nie nalicza opłat i ma najniższe wymagania kapitałowe przy niskich prowizjach plus dosyć duży wybór rynków...a mało kto ich bierze pod uwagę przy otwieraniu rachunku pomimo tego wszystkiego.
To nie jest tak, że mało kto. Firma ma 95% klientów z USA. W Polsce króluje forex gdzie liczy się reklama, zero wsparcia i szybko następny, do tego potrzebny jest marketing aby ciągle naganiał nowych. Dobry broker w US stara się mieć mniejszą grupę, ale zyskownych traderów, którzy będą z firmą przez lata. Po co ładować miliony w reklamę aby zdobyć tysiące klientów, którzy wpłacą po $500-$1000? To jest kręcenie się w kółko. Broker forex zarobi na ich stracie więc pewnie wyjdzie na zero (nie wszyscy!), ale broker futures zarabia na prowizji więc nie ma nic lepszego niż zyskowny klient.
Camaro69 pisze:Mi jedynie szkoda że AMP nie obsługuje rynków które mnie interesują-to niestety zapewnia tylko IB i pod tym względem nikt ich nie pobije.Wielka szkoda
Nie można mieć wszystkiego. Wyspecjalizowany broker daje super kwotowania (dane), super narzędzia i specjalistyczną wiedzę. Na przykład kwotowania dostarczane przez Interactive Brokers uchodzą na rynku futures w USA powszechnie za śmieciowe ... cena jest wygładzona i podawana co 1-2 sekundy. Większość dobrych automatów z futures nie da rady ciągnąć na takich danych. My tutaj dajemy VPS aby skrócić czas kwotowania z 150-200 ms (ping z Polski do Chicago na bardzo dobrym DSL) do 1 ms a IB podaje sobie cenę co 1000-2000 ms (1-2 sekundy), no kpina :). Oczywiście biorąc pod uwagę, że w IB są opcje, futures, forex, akcje z całego świata to nie mogą inaczej (ogromny przepływ danych przez serwery z wielu centrów na świecie), pod względem zasięgu oferty z jednego rachunku nikt ich nie przebije, ale większość traderów handluje na góra 4-5 instrumentach więc specjalizacja ma też swoje plusy.

Odnośnie braku reklamy, przyszła mi jeszcze na myśl pewna sytuacja, z którą się spotkałem:
W USA są brokerzy gdzie selekcja klienta posunęła się do tego stopnia, że mało iż reklamy nie ma wcale to klient przed założeniem rachunku przechodzi interview jak na rozmowie o pracę! Oczywiście pewne minima wiedzy i salda rachunku (chyba to było $100k) również musi mieć zachowane. Wybiera się zyskownych i robiących duże wolumeny, nie ważne czy uznaniowo czy automatami i dopiero dostaje od brokera najwyższą jakość obsługi, to jest na zasadzie butiku inwestycyjnego, nie masówki. Tak samo starają się działać Brokerzy Wprowadzający jak AMP Futures PL, z tym, że bez selekcji :). Staramy się dopasować usługę, powiedzieć klientowi wszystko i poprowadzić go w granicach rozsądku. Firmy matki jak AMP US nie są w stanie tego zrobić, oni transferują ponad 400 000 kontraktów na dobę, nie mają czasu na zabawę w support, wolą mieć od tego Brokera Wprowadzającego. Grupa 5 zyskownych klientów (dosłownie) potrafi zrobić obrót odpowiadający grupie 600-700 klientów z ulicy (i to nie martwych dusz, a aktywnych rachunków).

Warto pójść z AMP Futures PL. Po prostu warto. Nie robimy i nigdy nie będziemy robić masówki.

ODPOWIEDZ