ja admiral parę dolców
ja admiral parę dolców
Po kilku miesięcznej nieobecności wracam, kolejny raz zakladam journala , zobaczymy ile wytrzymam .
Będę grał na interwałąch h1 do h4 do wejść posłuży m5 , postaram się jak najwięcej wynieść z dziennika expedient warzywniaka i to tyle
Będę grał na interwałąch h1 do h4 do wejść posłuży m5 , postaram się jak najwięcej wynieść z dziennika expedient warzywniaka i to tyle
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
miałem mała przerwa bo zaliczyłem mc , wiec postanowiłem wpłacić parę dolarów jeszcze raz zobaczymy co z tego wyjdzie
Podejście drugie(dzisiaj udało się parę dolarów ugryźć )
Podejście drugie(dzisiaj udało się parę dolarów ugryźć )

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niestety dzisiaj dzień zapowiadał się pięknie lecz niestety skończył się tragicznie, na szczęście jeszcze co nieco pozostało na koncie, więc będę kontynuował swoją grę.
Ustaliłem sobie dzienny dzienny limit strat na poziomie 35 pipsów,jest to pierwsze założenie, za wszelką cenę będę starał się go przestrzegać. Kolejne to trading od 6.45 wiec trzeba się trochę sprężyć i wstawać wcześniej. To narazie tyle, postaram się umieszczać wszystkie moje zagrania, jeśli czas pozwoli:d(od tej chwili)
filmik motywacyjny:
http://www.youtube.com/watch?v=3A5uf8FEgxo polecam!
Ustaliłem sobie dzienny dzienny limit strat na poziomie 35 pipsów,jest to pierwsze założenie, za wszelką cenę będę starał się go przestrzegać. Kolejne to trading od 6.45 wiec trzeba się trochę sprężyć i wstawać wcześniej. To narazie tyle, postaram się umieszczać wszystkie moje zagrania, jeśli czas pozwoli:d(od tej chwili)
filmik motywacyjny:
http://www.youtube.com/watch?v=3A5uf8FEgxo polecam!
dzisiaj straty odrobione z dnia wczorajszego , nawet udało się przytulić 8 pipsów. Dzień generalnie kończę na plus 23, więc nie jest źle. Niestety tylko 23 bo było dużo dużo więcej, lecz coś się zacięło w grze(czasem tak miewam)
Drugi dzień z rzędu nie udało się zrealizować dziennego planu w wysokości 30 pestek. Powalczymy jutro, powodzenia!
wynik +23
ogólny plus 8
Drugi dzień z rzędu nie udało się zrealizować dziennego planu w wysokości 30 pestek. Powalczymy jutro, powodzenia!
wynik +23
ogólny plus 8
Niestety w czwartek jeszcze pograłem co w efekcie dało mi to minus 18 pipsów, więc tak naprawdę dzień skończyłem z 5 pipsami "do przodu".
Piątek dzień bez historii niestety musiałem wyjść chwilę przed tym dużym zjazdem i niestety nie załapałem się. Dzień skończyłem na minus 11.
Ogólny mój bilans od rozpoczęcia dziennika , (nie licząc tych dwóch pierwszych zagrań gdyż nie były one daytradingowe) prezentuje się następująco:
-15+5 -11=-21pipsów
Zobaczymy co przyniesie dzień dzisiejszy:D
Piątek dzień bez historii niestety musiałem wyjść chwilę przed tym dużym zjazdem i niestety nie załapałem się. Dzień skończyłem na minus 11.
Ogólny mój bilans od rozpoczęcia dziennika , (nie licząc tych dwóch pierwszych zagrań gdyż nie były one daytradingowe) prezentuje się następująco:
-15+5 -11=-21pipsów
Zobaczymy co przyniesie dzień dzisiejszy:D
Postanowiłem .że nie popełnię błędu z czwartku i właśnie teraz zamykam platformę, zysk na dziś to 28 pipsów. Taki zysk mnie w 100% zadowala
Ogólnie jestem -21+28=7 pipsów do przodu
Tak jak napisałem w pierwszym poście starałem się grać w podobny sposób do
expedient warzywniaka, jednak nie skończyło się to dla mnie dobrze i parędziesiąt dolarów utopiłem. Zastanawiałem się dlaczego mi nie szło?
Główną przyczyna było to , że trzymałem pozycję dużej niż jeden dzień i nie czułem tego. Kolejna sprawa grając na większych interwałach analogicznie musiałem dawać większy Sl, co też mi nie zbyt odpowiadało i w sumie ostatnia rzecz to taka że piramidowałem pozycje stratne, a że jestem "pazerny" no to się to skończyło jak się skończyło szybkim MC.
Postanowiłem , że wrócę do gry na małych interwałach bo przede wszystkim odpowiada to moim "uwarunkowaniom psychologicznym", czyli lubię szybkie akcje , dużo zmienność ,a tego dostarczają interwały jedno i pięciominutowy. Staram się grać tylko na eurodolarze(poprzednim razem czasem przeglądałem +10 par co powodowało że nie mogłem się skupić wystarczająco na żadnej )
Oczywiście spoglądam również na wyższe interwały aby zaznaczyć silniejsze poziomy S/R, Lt rysuje czasem aby spojrzeć na rynek z innej perspektywy.
SL jaki stosuje to w zależności od 5 do 15( jednak w większości przypadków Sl oscyluje w granicach 9 pipsów ze spreadem).
Jeżeli przyjdzie mi coś do głowy to będę uzupełniał na bieżąco, wykresy też się pojawią:D,
Ogólnie jestem -21+28=7 pipsów do przodu
Tak jak napisałem w pierwszym poście starałem się grać w podobny sposób do
expedient warzywniaka, jednak nie skończyło się to dla mnie dobrze i parędziesiąt dolarów utopiłem. Zastanawiałem się dlaczego mi nie szło?
Główną przyczyna było to , że trzymałem pozycję dużej niż jeden dzień i nie czułem tego. Kolejna sprawa grając na większych interwałach analogicznie musiałem dawać większy Sl, co też mi nie zbyt odpowiadało i w sumie ostatnia rzecz to taka że piramidowałem pozycje stratne, a że jestem "pazerny" no to się to skończyło jak się skończyło szybkim MC.
Postanowiłem , że wrócę do gry na małych interwałach bo przede wszystkim odpowiada to moim "uwarunkowaniom psychologicznym", czyli lubię szybkie akcje , dużo zmienność ,a tego dostarczają interwały jedno i pięciominutowy. Staram się grać tylko na eurodolarze(poprzednim razem czasem przeglądałem +10 par co powodowało że nie mogłem się skupić wystarczająco na żadnej )
Oczywiście spoglądam również na wyższe interwały aby zaznaczyć silniejsze poziomy S/R, Lt rysuje czasem aby spojrzeć na rynek z innej perspektywy.
SL jaki stosuje to w zależności od 5 do 15( jednak w większości przypadków Sl oscyluje w granicach 9 pipsów ze spreadem).
Jeżeli przyjdzie mi coś do głowy to będę uzupełniał na bieżąco, wykresy też się pojawią:D,
Niestety dzień tragiczny szkoda gadać zaliczona maksymalna dzienna strata w postaci 35 jednostek powoduje u mnie zamknięcie platformy . Dzisiaj handlowałem bezmyślnie , całkowicie. Jestem na siebie bardzo wściekły, niepotrzebnie zbyt wiele razy zmieniłem zdanie , ach szkoda gadać
bilans ogólny +7-35 =-28
bilans ogólny +7-35 =-28