Target około 100% na miesiąc

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Target około 100% na miesiąc

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Otworzyłem dziennik ponieważ jestem od dłuższego czasu użytkownikiem forum i to jakby wpisuje się w charakter bycia tutaj.
Dziennik będzie zawierał komentarz do zawieranych transakcji. Od razu mówię że nie poluje na górki i dołki bo to błędne założenie, natomiast staram się prognozować w oparciu o dane fundamentalne i trochę mniej o analizę techniczną w proporcji zależnej od obrazu rynku. Gram na foreksie od września 2010, dysponuje małym kapitałem, bo tak chcę, po to aby w razie porażki nie odczuć silnych emocji. Ugrany zysk będzie powodował zwiększenie stawki, ale w ten sposób by zwiększać procentowo margines. Początkowo ruszam od 0,01 lota czyli od minimum z depozytem 200, potem w przypadku kapitału 500 podwajam stawkę i tak dalej ciągiem. Cały czas rozwijam technikę "hedge", i czuję, iż odnoszę rezultaty jeśli spojrzeć na początek poznawania tego obszaru.
Nie wszystkie pozycje będą dokumentowane, tylko te pewniejsze. Gram bez stopa, bo hedżuje i nie mam dyskomfortu w razie porażki. Zapraszam do śledzenia wątku.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Sapina 8 kwietnia

Nadszedł czas na głębszą korektę na rynku amerykańskich akcji, to zdrowe bo rynek zbierze energię do kolejnego wzrostu, prognozuję, iż wsparciem dla tego wykresu będą okolice zniesienia fibo, jak na wykresie oznaczone kołeczkiem.
Nie koniecznie spadek wartości surowców będzie powodował zniżkę na indeksie, gracze wstrzymują się od zakupów w oczekiwaniu na koniec wzrostu, który ma miejsce od początku grudnia. Według mnie ten spadek rozpoczął sie na przełomie miesiąca. Biorę S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

eurusd

wzrost rentowności obligacji "ryzykownych rynków" powoduje, iż obligacje amerykańskie są droższe, a więc teoretycznie powinno następować kupowanie dolara. Popyt na amerykańską walutę umocni ją szybciej, aniżeli euro. S na parę eurusd do wyjaśnienia sprawy wokół Hiszpanii.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Ok. Ale mierzyć powinieneś odwrotnie. Bo przecież nie zakładasz, że od górnego do dolnego kółka jest 61,8% zniesienia całego wzrostowego ruchu?

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

fibo jest symetryczne, nie ma to dla mnie znaczenia czy mierze od góry czy od dołu, cyferki przy zniesieniach można niekiedy pominąć :lol:
sprawdź sobie na wykresie robiąc fibo od góry i od dołu, pokrywają się zniesienia

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Coś mi w ostatnim czasie słabo idzie, rynki są raczej w konsoli, kangur rośnie ale nie znam istotnej informacji stojącej za tym wzrostem, wobec tego nie zajmuję pozycji bo nie mam zwyczaju.
Edek jest zahedżowany w obie strony i jeżeli nie będzie konsoli w najbliższym tygodniu to osiągnę profit.
Z uwagi na mocniejszą gospodarkę GB niż Strefę Euro, zamiast transakcji z udziałem eurjpy zdecydowałem się na parę gbpjpy nawet jeśli oznacza to wyższy spread. Zostanie on zrekompensowany większymi ruchami na tej parze.
Dane z Japonii są dobre, mimo niższych odczytów od oczekiwanych
Dolar australijski w porównaniu z nowozelandzkim schodzi kanałem w dół, z wykresu daily wynika, iż w nadchodzącym tygodniu to NZD będzie mocniejszy, wobec tego jeżeli L na którąś z tych walut to NZD.
Tak więc: gbpjpy L, Edek L i hedż 60 pipsów, NZDUSD L + hedż 60 pipsów.
Kapitał transakcyjny: niski na wszystkie trejdy, bo nie ma jasnego obrazu rynku
Sentyment: Byk

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

pr7emo a to widziales ?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

thx za info, mocny opór na wykresie. Sugeruję się danymi fundamentalnymi a one pokazują dobre prognozy dla gospodarki GB, mimo to ważny poziom mi podsunąłeś. Na pewno to będzie uwzględnione. Może się okazać, że Funt jest faktycznie zbyt mocny gdyby dane fundamentalne były znacznie słabsze od oczekiwanych i może to wyznaczyć przyszły kierunek o którym będzie się spekulować. Cały czas mam wrażenie że Euro nie rozpędzi się z ciężarem jakim jest Hiszpania i Włochy, dlatego uważam, iż Funt będzie jednak mocniejszy w średnim terminie.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

pr7emo pisze:dlatego uważam, iż Funt będzie jednak mocniejszy w średnim terminie.
Piszac poprzedni post mialem na mysli euro , moja analiza dla kabla potwierdza twoja . Mysle ze euro jest teraz w kluczowym momencie , jesli edek wybije dolem (a taki jest moj sentyment) to eg moze spasc nawet 1000 pipsow . Taka jest moja analiza ale wiadomo nie zawsze moze sie sprawdzic .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Jasne, kapitał pójdzie sobie z kontynentu na wyspy Brytyjskie i Okinawe.
Na końcu tego klina w którym teraz znajduje się edek będzie punkt decyzyjny do konkretniejszego trendu, mało prawdopodobne aby w dalszym ciągu następowała kontynuacja konsoli w przedziale 1,3050 - 1,3250.

ODPOWIEDZ