Stan na wczoraj to +45 pipsów, które dała pozycja na GBP/JPY. Pierwsza pozycja oraz zamknięty short na USD/CAD na +15pipsów się zrównoważyły.
Stan: +45 pips
High Probabilty Trading
Potencjalny long na EUR/USD
Odbicie on linii trendu oraz od 61,8 zniesienia fali A.
Czekam na potwierdzenie na m5 - utworzenie się Higher Low oraz sygnał z DT.
Odbicie on linii trendu oraz od 61,8 zniesienia fali A.
Czekam na potwierdzenie na m5 - utworzenie się Higher Low oraz sygnał z DT.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Możliwe maximum na GBP/USD i nowy trend w dół
Na wykresie H1 widać osiągnięcie potencjalnego maxa fali (C) korekcyjnej. Jest jeszcze jeden poziom, który jest absolutnym maksimum jeśli to ma być tylko korekta ostatnich spadków.
Po ponownym sygnale na 15m wejście 1 pips poniżej świecy na której był sygnał
Na wykresie H1 widać osiągnięcie potencjalnego maxa fali (C) korekcyjnej. Jest jeszcze jeden poziom, który jest absolutnym maksimum jeśli to ma być tylko korekta ostatnich spadków.
Po ponownym sygnale na 15m wejście 1 pips poniżej świecy na której był sygnał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
(A) i (C) mogą być impulsem jak najbardziej. Właściwie wtedy będzie tylko (A) a (C) zniknie bo zostanie przebite jako potencjalna fala 3. Tylko teraz nie może zejść poniżej maxa (A) - czego jeszcze nie zrobiło.Mufant pisze:czy oznaczenia fal sa poprawne? (A)(C) powinny byc impulsem (B) korea takze w wymiarze czasu I ksztaltu? (B) bardziej wyglada na impuls choc zakres ruchu maly. moze ktos sie wypowie? moze to (B) to dopiero 5
dotyczy gbpusd h1
(B) 5 nie może być dla mnie - ze względu na kształt 3. Jeśli trójka miałaby być podzielona również na fale niższego rzędu to tego zrobić się nie będzie dało - chyba, że jako ABC, ale to raczej byłoby naciągane.
Co do oznaczenia 1-5 ruchu wydaje się on być dobry i logiczny - nie łamie żadnych zasad. (B) mimo że znosi prawie całą falę (A) jednak minimum nie przebija i tu zasady są zachowane. Niemniej jednak w bardziej skomplikowane korekty bo już popełniłem błąd "doktoryzowania" się z Elliota i wolę posługiwać się prostszymi formacjami -a te bardziej skomplikowane po prostu odrzucać i szukać na rynku prostszych okazji.
Bardzo dziękuję za uwagi i proszę o więcej.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Dzięki za pochwałę
Szpecem od fal nie jestem. dość dawno przerobiłem "Teorię.." Pretchera i "Elliot wave principle" Balana
Szpecem od fal nie jestem. dość dawno przerobiłem "Teorię.." Pretchera i "Elliot wave principle" Balana
Pisałem z komórki i nie widziałem początku obrazka i struktury 1-5Akhh pisze:Co do oznaczenia 1-5 ruchu wydaje się on być dobry i logiczny - nie łamie żadnych zasad. (B) mimo że znosi prawie całą falę (A) jednak minimum nie przebija i tu zasady są zachowane.
Miner na którym się wzoruję mówi, żeby się specjalnie nie zagłębiać w teorię fal Skomplikowane struktury lepiej odpuścić niż bawić w 5 trendów w trendzie.Mufant pisze:Dzięki za pochwałę
Pisałem z komórki i nie widziałem początku obrazka i struktury 1-5Akhh pisze:Co do oznaczenia 1-5 ruchu wydaje się on być dobry i logiczny - nie łamie żadnych zasad. (B) mimo że znosi prawie całą falę (A) jednak minimum nie przebija i tu zasady są zachowane.
Małe oznaczenie ABC było po prostu pierwszą korektą, a że poszło wyżej to tamto zostało i zrobiłem korektę wyższego rzędu, ale powstała ona niejako sama z siebie.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów