Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

klonmarcin pisze:Dzisiejsze wejścia:
Zwykle zamykałeś połowę gdzieś po 15 pipsach lub be a resztę trzymałeś i tym mnie zmyliłeś, dlatego ciężko było się doliczyć tych 150 pips...

Powiedz mi Marcinie - czemu tak szybko po zamknięciu jednej pozycji wyszedłeś z kolejnej? (różnica na oko 1-5 pips max)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Tak jak obiecałem wrzucam swoje zasady gry: :D

- Pierwsza myśl jest NAJWAŻNIEJSZA
- Niezamknięta świeca to iluzja
- para do gry to Eur/Usd - czasem kabel, czasem uch, przymierzam się do audi
- godziny gry - moja platforma chodzi 24/5 - staram się już być przy kompie przed 7 rano - ale na wykresy patrzę całą dobę :D tzn, najczęściej przed pełnymi godzinami a w nocy jak się "wstanie" - najczęściej o godzinie 0:00, 3:00 i 5:00 - parę minut na ogarnięcie sytuacji i sprawdzenie czy wszystko idzie wg analizy

MM:

- gra zmiennym lotem
- po +15p przesuwanie na BE+1 - w wyjątkowych sytuacjach przesuwanie wcześniej, dodatkowo po +15p zamykanie 1/2 pozycji
- wchodzenie najczęściej 2 lub 3 pozycje w podobnym momencie - tzn. z różnicą max parę pipsów
- jeśli uderzy w BE - to jeśli sygnał był mocny - tzn. z h4 lub d1 - ponowienie - jeśli słabszy lub wejście było daleko od sygnału - brak ponawiania
- możliwe dokładanie jeśli uzyskuje lepszą cenę - ale to bardzo ryzykowne - dokładanie mniejszym lotem
- możliwe dokładanie jeśli nastąpi sygnał potwierdzający kierunek - także w przypadku gdy pierwsze pozycje są już sporo na +
- przy grze pod prąd wyższego rzędu wejścia za 50 lub 30% stawki z gry z prądem
- przy wejściach po godzinie 19:00 wejścia niezależnie czy z prądem czy pod prąd za 30% stawki normalnej
- stawka normalna xxxxxxxxx :P
- sl = 15p bezwzględnie zawsze stosowane - niedopuszczalne granie bez sl bądź przesuwanie
- zastanawiam się nad zmiennym sl - ustawianym w strategicznych miejscach - ale wtedy pewnie byłby dużo większy
- TP - zawsze wynikające z aktualnej sytuacji na wykresie - najczęściej stawiane w okolicach ZL H4 - nigdy mniejszy niż 20p
- jeśli cena jest blisko TP staram się zostawiać jedną pozycję aby leciała do TP - wtedy też inne zamykam z mniejszym zyskiem co by nie tracić niepotrzebnie kasy :D
- wtedy też tą pozostałą pozycję zabezpieczam na większe plus - przykładowo na +20p - ale zawsze poziom na, którym zabezpieczam musi wynikać z wykresu np. okolice jakiegoś lokalnego szczytu - w przypadku sell - tzn. miejsce musi być takie aby nas nie wycięli przy ewentualnej minikorekcie.

cdn....
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Shadi pisze:Zwykle zamykałeś połowę gdzieś po 15 pipsach lub be a resztę trzymałeś i tym mnie zmyliłeś, dlatego ciężko było się doliczyć tych 150 pips...

Powiedz mi Marcinie - czemu tak szybko po zamknięciu jednej pozycji wyszedłeś z kolejnej? (różnica na oko 1-5 pips max)
Ponieważ chciałem zabezpieczyć jak najwięcej zysku - bo nie wierzyłem do końca czy dolecą do mojego TP.
No pain - No gain

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

klonmarcin pisze:- Niezamknięta świeca to iluzja

na jakim interwale grasz ?
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Marcin , pytanie mam, co prawda gram inna techniką , ale widzę potencjał w wykorzystaniu do swojej ZL, pytanko na obrazku, jak możesz odpowiedź łopatologicznie :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

cd.

- po zajęciu pozycji staram się odejść od kompa i przyjść dopiero przed pełną godziną, jednak często monitoruję sytuację aż do przesunięcia na BE+1
- BE+1 i zamykanie 1/2 realizuje automat
- staram się nie wchodzić w trejdy na 15 min przed i po publikacji danych typu HIGH i MEDIUM
- jeśli mam otwarte pozycje i jeśli spodziewam się ruchu w dobrym kierunku to zostawiam - jednak tylko jedną maksymalnie zabezpieczoną - jeśli dane mają być przeciwne do mojej pozycji - zamykam

- zawsze w pogotowiu skrypt - Close all open positions
- staram się wchodzić przed końcem lub na początku świecy h1 - ale to nie jest reguła

cdn...
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Microbi pisze:Marcin , pytanie mam, co prawda gram inna techniką , ale widzę potencjał w wykorzystaniu do swojej ZL, pytanko na obrazku, jak możesz odpowiedź łopatologicznie Smile
też się nad tym zastanawiałem i wyszło mi, że jednak zbyt stromy był ten spadek, żeby od tak sobie zatrzymał się na ZL - dodatkowo mamy trend DOWN - podsumowując - nie grał bym tego. Dodatkowo spory knot na h1 z 14 i 16 knot pokazujący kierunek strat.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

ok, dzięki za odpowiedź :)

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Microbi pisze:Marcin , pytanie mam, co prawda gram inna techniką , ale widzę potencjał w wykorzystaniu do swojej ZL, pytanko na obrazku, jak możesz odpowiedź łopatologicznie :-)
Trzeba się kierować wyższymi TF. Potwierdzenia szukać w świecach na mniejszym TF. Z resztą nie świece przy wyznaczaniu ZL są najważniejsze, a Breakout i False Breakout. Jest to bardziej zaawansowane niż się wydaje. Wątek o ZL warto przeczytać od 99 strony.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Co masz na myśli pisząc że niezamknięta świeca to iluzja ?
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Zablokowany