Byle z trendem by Ink.
SIema po świętach!

Ja wczoraj byłem u znajomych, pochlałem dość konkretnie dopiero niedawno usiadłem do wykresów...
Co do usdjpy, dobry setup był na 81.800, teraz czekam na tej parze na kolejną korektę a to trochę potrwa.
Aktualnie gram na franku i na euraud, to drugie troche ryzykowne.
Dzięki Ink. , zawsze wiedziałem, że mam talentświetny rysunek

Ja wczoraj byłem u znajomych, pochlałem dość konkretnie dopiero niedawno usiadłem do wykresów...
Co do usdjpy, dobry setup był na 81.800, teraz czekam na tej parze na kolejną korektę a to trochę potrwa.
Aktualnie gram na franku i na euraud, to drugie troche ryzykowne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
EURAUD - wycięte na SL. Jest to kolejny dobry przykład pokazujący NIEPRZEMYŚLANE albo SPÓŹNIONE wejście. W moim przypadku obydwa naraz.
To tak jak na rysunku. Lepiej stanąć i pomachać wesoło odjeżdżającym pipsom niż biec za nimi i potknąć się co skutkuje bolesnym upadkiem na pysk.
USDCHF odrobiło straty z małą nawiązką, ale przez bezmyślność nie ma już przyjemnego zysku.
To tak jak na rysunku. Lepiej stanąć i pomachać wesoło odjeżdżającym pipsom niż biec za nimi i potknąć się co skutkuje bolesnym upadkiem na pysk.
USDCHF odrobiło straty z małą nawiązką, ale przez bezmyślność nie ma już przyjemnego zysku.
Ejek jakoś nie kwapi się do spadku. No teraz stoi na Tej stromej LT.. W zasadzie jak odbije od niej to będzie kontynuacja ale jak narazie nic jeszcze nie wiadomo.
Za to na Ujku wygląda znacznie klarowniej.
Edit:
Przyszorcone na Ejku i Ujku.
EDIT2 :
Dołączam screeny z moimi wejściami na powyższych.
A jak tam u was panowie? Jakieś wejścia? Jakieś przemyślenia? Chciałem wejść jeszcze w kangurka, bardzo fajny setup był, ale już dwie pozycje zająłem, nie chciałem kusić losu
A tak na poważnie to najzwyczajniej się spóźniłem. Kangur idealnie zareagował na moją kreskę i gdybym mógł być w domku, pewnie już bym siedział w szorcie... No ale trudno.
Za to na Ujku wygląda znacznie klarowniej.
Edit:
Przyszorcone na Ejku i Ujku.
EDIT2 :
Dołączam screeny z moimi wejściami na powyższych.
A jak tam u was panowie? Jakieś wejścia? Jakieś przemyślenia? Chciałem wejść jeszcze w kangurka, bardzo fajny setup był, ale już dwie pozycje zająłem, nie chciałem kusić losu