Lokaty anty belkowe

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

green7 pisze:same plusy a minusów nie widzisz ..
Na razie szukamy alternatyw,jeżeli się te usługi rozwiną ,dokapitalizują tanim kapitałem to może coś z tego będzie...
Chodzi o to abyśmy mieli najlepszą alternatywę...
Może coś się z tego urodzi ciekawego.
Z tego co wiem to już poliso lokaty dają 4.5 % // żadna rewelacja// z czasem może będzie coś ciekawego.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zz pisze:Na razie szukamy alternatyw,jeżeli się te usługi rozwiną ,dokapitalizują tanim kapitałem to może coś z tego będzie...
Nie ma taniego kapitału. Zejdź na ziemię.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

Przedsiębiorcy mogą nie płacić podatku od zysków z lokat

Dzisiaj, 6 kwietnia (06:00)
Podatek dochodowy od firmowej lokaty może być sporo niższy od podatku Belki, a w niektórych przypadkach przedsiębiorcy mogą w ogóle uniknąć daniny dla fiskusa. Wiele zależy od sposobu opodatkowania prowadzonego przez nich biznesu.

Duża korzyść dla "ryczałtowców"

W jeszcze lepszej sytuacji są przedsiębiorcy na ryczałcie ewidencjonowanym, którzy płacą podatki według różnych stawek - 3 proc., 5,5 proc., 8,5 proc., 17 proc., 20 proc. - uzależnionych od rodzaju prowadzonej działalności gospodarczej. W ich przypadku stawki podatku dochodowego płacone zgodnie z działalnością firmy nie mają jednak nic wspólnego z opodatkowaniem zysku z firmowej lokaty. W przypadku "ryczałtowców" zysk z depozytów dla przedsiębiorców jest bowiem zawsze opodatkowany niską, zryczałtowaną, 3-proc. stawką.

"Kartowiczów" podatek ominie

W najbardziej uprzywilejowanej sytuacji są natomiast przedsiębiorcy rozliczający się z fiskusem za pomocą karty podatkowej. Dlaczego? Ponieważ kwota podatku płaconego przez kartowiczów nie ma związku z faktycznym przychodem przedsiębiorcy - wysokość płaconego co miesiąc podatku jest ustalona z góry przez urząd skarbowy i zależy tylko od rodzaju prowadzonej działalności gospodarczej, liczby pracowników i wielkości miejscowości, w której działa firma. A to oznacza, że de facto zysk z lokat zakładanych przez przedsiębiorców-kartowiczów nie jest w ogóle opodatkowany - nie dotyczy ich w tym wypadku ani podatek Belki od zysków kapitałowych, ani podatek dochodowy.

http://m.interia.pl/biznes/news-przedsi ... Id,1781489

Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Podpowiedż do Kolegów bankowców...
Można też zachęcić dając duże oprocentowanie np. 7-8.5 % z możliwością zerwania jej bez utraty naliczonych odsetek..
Myślę że to ciekawy pomysł.... aby wzbogacić produkty...

Pozdrawiam.

Dodano po 3 minutach:

PS.. na polisie już banki podnoszą ,na półrocznej tzw. polisie lokacyjnej z oprocentowaniem 5,27 proc., co odpowiada lokacie 6,51 proc.
Jeżeli dojdzie do 7-8 % to myślę że będzie już OK.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Radekk
Uczestnik
Uczestnik

Może trzeba wprowadzić

Nieprzeczytany post autor: Radekk »

kapitalizacje odsetek nie dzienna tylko co godzinna,minutowa.Naliczone odsetki będą mniejsze jak 5 groszy a więc będą zaokrąglane do zera.Proste i zarazem zgodne z prawem.Pozdrawiam

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Radekk pisze:kapitalizacje odsetek nie dzienna tylko co godzinna,minutowa.Naliczone odsetki będą mniejsze jak 5 groszy a więc będą zaokrąglane do zera.Proste i zarazem zgodne z prawem.Pozdrawiam
Taaa, tyle że tutaj o ile dobrze słyszałem, zaokrągla się w górę. Chociaż nie sprawdzałem zapisów.

ODPOWIEDZ