GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

andrewsurfer pisze:A czy te reguly ktorymi sie nalezy kierowac uwzgledniaja uzycie macd? Czy ten pomysl nie przetrwal proby czasu? Bo na screeneach tylko na poczatku watku on sie pojawia a im dalej tym go mniej.
jesli jestes juz obeznany z GMMA i czujesz i rozumiesz ruchy ceny i srednich kroczacych to wskazniki sa ci juz nie potrzebne,nie mniej MACD jest wymagany aby spelnic zasady...

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

nie mniej MACD jest wymagany aby spelnic zasady...
Na pierwszej stronie byly zamieszczone pliki z zasadmi, ale nie przypominam sobie by bylo cos o MACD. Jesli sie myle to mnie popraw i daj znac gdzie to jest.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

iwan pisze:Cytat:

Na pierwszej stronie byly zamieszczone pliki z zasadmi, ale nie przypominam sobie by bylo cos o MACD. Jesli sie myle to mnie popraw i daj znac gdzie to jest.
Na mój gust bez MACD można spokojnie grać. Ale jak już tutaj ktoś napisał, Gmma jest sysytemem mocno uznaniowym i każdy gra po swojemu. Generalnie jestem przeciwnikiem choinek i bałaganu, ale jeśli ktoś musi, i komuś będzie lepiej... to czemu nie.
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

iwan pisze:
iwan moze zle sie wyrazilem piszac MACD jest wymagany aby spelnic zasady,ale jest pomocny,ja osobiscie nie korzystam z zadnych wskaznikow a MACD traktuje jako proforma

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Ja uzywam tylko wma.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

jaguarII pisze:ja osobiscie nie korzystam z zadnych wskaznikow a MACD traktuje jako proforma
Dzieki a odpowiedz, bo juz pomyslalem ze cos przegapilem, cos mi umknelo i dlatego nieliczne proby grania tym sposobem ida mi bardzo slabo.
Wchodze w pozycje na poziomie pierwszego dolka lub szczytu patrzac jednoczesnie na rozwijajacy sie wachlarz dluzszych srednich lecz zauwazylem ze najczesciej wykres odbija sie od tego poziomu i zawraca. Jest to dosc frustrujace i powoduje ze nie mam serca do tej metody. Pewnie bym calkowicie stracil nia zainteresowanie gdyby nie hurra optymistyczne wypowiedzi forumowiczow. Dlatego patrze na te kreski i post factum faktycznie cos widac , ale in statu nascenti NIC.
Dlatego powtórzę pytanie sprzed kilku postow: czy z grubsza wszystkie zasady sa zamieszczone w plikach na pierwszej stronie?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

marcin26
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin26 »

Tak wszystko jest wyjasnione na pierwszych stronach..i najlepiej wrzuc template i wskazniki z tamtad,gmma troche sie nam zmienila,jedni zastapili macd cci,drudzy stochem.a wg mnie najlepszy jest pierwowzor.a od siebie dodam ze warto dorzucic do tego wskaznik auto pivot.

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

I kolejny nowy zabiera sie za handlowanie od dupy strony. Nie rozumiem wrzucania na wykres rzeczy, ktorych sie nie rozumie, nie mowiac juz o znajomosci pivotow. Moze zacznij od przeczytania forum - jest dzial dla poczatkujacych, a nie wchodz w polowie tematu o systemie, zeby ci tlumaczyc co to sa srednie, gdzie sie przecinaja i do czego sluza wskazniki... :evil:

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Obowiązuje zasada - co za dużo to niezdrowo. Mniej wskaźników. Same średnie są najlepsze.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Bez MACD i poziomów wsparcia/oporu? Od niedawna trenuję GMMA na demo i przyznaję, że MACD mi pomaga (albo tylko tak mi się zdaje :wink: )
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

ODPOWIEDZ