EA - problemy z instalacją

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

EA - problemy z instalacją

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Podczas "mojej przygody" z EA kilkakrotnie spotkałem się z sytuacją, że po zassaniu robota z netu niestety nie chce pracować w ogóle pomimo faktu, że ma dość dobre komentarze na stronach zagranicznych. Powodem tego jest zapewne fakt, że nie wszystkie EA instaluje się tak samo. Dla przykładu podaję "GodBot"

Po rozpakowaniu dodałem pliki godbot.mql4 oraz godbot.ex4 do katalogu experts
i nic nie otwiera na testerze strategii. Doczytałem na stronie ( ale cienko z angielskim :( , i może tutaj jest błąd?), aby przekopiować do katalogu "include"
pliki BasicH,Order LibE i OrderLibH, zrobiłem tak i dalej nic. Proszę o podpowiedź co robię źle.

Otwieram ten temat, bo niewykluczone, że inni mają podobne problemy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Każde ea "instaluje" się tak samo. Musi być w experts i koniec. Drugą sprawą jest fakt że może potrzebować dodatkowych plików. Ale to należy przeczytać w instrukcji lub zapytać autora.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Czy to jest instrukcja do zamieszczenia dodatkowych plików?
"Copy files from the include sub-folder of that zip file (the BasicH.mqh, OrderLibE.mqh and OrderLibH.mqh files) to metatradeer\experts\include sub-folder and everything is going to be OK."
Z autorem niestety nie ma kontaktu.
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Przekopiuj pliki z tego zipu do experts i będzie działać. Include do include, libraries do libraries. Logiczne nie ?

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki fest, - teraz działa :D, no i faktycznie jest to logiczne :wink: . Przez święta będzie co testować.
Dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ