E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Jerzy Kozak jest u nas na forum ;) Pogniewałby się :)
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4promile »

Może kogoś zainteresuje książka "Złota proporcja" z serii "Świat jest matematyczny" wypuszczonej teraz przez gazetę wyborczą. W książce wyjaśniono w sposób przejrzysty tzw. złotą liczbę, z którą bezpośrednio związany jest ciąg Fibonacciego, co z kolei związane jest z forexem. Książka kosztuje tylko dychę, a jej egzemplarze zalegają jeszcze w empikach.
Jakby ktoś chciał zrozumieć dlaczego są właśnie takie poziomy fibo i konstruować własne sposoby gry oparte na poziomach Fibonacciego, to pozycja się przyda.

ForexowySzu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexowySzu »

Wiele osób wspominało :

John.J..Murphy.-.Analiza.techniczna.rynkow.finansowych.(osloskop.net).

http://.................
pdf spakowany rarem,polski przekład

Esco:
Nie tolerujmy na forum piractwa

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

personov pisze:Jerzy Kozak jest u nas na forum Wink Pogniewałby się Smile
Każdy musi się zmierzyć z krytyką swojej twórczości. potwierdzam słowa Microbiego....
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
KenArf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KenArf »

dziękuję wszystkim za cenne wskazówki...

miło mi że trafiłem na legendarne forum z wieloma znakomitościami - poczytam

pozdrawiam

czuki
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: czuki »

Witam. Poszukuję książek przygotowujących do egzaminu na doradcę inwestycyjnego. Interesowałyby mnie pozycje:

1. E.F. Brigham, L. C. Gapenski – „Zarządzanie finansami. T.1 i T.2”, PWE 2000
2. J. Gajdka, E. Walińska – „Zarządzanie finansowe: teoria i praktyka. T.1 i T.2”, FRR 2000
3. E.J. Elton, M.J. Gruber – „Nowoczesna teoria portfelowa i analiza papierów
wartościowych", WIG PRESS 1998
4. F. Fabozzi – „Rynki obligacji: analiza i strategie”, WIG PRESS 2000
6. R. Haugen - "Teoria nowoczesnego inwestowania", WIG PRESS 1996
7. K. Jajuga, T. Jajuga "Inwestycje: instrumenty finansowe, ryzyko finansowe, inżynieria finansowa", PWN 1998.
8. F.K. Reilly, K.C. Brown – „Analiza inwestycji i zarządzanie portfelem T.1 i T.2”, PWE 2001
9. M. Sobczyk – „Matematyka finansowa. Podstawy teoretyczne, przykłady, zadania”,PLACET 2001.
10. Szablewski A., Tuziemek R. (red.) – „Wycena i zarządzanie wartością firmy”, POLTEXT,2005
11. M.R. Tyran – „Wskaźniki finansowe”, Dom Wydawniczy ABC 1999.

Wolałbym wersję elektroniczną... Z góry wszystkim dziękuję ;)

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

czuki pisze:Poszukuję książek przygotowujących do egzaminu na doradcę inwestycyjnego.
Po co chcesz zdawać egzamin, skoro uwolnią ten zawód od zbędnych formalności..

czuki
Bywalec
Bywalec

Hmm, nie wyoobrażam sobie teraz trochę tego... W sensie ja jako nie posiadający żadnej wiedzy na temat forexu i nie osiągający żadnego zysku bezkarnie mogę zarządzać dziesiątkami milionów sąsiada Józka, który mi uwierzył i postanowił dać mi szansę - prawnie to będzie legalne? Każdy teraz będzie mógł zarządzać obcym kapitałem bez jakiegokolwiek licencjonowania czy czegokolwiek?

edit* Nie zniosą na pewno całkiem egzaminów i wg, no nie wyobrażam sobie trochę konsekwencji takiego działania. Może tylko jakieś wymagania zlikwidują, np. że fundusze muszą podsiadać przynajmniej 2 DI. Nie wierzę w całkowitą deregulację. No a jak tak się stanie, to wiedza najwyżej zostanie ;) Raczej mi nie zaszkodzi ;)

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

A jeżeli ten Józek ma znakomite wyniki ? znacznie lepsze od profesorka z polskiej szkółki<uniwersytetu> z licencją maklera ? Komu zaufasz ? osobie , która ma dobre rezultaty a nie posiada papierka - > wschodnioeuropejskiego dziwactwa
czy może profesorkowi , który być może ma jakaś wiedzę ale cały czas traci pieniądze ?

Być może w tym smutnym kraju kiedyś zrobi się w miarę normalnie ale nie jest to bliska perspektywa. Wszędzie na świecie liczą się umiejętności a papierek jest ozdobą i czasem może pomóc. W polsce liczą się tylko papiery

czuki
Bywalec
Bywalec

Hmm, dlaczego widzę tutaj łatwy sposób na stratę pieniędzy i prostą ucieczkę "zarządcy"? Od razu uwolnijmy ponziego czy piramidy ;) ! Niech żyje wolność ! ;) Kto głupi się nabierze, kto mądry jeszcze zarobi. Czy nie tak będzie bez licencji ? Ok, sory za oft.

ODPOWIEDZ