EA nie otwiera transakcji

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

EA nie otwiera transakcji

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Witam,
Czy zdarzyło się komuś tak że EA nie otwierało transakcji na koncie demo, mimo tego że testy wypadają ok? Napisałem własnego robota, zrobiłem back testy - wszystko ok. Wrzuciłem na wykres i dzisiaj nie otworzyło żadnej transakcji. Przetestowałem dzisiejszy dzień tym samym EA i otworzyło kilka.
Jaki jest tego powód?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

pan_martino pisze:Witam,
Czy zdarzyło się komuś tak że EA nie otwierało transakcji na koncie demo, mimo tego że testy wypadają ok? Napisałem własnego robota, zrobiłem back testy - wszystko ok. Wrzuciłem na wykres i dzisiaj nie otworzyło żadnej transakcj
Hmm, może EA sprawdza czy jest odpalone jako test? (i tylko na takich otwiera zlecenia)

Jest taka funkcje

Kod: Zaznacz cały

isTesting() 
która sprawdza czy jest EA uruchomione na teście.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nie używałem tej funkcji.
Chyba znalazłem już błąd, źle napisałem kod który otwiera jedną transakcje na świece.

Może ma ktoś pomysł na kod który otwiera tylko jedną transakcje na świece? Używam wskaźnika, który repaintuje i to jest problem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Zdarza sie, jeżeli EA używa różnych TF. Jeżeli potrzebuje dłuższej historii na różnych TF, trzeba albo odczekać aż sie uzbiera wymagana ilość świeczek, albo sprowokować mt4 do ich uzupełnienia, np. przeciągając wykres do tyłu (PgUp) z wyłączonymi klawiszami przesunięcia wykresu na tych TF, które używa na danym walorze.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Całkiem możliwe że to było problemem bo miałem w buforze wskaźnika wpisaną bardzo dużą liczbę.

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Teraz mam taki problem że u jednego brokera EA śmiga a u innego nie chce. Miał ktoś też takie doświadczenie?
W obydwu testy przebiegają pomyślnie.
Z mojego pseuddebagera wynika że EA ustawia flagę sprzedaży czy też kupna ale sama pętla która odpowiada za otwieranie pozycji nie wykonuje się najwyraźniej.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

pan_martino pisze:Z mojego pseuddebagera wynika że EA ustawia flagę sprzedaży czy też kupna ale sama pętla która odpowiada za otwieranie pozycji nie wykonuje się najwyraźniej.
bo pewnie broker gdzie nie otwiera pozycji, umozliwia otworzenie pozycji tylko bez sl i tp dopiero w nastepnym kroku mozesz ustawic tp i sl.

ODPOWIEDZ