High Probabilty Trading
Koniec ruchu w dół na GBP/JPY?

A=C Cena odbija prawie co do pipsa od 100% długości fali A.
Teraz czekam na wyraźniejszą korektę na 5min wykresie z sygnałem z wolnego DT i otworzę longa. Potencjał jest bardzo duży.
Jesteśmy owszem w trendzie spadkowym, ale long term trend cały czas jest wzrostowy.

A=C Cena odbija prawie co do pipsa od 100% długości fali A.
Teraz czekam na wyraźniejszą korektę na 5min wykresie z sygnałem z wolnego DT i otworzę longa. Potencjał jest bardzo duży.
Jesteśmy owszem w trendzie spadkowym, ale long term trend cały czas jest wzrostowy.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Ponowne otwarcie GBP/JPY - otworzyłem za wcześnie (wszystko na wykresie) i nawet nie zdążyłem ustawić SL tam gdzie chciałem (ostatni dołek) i cena przeskoczyła. Musiałem ustawić SL tam gdzie pierwotnie chciałem otworzyć pozycje - po dotarciu w ten obszar i sygnałach otworzyłem kolejne pozycje.
Czyli teraz są 4pozycje otwarte (2x2) SL już jest przestawiony poniżej punktu gdzie prawie co do pipsa spotyka się 38,2 ruchu w górę od dołka daily oraz od ostatniego dołka na 5m.
Wykres:

Czyli teraz są 4pozycje otwarte (2x2) SL już jest przestawiony poniżej punktu gdzie prawie co do pipsa spotyka się 38,2 ruchu w górę od dołka daily oraz od ostatniego dołka na 5m.
Wykres:

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Zastanawia mnie ten podwójny szczyt z ostatnich tygodni , gdzie cena odbiła dwa razy do 130.00 .Akhh pisze:Przestawiam SL na 130.198 i wyłączam. Zobaczymy jutro
Podobna sytuacja z 01.02.2009 skoro ja to widzę to pewnie i wszyscy inni.
Dobre miejsce na zakup skoro cena taka niska ...
Pozdrawiam.
Objective perspective, just businiess...