Luktom Visual Order Editor

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

laser pisze:mam problem; mimo przesuwania lini nie zmienia mi sie sie T/P... S/L dziala poprawnie. potrafilby ktos pomoc?
Są jakieś komunikaty błędów w zakładce Dziennik/Strategia? Obstawiam, że próbujesz ustawić za blisko TP...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Jak wyrzucić LVOE z wykresu?
I czy w sytuacji gdy mam LVOE na wykresie to mogę dodać jeszcze luctom_pipsometer?
Bo przeciągam na wykres ale nigdzie się nie pokazuje..

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak wyrzucić LVOE z wykresu?
Wyłącz strategię, a potem usuń... :) (klik prawym na wykres -> strategie -> usuń)
forexsowicz91 pisze:I czy w sytuacji gdy mam LVOE na wykresie to mogę dodać jeszcze luctom_pipsometer?
Możesz, bo z tego co wiem to wskaźnik.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze: forexsowicz91 napisał:
I czy w sytuacji gdy mam LVOE na wykresie to mogę dodać jeszcze luctom_pipsometer?

Możesz, bo z tego co wiem to wskaźnik.
Gdy daję "Kompiluj" to luctom_pipsometer wskakuje mi do strategii.
A gdy przeciągam na wykres to nic się nie dzieje.
Nie wiem co jest grane..

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To po co go kompilujesz? Wrzuć do indicators, zrestartuj platformę i dodaj jak normalny wskaźnik.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Ok, dzięki, teraz wszystko gra :)

Więc "kompiluj" oznacza że wrzuca te hieroglify do strategii?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Więc "kompiluj" oznacza że wrzuca te hieroglify do strategii?
"kompiluj" oznacza, że kod strategii w mql4 przerabiasz na rozszerzenie .ex4, które czyta MT4. Jeśli sam tego nie zrobisz i wrzucisz samo mql4 to MT4 zrobi to automatycznie przy uruchomieniu narzędzia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Różne SL i TP na różnych wykresach

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Jak zrobić by na wykresach z parami polskimi były inne SL i TP niż pozostałych parach, a może na każdym wykresie inne parametry dla Luktom Visual Order Editor

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

grzegrzyw pisze:Jak zrobić by na wykresach z parami polskimi były inne SL i TP niż pozostałych parach, a może na każdym wykresie inne parametry dla Luktom Visual Order Editor
Nie istotne na jaką parę dodasz LVOE, przed jego aktywacją na wykresie zwyczajnie zmieniasz parametry SL, TP w ustawieniach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Nie wiem czemu u mnie strategia nie działa, linie sl i tp można przesunąć, ale w terminalu cena się nie zmienia. Handel jest umożliwiony, strategia włączona, buźka uśmiechnięta, w dzienniku zapis "trade is disable", error 133. Wyłączenie i ponowne włączenie platformy niczego nie zmienia.

Próbowałem VORM i też mi nie działało. Mam rachunek rzeczywisty w GO4X. Nie wiem czy te strategie otwierają zlecenie z już ustawionym zdefiniowanym SL, bo na tym najbardziej mi zależy, czy SL trzeba ustawić ręcznie a dopiero zmieniać można myszką.

ODPOWIEDZ