Procent składany
juz nie jest wiekszym lotem
wszystko jest tym samym lotem....
jak mi zhedzuje jedna pozycje to wtedy czekam co sie stanie na tej parze, moze po dwoch godzinach zrobi sie mlot to zamykam jedna z pozycji i probuje dalej
oczywiscie w tym samym czasie pracują pozycje na innych parach. nawet jak na 4 parach zhedzuje mi sie -100 pis, to na kolejnych dwoch moge zrobic po +50 , zamykam i probuje od nowa...
komfort psychiczny bo balance nigdy sie nie cofa. i ttylko o to chodzi
kazda para ma inna ruchliwosc. jeden eurjpy dobrze trafiony moze nadrobic za 3 inne pary w przypadku wpadki. on robi 180 pips dziennie inne 70, wiec widac roznice, tylko w ejka trzeba bardziej precyzyjnie wchodzic zeby nie zostac z tak duzym negatywnym hedzem bo wtedy tylko traci sie czas na wyjscie na zero w polu "zysk/strata" w mt4
przyklad masz tutaj
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=59131
pozycje z jednego dnia, widzisz ze sa negatywne hedze ale inne pary nadrobily
wszystko zgodnie z podpisem
wszystko jest tym samym lotem....
jak mi zhedzuje jedna pozycje to wtedy czekam co sie stanie na tej parze, moze po dwoch godzinach zrobi sie mlot to zamykam jedna z pozycji i probuje dalej
oczywiscie w tym samym czasie pracują pozycje na innych parach. nawet jak na 4 parach zhedzuje mi sie -100 pis, to na kolejnych dwoch moge zrobic po +50 , zamykam i probuje od nowa...
komfort psychiczny bo balance nigdy sie nie cofa. i ttylko o to chodzi
kazda para ma inna ruchliwosc. jeden eurjpy dobrze trafiony moze nadrobic za 3 inne pary w przypadku wpadki. on robi 180 pips dziennie inne 70, wiec widac roznice, tylko w ejka trzeba bardziej precyzyjnie wchodzic zeby nie zostac z tak duzym negatywnym hedzem bo wtedy tylko traci sie czas na wyjscie na zero w polu "zysk/strata" w mt4
przyklad masz tutaj
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=59131
pozycje z jednego dnia, widzisz ze sa negatywne hedze ale inne pary nadrobily
wszystko zgodnie z podpisem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A to teraz wszystko rozumiem, dzięki wielkie za wyjaśnienie
Konfort psychiczny to podstawa w tym biznesie a twoj pomysł wydaje sie byc lepszym rozwiązaniem niz standardowy SL
A mam jeszcze jedno pytanie, na wszystkich parach starasz sie zajmować pozycje jednocześnie czy czekasz na sygnały na każdej parze z osobna ?
Konfort psychiczny to podstawa w tym biznesie a twoj pomysł wydaje sie byc lepszym rozwiązaniem niz standardowy SL
A mam jeszcze jedno pytanie, na wszystkich parach starasz sie zajmować pozycje jednocześnie czy czekasz na sygnały na każdej parze z osobna ?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 11:43 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.
Ta sprawa nie podlega dyskusji. Wchodzę tylk ona te pary na których widzę sygnał techniczny. To nie jest gra na chybił-trafił.Ink. pisze:A mam jeszcze jedno pytanie, na wszystkich parach starasz sie zajmować pozycje jednocześnie czy czekasz na sygnały na każdej parze z osobna ?
Codziennie jest średnio 1 duży impuls cenowy (rzadko są dwa, jak wczoraj). I trzeba cierpliwie czekać na ten impuls i po nim uciekać i ustawiać się pod kolejny impuls.
sorki ze h1, ale korharmonics nie widzi tego na h4. ja to zauwazylem i chcialem potwierdzic wskaznikiem... zobaczymy co z tego wyjdzie
Mam silne przeczucie ze w nocy i/albo jutro bedziemy mieli odwrotke bo czegos jeszcze na tym wykresie brakuje do sinlych spadkow
Mam silne przeczucie ze w nocy i/albo jutro bedziemy mieli odwrotke bo czegos jeszcze na tym wykresie brakuje do sinlych spadkow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.