Jak to się dzieje?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Skender
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skender »

Starsznie odebiegl temat od moich pytań. Nie stosuje żadnego robota. Gram sam sprawdzam systemy żeby wiedzić jak one działają. Nie sotsuje wskaźników więc analiza na testerze mówi mi to czego potrzbuje. Ktoś wyżej pytal o rr gram 12 - 6 gralem tez 20-5 teraz mysle nad 1:1

Jak wygląda moja gra? tak:
pierwszy tydzien 84 pipsy
drugi 36
trzeci 60
czwarty 42
piąty60
szosty 48
siodmy-120
osmy 34
dziewiaty 70

siodmy tydzien i ja nie mam konta teorytycznie bo pewnie bym przestal grac widzac ze nei idzeie. ale że to tester to sprawdzilem do konca sprawdzam zawsze od godziny 9 do 15 kazdy dzien i teraz przykładowo na 1000 zl gralbym 0.2 lootem to jest 150 pipsow zeby pomnożyc konto i okolo 120 ktore gdy przegram bo nie otworze kolejnej pozycji.

i Co myslicie o wyrzuceniu dnia w ktorym nie idzie? tzn podliczylem wszystkie piatki i wyszedl minus.... zauwazyklem ze gra idzie mi zdecydownei najgorzej w ten dzien. Gdybym zrezygnowal z piatkow m,ialbym tylko - 90 w siodmymy tygonidu i ogolnie 40~ jeszcze na plus

i teraz pytanie czy 150 pipsow sredni miesiecznie to jest duzo czy malo na skalpach? marzy mi sie srednia w granicach 300 tylko wyadje mi się to ciężkim zadaniem...aż czasem nie realnym patrząc jak system może mnie w kilka dni srpowadzic do zera

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Piątek to mniejsza zmienność. Tak samo jak tygodnie grudniowe.

Moze to jest przyczyną?

Skender
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skender »

zmienność? tygodnie grudniowe? nigdy o czyms takim nie slyszalem a troche czytalem na czym polega ta zmiennosc w piatki?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

A ten ostatni piatek był szczególny. Nie zapominajmy o tym. Nonfarm Payrolls.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Skender pisze:zmienność? tygodnie grudniowe? nigdy o czyms takim nie slyszalem a troche czytalem na czym polega ta zmiennosc w piatki?

Dodaj do wykresu ATR, włącz maksymalne odchylenie. Wyraźnie widać cykliczny puls rynku, podobnie jest w obrębie tygodnia i dna.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Skender pisze:zmienność? tygodnie grudniowe? nigdy o czyms takim nie slyszalem a troche czytalem na czym polega ta zmiennosc w piatki?
Trzeba troszkę na rynku posiedzieć i wiadomo - grudzień to padaka - tak jak np dzisiaj i poniedziałek. Tak samo początek stycznia - etc.

Poniedziałek rano, piątek od 12-14, dzień powszedni po około godzinie 20 do rana (albo przynajmniej do 2-3) to nie są normalne warunki.

Wyeliminowanie ich pozwoli zyskownej strategii zwiększyć jeszcze swój profit.
A to że masz wtopę 100+ pipsów po 2x mniej zyskownych tygodniach to jest bardzo łatwe rozwiązanie. Po 3 wtopach z rzędu - ryzyko /2, po 3 zyskach ryzyko x2. Wtedy stratny rynek będzie mniej straty a zyskowny bardziej.

Generalnie to taka złota zasada: w czasie dobrej passy zwiększaj ryzyko, w czasie złej zmniejszaj. Czyli zaprzeczenie - zwiększę to szybciej odrobię
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Skender pisze:

Jak wygląda moja gra? tak:
pierwszy tydzien 84 pipsy
drugi 36
trzeci 60
czwarty 42
piąty60
szosty 48
siodmy-120
osmy 34
dziewiaty 70

siodmy tydzien i ja nie mam konta
Tak na moje oko to masz dobry system tylko zły MM.

ODPOWIEDZ