BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

s_zadora pisze: Które kontrakty są potrzebne? Jeśli chodzi o inne giełdy niż GPW, to przecież są reprezentowane dość licznie jako CFD na główne indeksy.
Np. KGHM.
A najlepiej wszystkie dostępne. Po co się ograniczać.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

MOCKBA pisze:A najlepiej wszystkie dostępne. Po co się ograniczać.
Dla nas to oczywiście koszty, dla większości Klientów bałagan w platformie. Obroty na kontraktach na KGHM to ok. 500 szt. dziennie na całej Giełdzie, kilkadziesiąt razy mniej niż FW20, nawet uwzględniając różnice w ich wartości. Jeśli okazałoby się że znaczna część naszych Klientów handlujących kontraktami na KGHM chce to robić przez MT4, nie wykluczamy wprowadzenia takiej zmiany. Na razie eksperyment z FW20 pokazał że większość naszych Klientów docenia nasze platformy giełdowe StocksOnline oraz NOL3 i przy nich pozostała handlując kontraktami futures.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Konta w bossafx prowadzone w PLN. Konta demo w bossafx PLN brak. Czy jest możliwe wprowadzenie w MT4 konta depozytowego w PLN?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:Konta w bossafx prowadzone w PLN. Konta demo w bossafx PLN brak. Czy jest możliwe wprowadzenie w MT4 konta depozytowego w PLN?
Wszystkie konta u nas, zarówno real jak i demo prowadzone są w PLN.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
KenArf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KenArf »

Witam

Panie Sebastianie chciałbym wyjaśnić zamknięcie moich dwóch transakcji na koncie demo dzisiejszej nocy (05 kwietn.) Czy mogę tutaj na forum ?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

KenArf pisze:Panie Sebastianie chciałbym wyjaśnić zamknięcie moich dwóch transakcji na koncie demo dzisiejszej nocy (05 kwietn.) Czy mogę tutaj na forum ?
Jak Pan woli - możemy spróbować. Jeśli jednak wyjaśnienie tego co się stało będzie wymagało prześledzenia logów po naszej stronie, to odpowiem dopiero w środę (świąteczny urlop).
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
KenArf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KenArf »

już wyjaśniłem czytając wątek "Bossafx" to sprawka..." hedge is prohibited" . Dziękuję za reakcję i przyjemnego urlopu świątecznego :)

z pozdrowieniami

lukibest
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukibest »

Witam
Mam jedno pytanko, chciałbym przetestować system swoj system na FW20 na bossafx, jak mam ustawic backtestera? czy jest mozliwe ustawienie w zł ?

Z gory thx
Pozdr.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

lukibest pisze:Mam jedno pytanko, chciałbym przetestować system swoj system na FW20 na bossafx, jak mam ustawic backtestera? czy jest mozliwe ustawienie w zł ?
Co testu prowadzonego na kontach w PLN to jest to możliwe - w testerze, we właściwościach strategii na zakładce "Testowanie" obok kwoty kapitału początkowego należy wpisać "PLN". Jeśli zaś chodzi o testowanie strategii konkretnie na FW20 to również jest to możliwe (po wyborze odpowiedniego instrumentu do testów), ale trzeba mieć świadomość ograniczeń tej metody - przede wszystkim związanych ze spreadem (na GPW ogólnie rzecz biorąc nie ma spreadu docelowego), problemem płynności (to że jakaś cena lub transakcja po tej cenie miała miejsce nie oznacza, że nasz system również taką cenę realnie miałby do dyspozycji) jak również brakiem mechanizmu automatycznego rolowania kontraktów na GPW. Do tego w naturalny sposób dochodzą ograniczenia backtestingu jako metody, ale wymieniłem tylko te czynniki, które są inne w stosunku do podobnych testów prowadzonych na CFD.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

W testerze sa jakieś różnice. Kalkulatorbossa wskazuje wartość 1 pipsa na kablu 3,19 zł, natomiast w testerze zysk z 1 pipsa (10pkt) pokazało 3,51 zł?

Od czego to zależy?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ