Procent składany
zostawiam na noc tylko Lkę na AUDUSD, kabel juz zbyt ryzykowny na tych poziomach
ejek tak jak pisalem, zrobil falszywe wybicie w dol i teraz bedzie zaciąg wiec tez wezme L
ejek tak jak pisalem, zrobil falszywe wybicie w dol i teraz bedzie zaciąg wiec tez wezme L
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2012, 22:34 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki nie dobiję do 1100, nie ma szans na zwiększenie lota, więc do tego czasu gra będzie mało ekcytująca i monotonna.
Innymi słowy muszę zrobić jeszcze 100%. Albo otworzyć kilka dobrych pozycji na jeden dzień. 500 pips, czyli po 100 pips na 5 parach.
Innymi słowy muszę zrobić jeszcze 100%. Albo otworzyć kilka dobrych pozycji na jeden dzień. 500 pips, czyli po 100 pips na 5 parach.

Kurde faktycznie dobrze tu piszą.
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/bez-w ... -smieciowa
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/bez-w ... -smieciowa
Oto przykład po co stosuje się pozycje przeciwstawne. Trzeba jednak grać na jednym TF, żeby skacząc po TF'ach nie zmieniać co chwilę decyzji i motać się między L a S jako głównym kierunkiem. Mając wyznaczony kierunek na tak wysokim TF'ie, który obejmuje tygodnie/miesiące, możemy spokojnie grać intraday i intraweek. Pozwala to z większym spokojem przeczekać jednodniową korektę a potem wyjście z niej na szczycie i pozwolenie stratnej pozycji wyjść na zero (lub plus). Oczywiście nieco powyżej szczytu z przykładu znów odpalamy oczekującą L tak, aby w przypadku zmiany trendu więcej nie tracić. Wtedy trzeba czekać na koniec impulsu i na korekcie po impulsie z nowego już trendu zamknąć stratną S'kę i pozwolić uprzednio przeciwstawnej a teraz głównej Lce nadrobić stratę ze stratnej S'ki i potem zacząć zarabiać w nowym już trendzie. Ale zazwyczaj zanim trend się zmieni to następuje konsolidacja tak, że można opuścić rynek wszystkimi zleceniami (zwykłymi i kontrującymi, jeżeli zostały odpalone).

Grając z SL'em nie miałbym gdzie wejść po odpaleniu przeciwstawnej.

Grając z SL'em nie miałbym gdzie wejść po odpaleniu przeciwstawnej.
Witam, a co robisz w takich przypadkach?
EDIT:
pytam z ciekawosci bo przeciwstawne maja bardzo duzy sens dla mnie tylko wydaje mi sie ze trzeba miec bardzo duza pewnosci ze ruch bedzie przynajmniej troszke dluzej kontynuowany - a 100% pewnosci nigdy nie mamy. Dziala tylko na historii.
EDIT:
pytam z ciekawosci bo przeciwstawne maja bardzo duzy sens dla mnie tylko wydaje mi sie ze trzeba miec bardzo duza pewnosci ze ruch bedzie przynajmniej troszke dluzej kontynuowany - a 100% pewnosci nigdy nie mamy. Dziala tylko na historii.