BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

krzychuboss pisze:po wprowadzeniu historycznego zlecenia na wykres automatycznie zamyka mi otwarte zlecenie i kolejne które chcę otworzyć.
Dziękujemy za to zgłoszenie - analizujemy program i postaramy się jak najszybciej usunąć możliwość interakcji obiektów reprezentujących zlecenia historyczne z visual orders.
Fx_boy pisze:Czy moglibyście Państwo przedstawić argumentację, dlaczego w Bosssie nie można otwierać pozycji hedgingowych?, - poza tą, że pozycje te wzajemnie się znoszą?
Cała "argumentacja" to fakt, że platforma MT4 niekorzystnie dla Klienta nalicza punkty swap w takich sytuacjach.
Warto też wziąć pod uwagę fakt, że MT4 to jedna z nielicznych platform która umożliwia otwieranie zleceń przeciwstawnych. Dodatkowo, kolejna wersja tego systemu pomniejszy tę grupę nietypowych w tym sensie rozwiązań dotępnych na rynku. Jeśli zatem ktoś uzależnia w jakiś sposób swoją strategię od dostępności zleceń hedge, z czasem będzie coraz ciężej z jej egzekucją.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

s_zadora pisze: Warto też wziąć pod uwagę fakt, że MT4 to jedna z nielicznych platform która umożliwia otwieranie zleceń przeciwstawnych.
Nie zmienia to jednak faktu, że nie znam innego polskiego brokera z platformą uniemożliwiającą otwieranie i utrzymywanie pozycji przeciwnych. Zarówno platforma TMS Direct (TMS Brokers), jak i Pro Trader (Alior Bank) nie mają takich ograniczeń. Innych polskich brokerów nie wymieniam, ponieważ zwykle oferują platformę MT4 umożliwiającą otwieranie i utrzymywanie pozycji przeciwnych.
Nie twierdzę, że taki broker (polski) nie istnieje. Po prostu ja takiego nie znam.

PAMIKA
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PAMIKA »

Witam serdecznie.

Jak na dzień dzisiejszy prezentuje się ta platforma transakcyjna?
Pytam ponieważ od pierwszego postu minęło sporo czasu oraz sama ankieta może być nieaktualna.

Głownie chodzi mi o początkowe inwestowanie na rynku FOREX z grą na automatycznych strategiach skupiając się na parze EUR/USD. Czy jest coś lepszego na Polskim rynku od tej platformy?

Ps. Już miałem gonić do Noble Markets bo maja promocję dla nowych dającą 1000 złotych jednak po sprawdzeniu odstraszyły mnie u nich punkty swapowe na poziomie -4/-5 a to chyba dosyć sporo.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Pytanie do przedstawicieli Bossafx.

Czy planujecie na platformie mt4 umożliwić handel także innymi kontraktami terminowymi z GPW? Czy też kontrakt na WIG20 to już wszystko?

A może pojawią się kontrakty nie tylko z GPW? :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

PAMIKA pisze:Głownie chodzi mi o początkowe inwestowanie na rynku FOREX z grą na automatycznych strategiach skupiając się na parze EUR/USD. Czy jest coś lepszego na Polskim rynku od tej platformy?
Moim zdaniem dla początkujących graczy na polskim rynku wybór jest prosty: BossaFX (konto z mikrolotami) albo GO4X. Inni nie oferują mikrolotów. Na parze EUR/USD u tego drugiego jest stały spread 1 pip albo zmienny (do wyboru).

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

PAMIKA pisze:Głownie chodzi mi o początkowe inwestowanie na rynku FOREX z grą na automatycznych strategiach skupiając się na parze EUR/USD. Czy jest coś lepszego na Polskim rynku od tej platformy?

Ps. Już miałem gonić do Noble Markets bo maja promocję dla nowych dającą 1000 złotych jednak po sprawdzeniu odstraszyły mnie u nich punkty swapowe na poziomie -4/-5 a to chyba dosyć sporo.
Jeśli ważne są punkty swap, to dla EURUSD w BOSSAFX mamy najniższe w Polsce:
BOSSAFX: -0.333 / -0.402
XTB: -0.6264 / -0.694
GO4X: -0.6535 / -0.7221
O Noble była mowa. Dane pochodzą z aktualnych tabel na stronach brokerów.
Dodatkowo z tego co widzę, interesujące mogą być szkolenia z programowania własnych strategii w MQL4 (http://bossafx.pl/fx/edukacja/szkolenia/), jedyny po polsku manual dla tego języka (http://bossafx.pl/fx/edukacja/slownik/) i/lub gotowe narzędzia tworzone w tym języku przez nas (np. http://bossafx.pl/fx/narzedzia/visualorders/ czy inne z menu "Narzędzia").

MOCKBA pisze:Czy planujecie na platformie mt4 umożliwić handel także innymi kontraktami terminowymi z GPW? Czy też kontrakt na WIG20 to już wszystko?

A może pojawią się kontrakty nie tylko z GPW? Very Happy
Które kontrakty są potrzebne? Jeśli chodzi o inne giełdy niż GPW, to przecież są reprezentowane dość licznie jako CFD na główne indeksy.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

Na początku wprowadzenia mikrolotów w Bossafx, gdzieś przeczytałem że subkonta mają być do końca czerwca, czy jest to nadal aktualne? O ile dobrze pamiętam .

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Na początku wprowadzenia mikrolotów w Bossafx, gdzieś przeczytałem że subkonta mają być do końca czerwca, czy jest to nadal aktualne? O ile dobrze pamiętam .
Nie ma ani decyzji ani z góry przyjętego terminu, w którym wycofamy mikroloty. Podobnie jak nie ma takich decyzji odnośnie innych elementów naszej oferty.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

PAMIKA
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PAMIKA »

Dziękuję za odpowiedź myślę, że faktycznie zdecyduję się na tą platformę.

Muszę jeszcze troszkę się podszkolić na wersji demo :) właśnie męczę jedną ze strategii automatycznych :wink:

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

s_zadora pisze:
Nie ma ani decyzji ani z góry przyjętego terminu, w którym wycofamy mikroloty. Podobnie jak nie ma takich decyzji odnośnie innych elementów naszej oferty.
Bardzo się cieszę z tego powodu :D
pozdrawiam

ODPOWIEDZ