zlecenia oczekujące

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Witam wszystkich,
Dzisiaj zamykam zlecenia wcześniej niż zawsze, tak dla równowagi.
zysk od wczoraj wyniósł 113,6 pipsa,
wczoraj żadne zlecenie niezostało otwarte, dlatego nic niepisałem wieczorem, ani dzisiaj rano.

zrzuty w załączniku,
jest to zamknięcie już na weekend także wszystkie oczekujące, zostały usuniete.

pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Buho
Gaduła
Gaduła

Witam wszystkich ponownie po weekendzie.
Niepokazywałem swoich ustawień pozycji z rana ponieważ zarzuciłem już testy na demo i od dzisiaj testy na real.
pierwszy dzień i pierwszy sukces, czyli zysk 98,1 pipsa, jest to ponad 100% konta, ponieważ do MC miałem niecałe 90 pipsów.
Weszły tylko długie pozycje na EURUSD oraz GPBUSD.

Niebęde już wklejał żadnych zrzutów itd. tylko opisze moją wizje metody którą stworzyłem i stosuje jak do teraz z wynikami pozytywnymi.

GŁÓWNE ZAŁOŻENIA (oczywiście jest to aktualizacja i kontynuacja założeń z pierwszego postu):

+ Gra tylko na koncie które może wytrzymać maksymalnie obsunięcie 100 pipsów dziennie, czyli w przypadku niepowodzenia naszym SL jest MC.
+ dobranie pozycji do wielkości konta:
- pozycja 0,01 lota dla konta 10 USD,
- 0,1 dla 100 USD,
- 1 dla 1000 USD,
- itd.
+ WYMAGANY lewar 1:500, jest to pewne ograniczenie, bo mało który broker daje taki lewar na konta ponad 10 000 USD.
+ pozycje ustawiane na podstawie H4 (ja stosuje czasem od M15 do D1).
+ ustawienie pozycji oczekujących BUY/SELL STOP rano, zamkniecie otwartych wieczorem.
+ gra na 4 parach, z niewielkim spreadem, oraz walutami z każdej części świata (ja używam EURUSD, GBPUSD, AUDUSD oraz USDJPY), aby uzyskać szybki i pewny zarobek, lub szybką i pewną strate.
+ po zyskownym dniu WYPŁATA z konta na inne konto, aby było gotowe na następny dzień.
+ w przypadku straty uzupełnienie konta ale dopiero następnego dnia przed ustawieniem pozycji.
+ stare pozycje oczekujące usuwam dopiero w piątek wieczorem, aby na weekend nic niezostawało na wykresie.
+ pozycje oczekujące są zostawiane w nienaruszonym stanie aż do otwarcia, albo do piątku wieczorem.

Oczywiście do tego wszystkiego jest wymagane spore doświadczenie w grze z trendem i PA, bo czasem stratne pozycje będzie można wyprowadzić na zysk, mniejszą strate lub zabezpieczyć odpowiednio SL`em.
Jeśli rynek zacznie sie konsolidować to zawsze przegramy.

pozdrawiam :D

Buho
Gaduła
Gaduła

Witam wszystkich :D
Dzisiaj chciałem pokazać w jaki ciekawy sposób zaliczyłem MC na GBPUSD :D
akurat miałem to szczęście, że sie jakieś ważne dane znalazły na GBP i wbiło mi w buy stopa.
Jest to pierwsze MC jakie udało mi sie zaliczyć od początku testów, szkoda tylko że na realu, ale przecież jak niema ryzyka to i niema grubej kasy :D
Dzisiaj strata -75,1 pipsa, także niama tragedii ;]
Niebęde już więcej pisał na temat wyników tej strategii, chciałem tylko pokazać jak wygląda stratny dzień i że takie są.

pozdrawiam :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bolson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolson »

i jak idzie ??

ODPOWIEDZ